ben ağlarken eşim sırtını dönüp mışıl mışıl uyuyor bu normal mi sizce

yitiksevda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2012
7
0
36
Ankara
Merabalar arkadaşlar. Ben yeni üyeyim. 7 aylık evliyim çok bunaldım ne ailem var burda ne kimsem. sıkıntılarımı kimseyle paylaşamıyorum çok çok bunaldım. sizin beni anlayacağınızı umarak biraz da içimi boşaltıp rahatlamak için yazmak istedim. artık çatlamak üzereyim.Evliliğim ilk gününden beri problemli.daha ikinci gününde bana gerizekalı salak gibi hakaretler etmeye başladı şimdi ise gırla gidiyo. geçtiğimiz Ramazan boyunca kavgalıydık. mübarek Kadir gecesi günü dayağını yedim sürekli atıordu zaten adamda merhamet adına hiçbişey yok nasıl bi taş kalbi var bilmiyorum. evlenmeden önce böyle değildi. hep duygusala bağlardı filan çok merhametli sanıordum. derdim yaşadıklarım saymakla bitmez. ha bu arada 6 aylık da hamileyim. geçende sofranın başında gözümün önü karardı elimin ayağımın bağı çözüldü tansiyonum düştü heralde. benim elimden tutup bişeyler yapması gerekirken bana şurdan bişeyler yesene inatçı Allah belanı versin gibi sözler söylüyo karşımda küfürler ediyo bana.hiç halim yoktu oysa elime bişey alıp yiyemezdim ağzıma vermesi gerekirken veya başka bişey yapması onun tepkisi böyle oldu.bu davranışına anlam veremiyorum ve o kadar içerledim ki anlatamam gece boyunca ağladım kimsem yok kendimi çok yalnız hissediyorum filan dedim belki beni anlar diye. inanır mısınız ağlıyorum diye adam sırtını döndü ve uyudu.ayrıca o gece abileri bizde kalmıştı. gece 3 buçuğa kadar abisiyle oturdu o saatte geldi yatağa.ve tabi benimle ilgilenmeyi gönlümü almayı deil uykuyu düşündü. o kadar üzülüyorum ki şuan yazarken bile ağlıyorum nasıl bi yürek var bu insanda. eşi deil yabancı biri yanında ağlasa insan kıyamaz.doğru düzgün hiç muhabbetimiz yok. ben istiyorum ki eşimin yanında rahat olayım tüm sıkıntılarımı anlatabileceğim dert ortağım olsun aynı zamanda. ama bu asla mümkün olmuyor. anlatsam da kavga ettiğimizde bunları elinde koz olarak bana karşı kullanıor.evlilik sadece çalışmak para mide ve ilişki mi? onun için öyle. bunlar olmazsa olmazları. gerisi umrunda değil adamın. karşısında söyledğimde de fayda edmiyo susup küstüğümde de. hiçbi şekilde adam beni umursamıor. sizce neden böyle oluyor hayatında başka birisi mi var? nasıl bi insan seviyorum dedği birine karşı bu kadar merhametsiz ve vurdumduymaz olabilir.ayrılmayı düşündüm bunda akraba evliliği olması bi dezavantaj ayrıca şuan için bi işim yok bi güvencem yok. napıcağmı bilemiyorum ama bu adamın kölesi olarak yaşamak da istemiyorum. iyice psikolojim bozuldu.benim durumumda olan varmı kızlar dertleşelim.

dayak yiyosun ve bekliyomusun??? ayrıca evliliğin en başından beri sıkıntılıysa ne diye çocuk yapıyosun. seni kurtaracak tek şey boşanmak. git ailenin yanına. bari çocuğunun hayatı ziyan olmasın onu düşün ve ayrıl. öyle hayat geçmez ne sana ne çocuğuna

evlılıgın ılk yılları zor gecerken 7 aylık evlılık ,6 aylık hamılelık.gercekten acele etmıssınız bebek ıcın.henuz sız bır cıft olmamısken bebegınız olacak.umarım atlatırsınız.

evlilige alismamis olabilirmi ve daha alismamisken bebek...ve dayak diyorsun saygi yok ..cok kötü..

