- 30 Haziran 2013
- 21.845
- En iyi cevaplar
- 1
- 17.881
- 498
- Konu Sahibi witch hunt
-
Nladim cnm iki hafta simdi sana yil gibi gelmis ama insallah alisirsin gerci kokulu yemeklere nasil alisacaksin bilemiorumeşimi bıraktım çünkü adamın orda kurulu bir düzeni işi gücü var .Onu sürükleyemezdim buralara kadar ..Üstelik benim ingilizcem ve anlaşabilecek kadar çincem var ama eşimin yok o yüzden o gelemezdi .Zaten onun işleriyle alakalı değil hiç bu işler ..
önce kabullenmen lazım...her gün eve döndüğünü düşün... az daha kalsaydım yapabilirdim kendime yenildim dememek için... ben zor durumlarda robota bağlarım hep... acı yok hassasiyet yok...SURVİVOR sın sen.... ne varki şöyle düşün ..orada milyar tane insan yaşayabiliyorsa bir sen mi sığamadın onların arasına... kokuya alışır insan... çekik gözlülerede alışır... çinli gibi düşün çinli gibi yaşa....çinli ol...
insan nelere alışmıyorki... hep burada kalmayacaksın... bulunduğun günlerin tadını çıkar....paranla rezil olma...günleri sayarsan vakit geçmez.... seni orada oyalayacak hatta hoşlanacağın şeyler bul... orada kalmanı kolaylaştıracak şeyler... hergün böyle geçmez... çin in güzel taraflarını bul.. kokudan gözlerini kulaklarını kapatıp bekleme...bir gün daha bitti ohhh deme...takıntılarından... herşeyinden sıyrıl bir rahatla...hatta git kokuyor dediğin yemeklerden ye... kus ... alışırsın...
hatta ibadet et....dua et....Allah her yerde...
madem bu kadar büyük iş yapıyorsun açsana bir adi şirket kendin al sat.
Evet bu da iyi tarafları tabi. kafan rahat.Aracılık benim daha önceden de yaptığım bir iş ..O yüzden bu konuda tecrübeliyim ve suya sabuna dokunmadan üstüne kar koyup satıyorum ..Ama kendi şirketim olsa algısı vergisi beni boğar sıkar ben bu işlerden daha keyif alıyorum ..Alıcı hazır çünkü ..
eşin iyi müsade etmiş valla. Zor ben yapamazdım memleketten hele hele eşimden ayrı. Allah yardım etsin alışırsın zamanla azimlisin maşallah
Evet bu da iyi tarafları tabi. kafan rahat.
Dikkat et de çalmasınlar müşterilerini.
Oyuncak göndermeni tavsiye ederim. Her yerimiz Çin malı oyuncak.
Gerçi dr lar sürekli uyarıyor Çin malı oyuncak almayın çocuklarınıza diye.
yaaa oysaki ali expres ve dealextramede acayip ucuz gözüküyolar..Türkiyede 2500 liralık telefon deal de 375 usd var demekki bir hilesi hurdası bu işin şüpheye düştüm bak şimdi..t
ahh canım yaa elektronikler burda pek ucuz değil hele hele pcler yanına yaklaşılmıyor ..Bir de ben konteynrla gönderiyorum yani ufak şeylerın astarı yüzünden pahalıya çıkabilir ..
ipekçim bu 20 usd ödeyip hediye kategorisiyle gönderilme olayı da muallak şüphelenirlerse paketleri açabiliyormuş gümrük görevlileri o zaman al başına belayı işte..riske girmemek lazım sanki..buraya da satış yapabilir ama bireysel nakliye yapacağın için çok fazla tutar kargo ödemesi.
Gümrük için sorun olmaz bence hediye bazında gönderiyor gibi yaparsa ama kargolar pahalıdır.
