• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben ağlarken eşim sırtını dönüp mışıl mışıl uyuyor bu normal mi sizce

Eşiniz hasta.Öncelikle bunu kabul edin.Hemde tam bi ruh hastası..

İlk hatayı nişanlıyken yaşadığınız bi yakınlaşma yüzünden sizi tehdit etmesine rağmen sesinizi çıkarmayarak yapmışsınız.Tamam ailenizi üzmemek isteyebilirsiniz.Ama bu sizin hayatınız..Ya sizin ruh sağlığınız ne olacak..

2 gün dayağını yiyip hakaretlerini duyduğunuz bir adamdan çocuk yapmakta en büyük hatalarınızdan biri..Ona çaktırmadan çokta rahat korunabilirdiniz doğum kontrol hapı dediğimiz şeyler var ki bunu sağlık ocaklarındanda temin edebilirdiniz çok rahatlıkla..Onu kullandığınızı asla anlayamazdı eşiniz.
Ne yazıkki ülkemizde yapılan en büyük hata evliliği kurtarmak için çocuk yapmak.Bu tarz sorunlu bir ailede yetişen bir çocuktada nasıl bir ruh hali olur siz düşünün...

Bu adamın size uyguladığı fiziksel şiddetten çok psikolojik şiddet önemli olan..Bence biran önce o evden sıyrılmaya çalışın.Ne kadar cahil,tutucuda olsa hiçbi anne baba çocuğunun dayak yemesine göz yummaz..

Nolur bu saatten sonra mantıklı olun biraz en azından çocuğunuzu öyle bir adamın yanında yetiştirmeyin..

yıllar boyu böyle bir şiddete maruz kalmak ve bunu kabul etmek sadece senin ruh sağlığına zarar veriri bence de..belki de bir süre ailenin yanına gidip ondan uzaklaşırsan, hamileliğini bahane edip, daha net görebilirsin herşeyi...unutma hiçkimseye mecburiyetin yok. nişanlıyken sen ona yakınlaştıysan o da sana yakınlaştı. se hatalıysan, bu düşünce yapısına göreo çok daha fazla hatalı..madem evlenmek istiyordu, madem akrabaydınız neden bu kadar ileri gitti ki..kıyamamazlık olmamış yani. sen gönlünü ferah tut bence. hamileliğini bahne edip bir süre ailenle kalman ya da çok zor bir durumsa aileni yanına çağırman en mantıklısı. yalnız olmadığını görsün.kendine çok dikkat et. bebeğin için güzel şeyler düşünmeye çalış, herşey geçer :)

hayır görücü usulü deil flört de yaşadık. az uğraşmadı bu evlilik olsun diye. işin açığı şu ki. biz nişanlanmadan önce ilişki olarak deil de fiziksel bi yakınlaşma oldu aramızda. o günden sonra acaip deişti adam beni kendine muhtaç gibi hissetti sanırm. ne saygı kaldı ne bişey.öncesinde üstüme çok titrerdi kaybetmekten çok korkardı. ve benim ailem tutucu bi aile. bunu kimseyle paylaşamadım ben. nişanlılık döneminde böyle olacağını az çok tahmin ettiğime rağmen (şiddet dışında) onunla evlendim. o da bırakmayı kendine yedirememiş. öfkeli zamanlarında itiraf ediyo bunu. sonrasında sinirliyken söyledim sen de söylüosun aslında öyle deil filan dio. ondan ayrılırsam aileme kendi ailesine anlatır herkese rezil rüsva eder biliorum ve böyle bi durumda ailem kesinlikle beni desteklemez ayrılma der. onu da geçtim herkese rezil ederler ailemi onların yaşadığ yer küçük biyer ve çok ayıplanır böyle şeyler.napıcağımı bilemiorum öyle bunaldım ki mantıklı bi karar veremiorum.ve ailem bu konuda benden eminler hiçbi yanlş yapmamıştım ozamana kadar. eşimde zaman zaman söyler bunu bana ailen seni veli bilio anlatsana onlara da madem filan dio bu konuda da tehdit edio beni.çok çaresizim. kpss hazırlanmaya başladım. seneye olursa asla bu şartlarda devam edmem de o süreci nasıl geçireceğimi bilemedim.