Evliliğinin ikinci günü sana hakaret eden adamdan evliliğinin 1. ayında hamile kaldın. 7 aylık evliyim, 6 aylık hamileyim dediğine göre. Kadir gecesi günü dayak yediğine ve senin deyiminle zaten sürekli dayak attığına göre hamileyken şiddet gördün.
Şimdi de soruyorsun "Neden böyle oluyor?" diye.
Hemen söyleyeyim çekip gitmediğin için böyle oluyor. "Şu an çalışmıyorum, güvencem yok, akraba, yan yattı, çamura battı"... Bunlar mazeret değil. Hamileyken seni döven adamı terketmek yerine gözyeşı döküp merhamet dilenirsen daha çoook dayak yersin.

dayak yiyomuş sürekli canım. düzelmez öle adam. hamile karısını döven adamdan ne beklenir artık

Canım
yaşadıkların çok zor gerçekten
Allah sabır versin. Allah eşini ıslah etsin.
İlk aydan hamile kaldın sanırım. 6 aylık hamileyim demişsin. Nasıl dövebilir seni hamileyken. Şaşırdım kaldım

Son düzenleme:
Görücü usulü bir evlilik mi bu??Yani akraba evliliği demişsin ama evlenmeden oncesinde bir aşk fılan yasanıyormuydu aranızda??

ilk 1 ay zaten neler çektim ben. çocuk yapmak istemedim. tek başına verebileceğin bi karar deil dedim biz bu haldeyken çocuk nasıl yaparız filan konuşmaya çalıştım. onun için ayrı dayak yedim . benden çocuk istemio musun beni sevmio musun. benden deilse kimsen çocuk istiosun vs birsürü şey. en son konuştuğumuzda düzeleceğine söz vermişti öylelikle oldu aslında birnevi pesettiirdi beni. dayak konusu son zamanlarda azaldı önceki gibi deil. ama dedğim gibi adamda vicdan adına hiçbişey yok. sorsam seviyorum diyo. ama birsürü de yalanını yakaladım sıkıştığnda çok rahat yalan konuşuyor. benden önce bikaç kez görüştüğü birisi varmış. o kız buna bizim nişanlılık dönemimizde asılmış dedğine göre. acaba diorum aklı onda mı veya onunla görüşüyormu? aklıma başka bişey gelmio. o da ayrılamıor benden aile baskısı vs.

hayır görücü usulü deil flört de yaşadık. az uğraşmadı bu evlilik olsun diye. işin açığı şu ki. biz nişanlanmadan önce ilişki olarak deil de fiziksel bi yakınlaşma oldu aramızda. o günden sonra acaip deişti adam beni kendine muhtaç gibi hissetti sanırm. ne saygı kaldı ne bişey.öncesinde üstüme çok titrerdi kaybetmekten çok korkardı. ve benim ailem tutucu bi aile. bunu kimseyle paylaşamadım ben. nişanlılık döneminde böyle olacağını az çok tahmin ettiğime rağmen (şiddet dışında) onunla evlendim. o da bırakmayı kendine yedirememiş. öfkeli zamanlarında itiraf ediyo bunu. sonrasında sinirliyken söyledim sen de söylüosun aslında öyle deil filan dio. ondan ayrılırsam aileme kendi ailesine anlatır herkese rezil rüsva eder biliorum ve böyle bi durumda ailem kesinlikle beni desteklemez ayrılma der. onu da geçtim herkese rezil ederler ailemi onların yaşadığ yer küçük biyer ve çok ayıplanır böyle şeyler.napıcağımı bilemiorum öyle bunaldım ki mantıklı bi karar veremiorum.ve ailem bu konuda benden eminler hiçbi yanlş yapmamıştım ozamana kadar. eşimde zaman zaman söyler bunu bana ailen seni veli bilio anlatsana onlara da madem filan dio bu konuda da tehdit edio beni.çok çaresizim. kpss hazırlanmaya başladım. seneye olursa asla bu şartlarda devam edmem de o süreci nasıl geçireceğimi bilemedim.

canm ne diyeceğimi bilemedim zor bi durum.hamile bi kadına bu şeklde davranan bi erkekten herşeyi beklerim ben.çok merhametsizmiş.