Ben de meraklıydım baya. Yapan çok arkadaşım var bu işi. Hatta yaparak iyi yerlere gelen Amerika'ya yerleşen falan.teşekkür ederim yok müşterilerimi çalamazlar onlar benim daha önceki çalıştığım insanlar ama çinden hiç mal getirtmemiştik ..Oyuncak işini bende düşündüm ama dediğim gibi o çok parçalı olduğundan o girer bu girmez muhabbetleri olur gümrükte onlarla uğraşmak insanın canını sıkıyor ..Eğer geçemezse gümrükte beklediği her gün için ekstra para ödemek kimsenin işine gelmiyor bir dünya curcuna işte böyle ...Sende meraklısın galiba ya da yapıyor musun bu işleri
Canım nasıl 20 usd ye paket mi gelir hiç?ipekçim bu 20 usd ödeyip hediye kategorisiyle gönderilme olayı da muallak şüphelenirlerse paketleri açabiliyormuş gümrük görevlileri o zaman al başına belayı işte..riske girmemek lazım sanki..
Canım nasıl 20 usd ye paket mi gelir hiç?
Bizim İtalya'da çalıştığımız makina firmaları var. Bazen oradan makinalar arıza yapınca orijinal parça gelmesi gerekiyor, bu durumda 5-6 kg lık parçalar için bir dünya para ödeniyor ki Çin daha uzak bir yer çok daha pahalı tutar.
Ben de meraklıydım baya. Yapan çok arkadaşım var bu işi. Hatta yaparak iyi yerlere gelen Amerika'ya yerleşen falan.
Ben de bir gün işimi bırakmaya karar verirsem yapabilirim. Ama eskisi kadar kolay olduğunu sanmıyorum. Sonuçta ticaret globalleşti ama insanların güveni azaldı. Senin yaptığın işi uzun yıllar önce keşfeden insanlar köşeyi döndü.Ama şimdi alacak insan fabrika görmek ister, mekan görmek ister diye düşünüyorum.
bence oturduğu yerden çok iyi para.aynen gelip görmek isteyenler var ama benim tanıdıklarım gelip ekstra tercüman parası ektra kalma ücreti uçak bileti gibi masrafları yapmayıp suya sabuna dokunmayan tipler ..Öyle gelenler de oldukça fazla fabrika kapattırıp sadece kendine ürettiren insanlarda var..Benim bir tanıdığım çinde 6 milyon dolarlık iş yaptı ve bunun % 5 ini kendine aldı ..
canım arkadaşım bu işin içindeydi çindeki kargo firmasına 20 usd çakıyormuşsun ceplerine(anlamışındır)kargoyu onlar hediye kategorisiyle gönderiyolarmış böylece adamın cebine 20 usd gibi onlar için iyi bir meblağ girmiş oluyor hemde alıcı ucuz yollu işini görmüş oluyormuş..ben daha alışveriş yapamadım o sebeple mışlı mişli yazıyorum..Canım nasıl 20 usd ye paket mi gelir hiç?
Bizim İtalya'da çalıştığımız makina firmaları var. Bazen oradan makinalar arıza yapınca orijinal parça gelmesi gerekiyor, bu durumda 5-6 kg lık parçalar için bir dünya para ödeniyor ki Çin daha uzak bir yer çok daha pahalı tutar.
Ne tatlısın ya bayıldım sanaİlk kez 15 sayfalık bir konunun her satırını okudum sanırım. Evet şuan yapıyor olduğun şey hiç kolay değil. Yan ülkeye falan da gitmedin baya Çindesin yani :) Ama burdan bakınca o kadar güçlü duruyorsun ki, onca zorluktan bahsetmiş olmana rağmen yok pes eder gelir bu dedirtmedin bana.. Evet zorlanıyorum ama başarmadan da dönmem, ben o değilim duruşun var çok net ..
Ayrıca kendin için, kariyerin için muhteşem birşey yapıyorsun kesinlikle. Kocanı bırakıp gitmeseydin, nasıl yaptın bunu diyen arkadaşlara takılma... Öyle kolay kolay elde edilemeyecek bir fırsat geçmiş eline 365 gün kullan bu fırsatı, hiiç kaçınma :)
O kokuşmuş havaya da, bunlar ne yiyorlar dediğin yemeklere de alışacaksın. Hatta alışmana gerek kalmadan kendi yiyebilweceğin şeyleri alacak yerleri keşfedeceksin yakında. Sen kalkıp Çine gitmişsin iki market mi keşfedemeyeceksin sanki?
1 yıl sonra Ülkene kocanın yanına ve işine bomba gibi döneceksin eminim! :)
bence oturduğu yerden çok iyi para.
Bir de bir kaç iş bağladığını düşün.
Rakamlar güzelmiş gerçekten ama işte biraz şans işi mi ki bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?