Ben başaramayacağım galiba :(

A
Nladim cnm iki hafta simdi sana yil gibi gelmis ama insallah alisirsin gerci kokulu yemeklere nasil alisacaksin bilemiorum

çok teşekkür ederim çok güzel şeyler yazmışsınız ..Direnicem tabii anlık bir sıkıntı geldi öyle içime dediğim gibi havayla alakalı sanırım her gün puslu bir hava olunca içime bir ağırlık geldi ...Bir de işin yalnız olmak gibi bir boyutu bir de 8 yıllık evliliğin vermiş olduğu bir alışkanlık onlar ağır bastı ..Çok gelenekçi bir tip olmamama rağmen bunlar burnumun direğini sızlattı açıkçası ..Ama geçecek adaptasyon süresi birazcık uzadı o kadar

madem bu kadar büyük iş yapıyorsun açsana bir adi şirket kendin al sat.

Aracılık benim daha önceden de yaptığım bir iş ..O yüzden bu konuda tecrübeliyim ve suya sabuna dokunmadan üstüne kar koyup satıyorum ..Ama kendi şirketim olsa algısı vergisi beni boğar sıkar ben bu işlerden daha keyif alıyorum ..Alıcı hazır çünkü ..

üst üste nasıl gönderiyor bu mesajları anlamıyorum ben ...

eşin iyi müsade etmiş valla. Zor ben yapamazdım memleketten hele hele eşimden ayrı. Allah yardım etsin alışırsın zamanla azimlisin maşallah

Evet bu da iyi tarafları tabi. kafan rahat.
Dikkat et de çalmasınlar müşterilerini.
Oyuncak göndermeni tavsiye ederim. Her yerimiz Çin malı oyuncak.
Gerçi dr lar sürekli uyarıyor Çin malı oyuncak almayın çocuklarınıza diye.

teşekkür ederim yok müşterilerimi çalamazlar onlar benim daha önceki çalıştığım insanlar ama çinden hiç mal getirtmemiştik ..Oyuncak işini bende düşündüm ama dediğim gibi o çok parçalı olduğundan o girer bu girmez muhabbetleri olur gümrükte onlarla uğraşmak insanın canını sıkıyor ..Eğer geçemezse gümrükte beklediği her gün için ekstra para ödemek kimsenin işine gelmiyor bir dünya curcuna işte böyle ...Sende meraklısın galiba ya da yapıyor musun bu işleri

t

ahh canım yaa elektronikler burda pek ucuz değil hele hele pcler yanına yaklaşılmıyor ..Bir de ben konteynrla gönderiyorum yani ufak şeylerın astarı yüzünden pahalıya çıkabilir ..
yaaa oysaki ali expres ve dealextramede acayip ucuz gözüküyolar..Türkiyede 2500 liralık telefon deal de 375 usd var demekki bir hilesi hurdası bu işin şüpheye düştüm bak şimdi..

buraya da satış yapabilir ama bireysel nakliye yapacağın için çok fazla tutar kargo ödemesi.
Gümrük için sorun olmaz bence hediye bazında gönderiyor gibi yaparsa ama kargolar pahalıdır.
ipekçim bu 20 usd ödeyip hediye kategorisiyle gönderilme olayı da muallak şüphelenirlerse paketleri açabiliyormuş gümrük görevlileri o zaman al başına belayı işte..riske girmemek lazım sanki..

Ben de meraklıydım baya. Yapan çok arkadaşım var bu işi. Hatta yaparak iyi yerlere gelen Amerika'ya yerleşen falan.
Ben de bir gün işimi bırakmaya karar verirsem yapabilirim. Ama eskisi kadar kolay olduğunu sanmıyorum. Sonuçta ticaret globalleşti ama insanların güveni azaldı. Senin yaptığın işi uzun yıllar önce keşfeden insanlar köşeyi döndü.Ama şimdi alacak insan fabrika görmek ister, mekan görmek ister diye düşünüyorum.

ipekçim bu 20 usd ödeyip hediye kategorisiyle gönderilme olayı da muallak şüphelenirlerse paketleri açabiliyormuş gümrük görevlileri o zaman al başına belayı işte..riske girmemek lazım sanki..
Canım nasıl 20 usd ye paket mi gelir hiç?
Bizim İtalya'da çalıştığımız makina firmaları var. Bazen oradan makinalar arıza yapınca orijinal parça gelmesi gerekiyor, bu durumda 5-6 kg lık parçalar için bir dünya para ödeniyor ki Çin daha uzak bir yer çok daha pahalı tutar.

evet çinden hiç kimse ufak mal getirmiyor ..Bu çok daha pahalıya geliyor tahminden çok daha fazla