Ah kuzum ya dayakla bir ömür geçmez allah kimsenin başına vermesin ... şimdi dövmesi azaldı demişsin gözünü karartıp çok sert bir snirle dövse nolcakk .Boşanmak istersen Devletin verdiği avukatlar var ...Hyatına sen çizgi çiziyosun ...

Son düzenleme:
Ne yani şimdi de nişanlıyken fiziksel yakınlaşmanız olduğu için ayrılamadığınızı mı söylüyorsunuz?
İftira atıyor kendi attığı dayakları örtbas etmek için der kenara çekilirsiniz. Nasıl ispatlayacak?

Canım neticede eşin ve sevdiğin insan oldugu icin belkı laf soylettırmek ıstemzsın ama kusura bakma da eşinin psikolojık sorunları var gibi duruyor..Evlilik öncesi yasadıgınız şey, ilişki olmamasına rağmen sana karsı kullanmıs bunu..Senınle evlenmeyı kendısıne amac edınmıs ve kendınce senı mecbur bırakmıs gıbı sankı..Nerede yasıyorsun kı bu derece tutucu?? Senden ayrılsa senın hakkında en fazla ne dıyebılır kı? Senın hakkında dedıklerı onun kendısını de baglar, cunku sen onun soyadını tasımıs olacaksın ve onun cocugunu dogurmus olacaksın..cok iyi düşün canım, bir ömrü böyle geciremezsin..

böyle yapması kolay haklısın canım ama benim de içimde bi suçluluk psikolojisi halini aldı bu. bigün hepsinin karşısına geçip söyleyim bi seferde kurtulayım bu içimi yiyen duygudan bu suçluluktan diorum. ailem olmasa söylerim de. ama onları utandırmak istemediğimden yapamıorum. ramazan bayramından sonra ben gitmedim bununla o zamanda az çok çıtlatmış ailesine görseniz nasıl hepsi toplanmış gelmiş herkesin ortasında çatır çatır konuşuolar sanki o dayakları atan oğulları deil. yok öyle bişey deyip kapatmıştım o zaman.

Canım çok geçmiş olsun eşin sorunlu bence ilk dayağı affetmek diğerlerini getiriyor malesef,siz düzelir deyip sabrettikçe karşı taraf susup oturuyor diye üzerinize daha fazla geliyordur elbet..bence bu böyle gitmez..ya sabreder artan dayaklara hakaretlere katlanıp silik bir kişilik olursunuz ki çocuğunuzda bundan payını alır(bu çok üzücü)yada ailenizin yanına dönüp yavrunuza ve kendinize değer veririrsiniz...katlanmak zor allah yardımcınız olsun..

tabiri caizse geri kafalı da. kadın erkeğin yanında yerini bilicek kadın her zaman bi adım geride olur gibi düşünceleri var. mesela çocuğumuzaa isim verme konusunda illa annemin ismi verilecek yoksa annem çok üzülür die beni çok üzdüğünü hatırlıorum. var mı bundan bi tane daha merak ediorum. öyle zorki aynı çatı altında yaşamak. nefes alamıorum artık. ve daha o bana sürekli takıntılısın sorunlusun filan dio. yaptığım yemekleri gelen misafirlerin yanında eleştirdi nie böle yapıon deince yemek konusunda takıntın mı var senin dio bana. mesela çoraplarını noraml zamanda yapıon bari hamileyken artık ağırlaştım ortaya atma diorum hiç acımıosun biraz yardımcı ol diorum sen sorunlusun dio bana. benim sorunlu olduğuma beni inandırıp suçluluk psikolojisine sokmaya çalışıo.ne ailemin yanına gönderir git biraz deişiklik olsun filanhiç yok. ben nolcam burda die kendini düşünüo. bazen de gideceksen daha gelme dio. Allahım daha nelere katlandım. çocuğumu düşünüyorum. bilinçaltına işlio bunlar o da mutsuz sorunlu olucak die korkuorum. ama o zırcahil gibi davranıo.

