• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben bu cildi nasıl pürüzsüz hale getirebilirim?

turkuaz86

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2010
2.068
533
123
Merhaba arkadaşlar 31 yaşında bir bayanım, yaklaşık üç yıldır aşırı stresden ne kendime baktım nede bakabildim ve şuanda farkettimde berbat bir halde cildim. Peeling falan yapmaya çalışıyorum nemlendirme falan ama iki üç günde bir. Eskiden fondöten kullanmazdım, cildim düzgünde sivilce ve izleri yoktu. Ama artık onları kapatmak içinde fondöten kullanıyorum. Ki onlarda cildi daha çok mahvediyor. Özellikle alnım daki ve yanaklarındaki gözenekler aşırı genişledi. Ben ne yapmam lazım çaresisin şuanda.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Eklentiler

• 20170615_172932.webp
    20170615_172932.webp
    5,9 KB · Görüntüleme: 579
  • 20170615_172639.webp
    20170615_172639.webp
    5,2 KB · Görüntüleme: 542
  • 20170615_172759.webp
    20170615_172759.webp
    9,4 KB · Görüntüleme: 586
  • 20170615_172618.webp
    20170615_172618.webp
    5,8 KB · Görüntüleme: 534
  • 20170615_172911.webp
    20170615_172911.webp
    3,8 KB · Görüntüleme: 519
  • 20170615_172847.webp
    20170615_172847.webp
    4,5 KB · Görüntüleme: 531
konuyu düzenleme kısmından ya da yorum olarak dosya yükle yazıyor oradan ekleyebilirsiniz.
Cildiye uzmanına gittiniz mi?

Kaslarini catma mimik kirisikliklarin olusmaya baslamis.

Sivilceler icin nileranin sabunlarina bakmani tavsiye ederim eczanelerde var ama bu sirada makyajsiz gez bir ayda etkisini gosteriyor.

Kaslarini catma mimik kirisikliklarin olusmaya baslamis.

Sivilceler icin nileranin sabunlarina bakmani tavsiye ederim eczanelerde var ama bu sirada makyajsiz gez bir ayda etkisini gosteriyor.

Evet alnımda çizgiler yeni yeni çıkmaya başladı. Durumu göstermek içinde çattım, ama bilmesemde çatıyormuşum farkında olmadan. Bu yaşta bu haldeyim.

bana kalırsa ilk olarak profosyonel bir cilt temizliği/peeling uygulaması yaptırın.
sonrasında cildinize ve yaşınıza uygun olacak temizleyici jel, tonik ve nemlendiricileri düzenli olarak kulllanın.
fondoteninizi doğru seçerseniz ve eve gelir gelmez temizlerseniz sivilcelenme problemi yaşamazsınız diye düşünüyorum.

çok yüklü miktarlar vermeden cildinize bakabilirsiniz.
mesela benim kendi cildime iyi gelen doğal formüllerim vardır.
ev yoğurdu ve karbonatla maske yaparım özellikle siyah noktalarıma ve sivilcelerime iyi geliyor.
kil maskeleri cildimi çok güzel dinlendiriyor.(aktarlardan alıp kendiniz de yapabilirsiniz)
papatya çayı, gül suyu da yüzü baya güzel yapıyor.
nemlendirici olarak beğendiniz bir markanınkini alabilirsiniz.

makyajınızın altına da makyaj bazı sürerseniz hem gözenekleriniz küçülür hem de cildinizi fondötenden korur.