AYY 3 GÜNLÜK ÖLÜMLÜ DÜNYAYI 1GÜNE DÜŞÜRECEKSİN SEN BU STRESLE
HASTALIK BULURSUN
NE İŞİN VAR ORDA YA
ALLAH AŞKINA ELALEM NE DER OLAYI GEÇ
KENDİN İÇİN GERİ DÖN
MÜSLÜMAN TEMİZ BİR ÜLKEYE GİTSEM BİLE AÇ KALIRIM MALEZYA DUBAİ KATAR FARK ETMEZ
DURDUĞUN HATA

aynen gelip görmek isteyenler var ama benim tanıdıklarım gelip ekstra tercüman parası ektra kalma ücreti uçak bileti gibi masrafları yapmayıp suya sabuna dokunmayan tipler ..Öyle gelenler de oldukça fazla fabrika kapattırıp sadece kendine ürettiren insanlarda var..Benim bir tanıdığım çinde 6 milyon dolarlık iş yaptı ve bunun % 5 ini kendine aldı ..

Ne tatlısın ya bayıldım sana İlk kez 15 sayfalık bir konunun her satırını okudum sanırım. Evet şuan yapıyor olduğun şey hiç kolay değil. Yan ülkeye falan da gitmedin baya Çindesin yani :) Ama burdan bakınca o kadar güçlü duruyorsun ki, onca zorluktan bahsetmiş olmana rağmen yok pes eder gelir bu dedirtmedin bana.. Evet zorlanıyorum ama başarmadan da dönmem, ben o değilim duruşun var çok net ..

Ayrıca kendin için, kariyerin için muhteşem birşey yapıyorsun kesinlikle. Kocanı bırakıp gitmeseydin, nasıl yaptın bunu diyen arkadaşlara takılma... Öyle kolay kolay elde edilemeyecek bir fırsat geçmiş eline 365 gün kullan bu fırsatı, hiiç kaçınma :)

O kokuşmuş havaya da, bunlar ne yiyorlar dediğin yemeklere de alışacaksın. Hatta alışmana gerek kalmadan kendi yiyebilweceğin şeyleri alacak yerleri keşfedeceksin yakında. Sen kalkıp Çine gitmişsin iki market mi keşfedemeyeceksin sanki?

1 yıl sonra Ülkene kocanın yanına ve işine bomba gibi döneceksin eminim! :)

bence oturduğu yerden çok iyi para.
Bir de bir kaç iş bağladığını düşün.
Rakamlar güzelmiş gerçekten ama işte biraz şans işi mi ki bilmiyorum.

canım arkadaşım bu işin içindeydi çindeki kargo firmasına 20 usd çakıyormuşsun ceplerine(anlamışındır)kargoyu onlar hediye kategorisiyle gönderiyolarmış böylece adamın cebine 20 usd gibi onlar için iyi bir meblağ girmiş oluyor hemde alıcı ucuz yollu işini görmüş oluyormuş..ben daha alışveriş yapamadım o sebeple mışlı mişli yazıyorum..
bu arada gökçe oyuncak olayında da üzerinde (c ve e harflerinin olduğu oyuncaklar sağlık bakanlığı mı sağlık birimi mi onayı oluyormuş )ce harfi olanları seçip ithal etme yoluna gidebilirsin,buradaki uzmanlar çocuklar için o oyuncakları öneriyolar.

Canım benim çok teşekkür ederim çok harikasın tabii beee döner miyim hiç geriye hemen ...Bu kocan nasıl müsade etmişçileri ben de anlamıyorum onlar da beni anlamıyor ama olsun sizin gibiler var onlar iyi geliyor bana her gün 100 mt daha ileriye gidiyorum korkmadan ama şimdilik sadece gündüzleri Ama o koku var ya o koku beni benden alıyor emin ol ,ne kokusu çözebilmiş değilim ama sen böyle duruyorsun adam önünden kkkkkkkkhhhhhhh diye tükürüp geçiyo ya işte o anda hayattan soyutluyor seni o derece ..Hani yüzüne bakıyorum böyle yok anlamıyo angut yok çünkü normal ....Bir de zayıflarsam Allllllahhh bundan iyisi şamda kayısı ..Oraya da gider miyim ki Belli de olmaz ahahaha

bence oturduğu yerden çok iyi para.
Bir de bir kaç iş bağladığını düşün.
Rakamlar güzelmiş gerçekten ama işte biraz şans işi mi ki bilmiyorum.

Şans tabii deli misin Kaç kişiye kısmet olur böylesi ...O deli bi iş işte bununiçinde bizzat dil lazım yoksa ıı ıı olmuyo yani ..Adam seni istediği yerlere götürtmek istiyo yok olmaz diyosun laftan anlamıyo para var ya her istediğini yaptırcak sen arkanı dönsen bi şişe su alamaz ama parayla yaptırır böyle işte ipekçik baya evde konuşur gibi oldu muhabbette biraz daha çay ister misin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…