aman cnm nişanlıyken her çiftin arasında bi yakınlaşma oluyor ayrıca o istediği kadar söylesin sende yok öyle bişey dersin olur biter .ayrıca yakınlaştığın insanda sonuçta kocan ;)) mış yabancı deilmiş nesini büyütüosa bunun ...7 aydır bu adam düzelmediyse işin zor gerçekden Allah yardımcın olsun..açık açık konuşun yolyakınken onun sana karşı gerçek hislerini öğren hayatında başka bir kadın varsa eğer bırak gitsin kocanı dayak yiyip durma boşuna bebeğini büyüt.

canım bu anlattıgın adam kalp tasımıyor aklımdan neler gectı cok ofkelıyım bence o ınsan olamaz ve senın adına cok cokk uzuldum:53:...ama canım neden hamılesın ama yaaa ben cok uzuluyorum boyle ınsanların cocuklarına be guzelım...bu adamı boşayacagın yerde hatta hiç ewlenmeyecegın halde birde bebiş mi yaptın...en dayanamadıgım sey:50:

meslegın yok mu?
kac yasındasın?
çok ezılmişsin gibi geldi bana?
ailen sahıp cıkmaz mı ?? boyle bir adam bir ömür boyu çekilmemeli yorumum acık ve net...

hayır görücü usulü deil flört de yaşadık. az uğraşmadı bu evlilik olsun diye. işin açığı şu ki. biz nişanlanmadan önce ilişki olarak deil de fiziksel bi yakınlaşma oldu aramızda. o günden sonra acaip deişti adam beni kendine muhtaç gibi hissetti sanırm. ne saygı kaldı ne bişey.öncesinde üstüme çok titrerdi kaybetmekten çok korkardı. ve benim ailem tutucu bi aile. bunu kimseyle paylaşamadım ben. nişanlılık döneminde böyle olacağını az çok tahmin ettiğime rağmen (şiddet dışında) onunla evlendim. o da bırakmayı kendine yedirememiş. öfkeli zamanlarında itiraf ediyo bunu. sonrasında sinirliyken söyledim sen de söylüosun aslında öyle deil filan dio. ondan ayrılırsam aileme kendi ailesine anlatır herkese rezil rüsva eder biliorum ve böyle bi durumda ailem kesinlikle beni desteklemez ayrılma der. onu da geçtim herkese rezil ederler ailemi onların yaşadığ yer küçük biyer ve çok ayıplanır böyle şeyler.napıcağımı bilemiorum öyle bunaldım ki mantıklı bi karar veremiorum.ve ailem bu konuda benden eminler hiçbi yanlş yapmamıştım ozamana kadar. eşimde zaman zaman söyler bunu bana ailen seni veli bilio anlatsana onlara da madem filan dio bu konuda da tehdit edio beni.çok çaresizim. kpss hazırlanmaya başladım. seneye olursa asla bu şartlarda devam edmem de o süreci nasıl geçireceğimi bilemedim.

arkadasim ya gozunu karartip ,herkesi gerekirse karsina alip bu adami bosayacaksin, yada bir yandan dayaklari yerken bir yandan adamin degismesi icin dua edeceksin allaha.. sana verilebilecek bir tavsiye yok yani..ancak dua edebiliriz.

Offf ayni benim eski esimde oyle aglarken doner arkasini uyurdu ben sinir olurdum. Neler yasadigini cok iyi anliyorum. Allahtan ben hamile degildim insallah kurtarirsin kendni