Yüzümü her sabah yüzümü yıkayıp tonikleyip kremliyorum.Yüz için bir sabunu sürdükten sonra 5 dk. bekletip yıkıyorum.Bebek şampuanı da yüzümde sivilce oluşumunu yavaşlattı.Tonik de çok önemli.Düzenli tonik kullanımı hem yüzdeki yağlanmayi azaltıyor hem sivilce çıkmasını engelliyor hem de gözenekleri küçültüyor.Cilt tipiniz yağlıysa alkollü tonik daha iyidir.Nemlendirici olarak da su bazlı ya da fazla yağ içermeyen kremler kullanıyorum.Aslında burda önemli olan cildi sürekli temiz tutmak.Bunun dışında vücudumun ihtiyacından fazla yağ ve protein almışsam ya da o gün fazla yemek yiyip fazlaca kalori almışsam ertesi gün sivilcem çıkar.Belki de yediklerinizi düzenlemelisiniz.Ben bunlar dikkat ediyorum umarım yardımcı olabilmişimdir.

Cilt genetik miras olduguna inaniyorum benim kadar cildine dikkat eden cok azdir ozellikle kis yaz her sabah gunes koruyucu surerim yinede bir suru gunes lekem var bizim ailede herkeste var.
Bir cildiye uzmanina gidin bence

Açıkçası önce kendim bazı şeyleri önerilere bakarakten uygulamak ve sonucuna göre en son çare olarak cildiyeciye gitmeyi düşünüyorum.
Bence ilk önce bir cildiyeciye gidin. Föndöten kullanmanız büyük hata. Doktor harici önerim. Cildinize sarmısak sürmeniz. İkiye bölün ve ıslak yerini sürün. Gece yüzünüzü yıkamadan yatmayın. bol su için. Acıbadem sütünü nemlendirici olarak kullanabilirsin. Ben çok memnunum. Dünyanın parasını verip aldığım kremlerden bile daha iyi.

Bana doktorum acnelyse krem vermişti. Soyucu ve gece kullanılması, gündüz güneş kremsiz çıkılmamasını gerektiren bir krem. Oldukça etkili oldu.

Kendiniz birşeyler yapabilirsiniz ama hem uzun sürer hem de uygun ürün bulana kadar epey paranız gider. O yüzden baştan doktora gitmek en iyisi olur.
Gitmem diyorsanız sağlıklı beslenin, bol su için. Market markaları yerine eczanelerde satılan krem ve bakım ürünleri kullanın.

Cildiniz çok kötü durumda değil. Lekeleriniz için dermoroller kullanabilirsiniz, gerçekten işe yarıyor. Sivilce probleminiz için sivilce karşıtı setler kullanabilirsiniz ya da bitkisel sabunlar.

Kesinlikle roller diyorum neden? Cunku benim derin skarlarim vardi. A c e vitamileri ile 8. seans rollerimi yaptim. Konumda var bakabilirsiniz. Belki foto atarim.
Kirisiklar icinse serumlar var ozel. Onlarda kullanmayi dusunuyorum. Ama rollerI ölunceye kadar kullanacağıma eminim

Kesinlikle roller diyorum neden? Cunku benim derin skarlarim vardi. A c e vitamileri ile 8. seans rollerimi yaptim. Konumda var bakabilirsiniz. Belki foto atarim.
Kirisiklar icinse serumlar var ozel. Onlarda kullanmayi dusunuyorum. Ama rollerI ölunceye kadar kullanacağıma eminim

Hangisini kullandınız? Ve hangi serumları bahsedebilirmisiniz rica etsem.

Bence ilk önce bir cildiyeciye gidin. Föndöten kullanmanız büyük hata. Doktor harici önerim. Cildinize sarmısak sürmeniz. İkiye bölün ve ıslak yerini sürün. Gece yüzünüzü yıkamadan yatmayın. bol su için. Acıbadem sütünü nemlendirici olarak kullanabilirsin. Ben çok memnunum. Dünyanın parasını verip aldığım kremlerden bile daha iyi.
Sarımsağı ne sıklıkta ve ne zaman kullanıyorsunuz ? Koku olayını nasıl çözüyorsunuz ?

Bioderma white object gece serumu kullan hem pamuk gibi bembeyaz yapiyo hem sivilce lekesi çil ne varsa geçiriyor. Surdugunde yakıyor tedavi ediyor

Back
X