Ben başaramayacağım galiba :(

Kore ya da Japonya olsaydı ben de çok isterdim.
Çin deyince, insan duyduklarından dolayı tereddüt ediyor.
Başka bir ülke seçme şansınız yok muydu?

ÇİN ce öğrenicem diye yırtındığım için mecbur geldim..

gelmek mi istemedi vuuuuu eşinize selamlar iyi dayanmış tebrikler edip ayakta alkıslarım :) Fırsatımı başka biriyle değiştirmek ister duruma geldim inan çok mutsuzum

Hani hapiste yaparlar ya, duvara çizik atarlar, gün sayarlar. Bir an gözümün önüne o geldi.

mersinin küçük bi ilçesinde yaşıyordum ve lisede tam bi inektim. yani öyle hiç gezmelere gidip evden ayrılmışlığım yoktu. istanbul'a üniye gidince 2 ay neredeyse yurttaki odadan dışarı çıkmamış ve sürekli ben yapamicam galiba diye ağlayan bi kuzu haline gelmiştim. bi iki ay sonra ise tam bi aslana dönüşmüştüm.

bak bu bi örnek istanbul nere çin nere.. olur olur alışırsın. yırtarsın bence süper olur yeterki kendini hasta etme ve vazgeçme

Anadolu'nun bir sehrinde küçük bir ilçede çalışıyorum. İnsanlar Türkçe konuşuyorlar ama 3 yıl gecmesine rağmen ben hala onlari anlayamiyorum. Buradaki insanların tavırlarına, davranışlarına alişamadim. Yemeklerini de begenmiyorum. Arkadaşım da yok. İnsanlar kendilerini üstün ırk sanıyorlar.
Bir de böyle düşün. Kendi ulkemde bile bu zorluklari cekebiliyorum. Senin orada yasadigin bu zor surec aslinda gayet normal.
Oraya gitmeden yemeklerinin nasil oldugunu, insanlarinin ana dili gibi Ingilizce konusmadigini biliyordun sanirim. Adaptasyon surecindesin. Okudugun bolumu bilmiyorum ama bence basarirsin. Kendine biraz daha zaman tani :)

Burda olsan sana da bakarlardı kusura bakma, burnunu mu siliyor hırkasına diye
Süt ve ürünlerinin yaygın olmadığını ben de okumuştum biryerlerden o kadar ineği/koyunu nerden bulsunlar diye fazla düşünmemiştim üstüne tabi, tai chi ye falan başlasana bir de Zihnin rahatlarsa beden de rahat eder.

ÇİN ce öğrenicem diye yırtındığım için mecbur geldim..
Alışırsınız, ben bile her sene eve gidip üniversiteye döndükten sonra, 1 hafta şehre adaptasyon sorunu yaşıyorum.
Siz Çin'e gitmişsiniz, olur o kadar.
Kendinizi çok sıkmayın, keyfini çıkarmaya çalışın ama yine de yediklerinize dikkat edin, çünkü hastalıklı bir ülke.

Ne çabuk unuttun anadilini eşşolueşşek de, nasıl olsa anlamıyor

Aaa aklıma ne geldi. Hazır ramen'lerden alsan ya? Hep çorba, hep çorba nereye kadar? Ben çok severim, hatta çin eriştesi alıp kendim bile yaparım. Uff, agzım sulandı. Tofu falan seviyor musun peki? Bak o her yola geliyor, neyle yersen onun tadını alır hem kalsiyum,protein deposu. Soya kıyması, soya sütü, soya soyası ne bulursan doldur marketten.

Japonya'da olsan daha dişe dokunur birşeyler söyleyeceğim ama Çin ile alakalı bildiğim tek şey Çin Seddi valla.

Tofu mu ayyyy ölücem geçen onun konkusundan yolda ölüyodum ben

bir fransızın ingilizce konuşmasından daha berbat bir şey yok sanırım
kaç yıllık question sözcüğünü adam ''çüvesşın'' olarak okudu...
illallah ettimm...

44 bedensen 1 yılda 34 olursun bu gidişle yavruşumm

gökçeciğim alışacaksın elbet.. daha çok yenisin orda... tat almaya bak.. arkadaş edindin mi.. yurttaki oda arkadaşı olayı ne oldu

Çinde yasam zordur canim keske iyice arastirsaydin gitmeden. Ben yurtdisindayim burda çin mahalleleri oluyor ayni ulkeleri gibi ordan gecerken bile icimiz kalkiyor ama ben yemeklere alistim bazi seyler guzel ama genellikle bizim damak tadimiza zit. Marketlerde peynir ekmek filan yokmu alabilecegin acaba? Ne kadar kalicaksin bilmiyorum ama 6 ay uzun sure bir sekil adapte olmaya calismalisin.. olmadi yapamazsan geri don yani basarip basaramamak meselesi degil kultur ortam senin hic gormedigin bisey cok fazla gurur meselesi yapma. Eger baktin hic yapmiyorsun donersin geriye

yahu benim kuzende gitti cine ... diyor ucaktan indim ya resmen sehirde bi koku var bi koku sinmis sehrin ustune tuvaleti acik kapi isiyenlermi dersin vuhuuu neler anlatti neler ama o alisti bence sende yapabilirsin ... ayrica olmuyorsada bosver bu stresle yasamana degmez hergun hergun iskence gibiyse cek gel ...

ben demiştim sana o zaman konu açtığında üstüne para verseler gitmem diye en çok yedikleri şey deniz ürünleri ve sokakta satış çok fazla bildiğim kadarıyla e deniz ürünleri de çok güzel kokmadı için koku olması normal

deniz ürünü bulursam çiğ yicem deniz ürünü mürünü görmedim ben ..Baş parmağım kalınlığında soğanlı makarnamsı bi şeyler var ama sadece patateslerini ve bi kaç parça tavuğunu yiyebiliyorum..Bir de kendimi yeniliklere açık sanıyordum pehhhhhh al sana yenilik

çek gel diyo içimden bir ses ama bir seste nereye gidiyosun manyak mısın ne olcak o kadar verdiğin para artı emek otur kıçının üstüne diyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…