Canim okurken o kadar ofkelendim ki kocami isirdim sinirden bu ne bicim bir insan boyle sana saygisi yoksa insan cocugunu dusunur ve sende hatalisin ilk zamanlar dayak yedin madem aileleri ara koysaydin akraba evliligi degilmi herkes bu isin icinde ve engel olurlardi yapmamalissin nisanlilik zamaninda yakinlasma olmus evet olmamali cunku senin esin gibi adamlar garantileyiP eziyete basliyorlar herkese soylese ne olur kimi inandirabilir bence hatali hatta sulalenin yuz karasi cikar karisini lekeleyen bir adama kim arka cikabilir kalkip seni agzina malzeme mi edicek hic korkma yemez cunku akrabasiniz bence ailene durumu acikla biraz disini goster yoksa degismez hatta daha kotu olur ayrica bu olanlara sebep arama aklinda baskasi mi var hayatinda baskasi mi var diye hicbirsey sana bu eziyet icin bir sebep degil olamazda yazik sana ya seninde annen baban var seni dovsun hakaret etsin diye mi verdiler bu adama sen onlarin canisin ezdirme kendini anlat

arkadaşım bunu kafana takma ayrılacağımız için iftira atıyor dersin.ispat edecek değil ya...hatta ayrılmaya karar verirsen ufak ufak ailene işlersin
beni tehtid ediyor iftira atarım rezil ederim diyor dersin.

arkadaşım bunu kafana takma ayrılacağımız için iftira atıyor dersin.ispat edecek değil ya...hatta ayrılmaya karar verirsen ufak ufak ailene işlersin
beni tehtid ediyor iftira atarım rezil ederim diyor dersin.

Arkadaşım kesinlikle katılıyorum sana çok akıllıca sonuçta söze karşı söz ispatı yok bunun ki
hatta konu sahibinin demesine göre adam kendi ailesine çıtlatmış daha öncede. Avantajlı olan konu sahibi burda daha öncede böyle yaptı siz utanmayın diye barıştım ama artık dayanamıyorum der bir de...

Küfür etmemek için zor tutuyorum kendimi; ne kadar saygısız, ne kadar uslupsuz cümle bu..

Şimdi anlayamıyorum; siz evlendiniz artık, evlenmeden önceki durumu ne aileniz ne çevre artık umursamaz..
Bunu takmayın kafanıza.

Eşinizde ! bunu ıspatlayamaz zaten..
Evli olduğu insana, arkasından bu sözleri söylerse onun küçüklüğü olur bu.

Diyecek sözüm yok, siz biliyorsunuz hayatınızı, kendinizi.. Ayrılmalı mısınız ?

Son düzenleme:
dayagını ye bir güzel sonra git polise davacı ol raporunu al savcılıga ver ayrılmayacaksan .bile şikayetçi ol .evden uzaklaştırma cezası eger çok şiddetli dayak yediysen durumuna göre hapise bile girebilir 8 10 ay kafan rahat etsin .sonra o adamı hep bununla tehdit et bana dokunursan valla polise giderim diye hatta devletin bir telefon numarası vardı o numarayı bul çevirdiğin anda dayak yediğini biliyorlar evine polis geliyor
yani böyle yap o nasıl sana vuruyorsa sende hiç çekinmeden intikamını alacaksın emin ol çok şaşıracak kocam böyle bir şey yaparsan azcık deli olmalı insan hayatta ki karşısındaki deliler değnegini saklasın diye

dayagını ye bir güzel sonra git polise davacı ol raporunu al savcılıga ver ayrılmayacaksan .bile şikayetçi ol .evden uzaklaştırma cezası eger çok şiddetli dayak yediysen durumuna göre hapise bile girebilir 8 10 ay kafan rahat etsin .sonra o adamı hep bununla tehdit et bana dokunursan valla polise giderim diye hatta devletin bir telefon numarası vardı o numarayı bul çevirdiğin anda dayak yediğini biliyorlar evine polis geliyor
yani böyle yap o nasıl sana vuruyorsa sende hiç çekinmeden intikamını alacaksın emin ol çok şaşıracak kocam böyle bir şey yaparsan azcık deli olmalı insan hayatta ki karşısındaki deliler değnegini saklasın diye

Bende ayni sekilde polise gidin diyecektim. Mubarek gecede bile sizi dovuyor, hic mi Allah korkusu yok adamin icinde ya cok korkunc bir durum.

Esiniz siz hamileyken size kiyabiliyor, uzulerek soyluyorum ki o cocuk dogdugunda eminim cocugunuzuda dover. Buna katlanabilecekmisiniz?

Ayrica beni rezil eder herseyi soyler diyosunuz. Ayrilirsaniz illa ki sizi kotuleyecektir, hata bendeydi demez :)
O yuzden siz kulaklarinizi kapatin sadece kendinizi ve bebeginizi dusunerek kendinize yeni bir hayat kurmaya calisin bence.

Ve en onemlisi Rabbim yar ve yardimciniz olsun

Son düzenleme:
bencede kesınlıkle raporunu almalı darp ettiği gibi...

yaa ben cok kızgınım ama kusura bakmayın konu sahıbıne de cok kızgınım
katlanıyor birşey yapmıyor kendını ezdırıyor gibi geldi bana bırde hamıle :ssz:
kesınlıkle kınamıyorum kımsenın iç dunyasını bılemeyız ama bana resmen dert oldu yanı 2.yorumum buraya sindiremedım içime bir bayan olarak...:50:

belliki adam arada akrabalık vs. var diye ,yediği halttan evlenmiş.
canına yazık daha yaşında küçüktür senin, arkana bile bakma güzelim
biran önce uzaklaş.bi kere döven yine döver.ben de 1.ayımda ilk okkamı
yemiştim.20 senelik evliyim susmazsam hala yerim.
aman ha kaç kaç kaç....

belliki adam arada akrabalık vs. var diye ,yediği halttan evlenmiş.
canına yazık daha yaşında küçüktür senin, arkana bile bakma güzelim
biran önce uzaklaş.bi kere döven yine döver.ben de 1.ayımda ilk okkamı
yemiştim.20 senelik evliyim susmazsam hala yerim.
aman ha kaç kaç kaç....

ben de mecburiyetten evlendiğini düşünüyorum artık seni çok seviyom filan dio ama inanmıorum.sevgiden ziyade saygı yok adamda :( yapıyo ediyo gelio yalvarıo pişmanım dio sonra çözmek için muhabbet ettiğimizde bi bakıosun adam yine aynı havada. sesini yükseltmeden konuşamıo bi kere. sizlerin de dedği gibi psikolojisinin bozuk olduğunu düşünüyorum. ve çevresinde olan arkadaşları ailesi vs biçoğu aynı düşünce yapısına sahip bireyler. ister istemez bu zulüme onların da katkısı epey bi oluyo. arkadaşlarının çoğu kadına değer vermeyen tipler.Allah hepsinin belasını verecek. Dediğiniz gibi arkadaşlar çok yıprandım. aldığım darbeler öyle morartıcı yıkıcı kırıcı darbeler deil ama o kadar zoruma gidiyor ki o an onu parçalayasım geliyo. gözyumdum evet haklısınız ailem için bebeim için. yuva yıkmak öyle dedğiniz kadar da kolay olmuyo. ama şöyle gidip biraz yalnız kalmasının gerekli olduğunu düşünüyorum ben de.en yakın zamanda kızlar. en başından beri onun da benim ailemin de haberi var bana nasıl davrandığından. anlattığımda babam arayıp bi güzel benzetiyo ona da ayrı hiddetlenir. o bana böyle davranırken susup oturmuorum ne söylememe gerekiyorsa söylerim çekinmem.güzellikle konuşulması gerekiorsa güzellikle tartışmak gerekiorsa öyle.zaten en çok kızdığı olaylardan biri karşısında bağırıo olmammış.şu çenenni bi tut diyo sürekli.adamın kafasına işlenen düşünceler çok farklı ya kadının sesi erkekten çok çıkmaz dio mesela.susup oturmamı daha çok ezmek istiyo. benim ondan hiçbi konuda üstün olmamı kabul edemio. beni sürekli ezmeye çalışıo yoksa kendini ezik gibi hissedio.çok iyi bi mesleği var eğitim görmüş ama tam bi hanzo :( ne incelikten anlar ne kadının duygularından. kendi egosu herşeyin önünde. İnsanda biraz Allah korkusu olmalı. biraz yalnız kalırsa belki kafası tak eder tabi yalnız bırakırlarsa ! ( abisi burda hergün yanında yatmazlarsa ) Kızlar yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim. iyice bunalmıştım en azından sizin desteğiniz var ;)

Oncelikle yalniz degilsin, bu duruma dusmus ve siyrilmaya calisan ya da celiskiler icinde gidip gelen pek cok kadin var.
Ustelik durumundan sikayetcisin, dolayisiyla problemi cozmeye cok daha yakin ve uyaniksin su an.
Ugradigin siddetin bir diger ozelligi de belli araliklarla uygulanmasi. Yani her gun dayak atilsa, hakaret edilse o duruma katlanmak imkansizlasirdi, karar almak bizim acimizdan cok daha kolay olurdu. Ancak siddet belli araliklarda yasaninca, karmasik dusunceler ortaya cikiyor, yani suphe etmeye basliyorsun, seviyor mu sevmiyor mu, saygili mi saygisiz mi, hele ki belli bir sure gectiginde ben mi abarttim, belki de ben haksizdim gibi celici dusunceler yasaniyor. Iste bana sorarsan yillarca siddete maruz kalip terk edemeyen kadinin dustugu tuzak burada. Yani sunu soylemeye calisiyorum eksiler var ama artilari da var deme cunku bu tip iliskinin artilari da aslinda o siddet dongusunu tamamlama aracindan baska bir sey.
Bu tip bir iliskiden kurtulmak da, icinde olmak kadar zorlasabiliyor. Bunun nedeni de, siddet uygulayan ve siddete ugrayan kisi arasinda travmatik bir bag kuruluyor. Bu durumu yasayanlar ne dedigimi anlayacaktir. Yani butun bu yasananlari bir cesit yogun sevgi gosterisi sanma yanilgisina dusuyoruz. Bu tamamen gercek disi bir algi. Burada aslinda sevgi yok, guc alanini belirleme istegi var sadece. Yani sen artik onun gucunu ispatlayabilecegi, gosterebilecegi bir sembole donusuyorsun, bir insan olman, duygularinin olmasi, incinmen vs. hicbir sey ifade etmiyor karsindaki icin. Kendi deneyimimden hareketle iliskimi sonlandirdiktan sonra gecirdigim evreleri sana anlatiyim 1. ayriligin hemen ardindan rahatlama hissi duydum bu evre birkac gun suruyor 2. rahatlama hissi yerini ozlem duygusuna, tek basina kalma korkusuna birakti. Bunu atlatmak icin kendine karsi son derece durust davranman gerekiyor, bu donemde ne yasadiysan hepsini yazmani tavsiye ederim, yazmaya nereden baslayacagini bilemezsen sunu yap, once basina geleni, altina da o an yasadigin seyin sana ne hissettirdigini iki maddede toplamaya calis. 3. olarak direncli olmalisin, ayriligin bir surec degil bir karar oldugunu dusun ve kesinlikle geri donus yapma. Bir sure yalniz kalacaksin bu kolay bir is degil ama vermen gereken sinav da bu, sonunda degerli ve sevilmeye layik hissetmek icin kimseden medet ummayan, hali hazirda kendini seven, guclu, ozsaygili bir kadina donuseceksin. Sunu dusun boyle bir iliski icinde kendini hice sayarak, baska birinin insafina birakilmis odul ve ceza dongusunde yasayip gitmek mi, yoksa sana kendini butun duygu ve dusuncelerinle var hissettiren, degerli hissettiren bir yasama kavusmak mi. 4. Ozsaygini kazanmaya basladigin andan itibaren sunu hissedeceksin, bu adama nasil oldu da bu kadar sure katlandim kendimi ezdirdim. Bu iliskiye ne kadar uzun sure devam edersen ileride hissedecegin pismanlik da o kadar artacak bunu da hesaba kat ve zararin neresinden donsen kar oldugunu hatirla.
Son olarak sunu soyleyebilirim, kararini verdikten sonra, asla geriye donup bakma, dusuncelerini berraklastir ve sadece ilerideki haline hedeflen. Nasil bir kadin, nasil bir anne olmak istedigini, nelere layik oldugunu dusun, gelecekteki yasamini kurgula sadece.
Yolun acik olsun...

Back