Canim ben sunu anladim ki her ne egitimden gecmis olursa olsun her ne tip ailelerde yetismis olursa olsun bu tarz bir erkek grubu var ve bunlarin taktikleri birbirine o kadar cok benziyor ki inan hikayeni okurken bir sonraki satirda ne yazacagini dahi tahmin edebildim. Yasadiklarini okudum basima gelenlere cok benziyor biz evli degildik ama onun da davranis kalibi ayniydi. Bunlar karsisindaki kadini kurbanlari olarak goruyor. Klasik davranis sekilleri bu, bir defa devamli hakaret var, ozellikle akil sagligina yonelik ve bir sure sonra seni bile kendi icinde supheye dusurecek hakaretler belki de en yikici olani. Sana hakaret edip ozguvenini iyice yok ettikten sonra artik tamamen onun kontrolune girecegini biliyorlar, o saatten sonra zaten sen kendine inanmayi birakiyorsun, biraz da bikkinlik psikolojisiyle tamam ne derse, ne yaparsa oyle olsun moduna giriyorsun. O moda bir kez girince de artik ipleri tamamen ellerine gecirip psikolojik, fiziksel her tur siddeti uyguluyorlar. Bu erkekler kadinlari etten kemikten bir canli olarak gormuyor, bunlar kadini obje gibi goruyorlar, hatta oyle ki benim erkek arkadasim kadinlarin bir benlik duygusuna bile sahip olamayacagini soylerdi bu da senin tanimlarina benziyor. Unutma ki butun bunlar aslinda onun hastaligi. Esin hasta, ona bu gozle bakmalisin ve ozguvenini toparlamalisin. Nasil ki deli birinin lafi ciddiye alinmaz onu da ciddiye almayacaksin, seni hicbir sekilde etkilemesine izin verme, ona acima ve ondan sefkat bekleme cunku bir cikari olmadigi surece bunu sana gostermeyecek. Baska insanlara gosterdigi kisa sureli sevgi sovlarina kanma, bu oyununun bir parcasidir , onemli olan kisa surelerde sevgi patlamalari yasamak degil sevgiyi gunluk dozlara bolme becerisidir ve bu kolay bir is degildir. Kisacasi bu adamdan sevgi bekleme cunku onun sevme kapasitesi bu kadar yani sen degil bir baskasi da devamli yaninda olsa ona ancak bu kadarini verebilirdi.
Sen simdi birakip gitmeye kalksan yine pesine duser, seni tekrar ele gecirmeye calisir. Su an hamile oldugun icin ona ihtiyac duydugunu biliyor ve bunu da isine geldigi gibi kullanacak. Ben kendi iliskimde sorunlari cozemedim ve ayrildim. Sana tavsiyem su olacak, ne yaparsan yap ama birincisi akil sagligini koru, ikincisi onsuz gayet rahat ayakta durdugunu ve yasamina devam etmek icin ailenden baska kimseye ihtiyac duymadigini kendine ve ona goster. Oyle bir ders ver ki kesinlikle 6 aydan az surmesin. Bu surecte hem kendini toparlar, dusunceni netlestirirsin hem de onu gozlemlersin. Sen ondan daha saglikli dusunuyorsun bunu unutma... sen artik hangi davranisin neye isaret ettigini biliyorsun, dolayisiyla belli bir sure sonunda onu bir doktor tarafsizligiyla gozlemlemen gerekiyor. Seni cok seviyorsa gitsin psikolojik destek alsin bir seyler yapsin hastaligindan kurtulmak icin, bu artik onun problemi... Baktin ki degismiyor birak gitsin ne hali varsa gorsun, cocugunu da gayet guzel yetistirirsin yeter ki sen saglikli, huzurlu ol.

Eşiniz hasta.Öncelikle bunu kabul edin.Hemde tam bi ruh hastası..

İlk hatayı nişanlıyken yaşadığınız bi yakınlaşma yüzünden sizi tehdit etmesine rağmen sesinizi çıkarmayarak yapmışsınız.Tamam ailenizi üzmemek isteyebilirsiniz.Ama bu sizin hayatınız..Ya sizin ruh sağlığınız ne olacak..

2 gün dayağını yiyip hakaretlerini duyduğunuz bir adamdan çocuk yapmakta en büyük hatalarınızdan biri..Ona çaktırmadan çokta rahat korunabilirdiniz doğum kontrol hapı dediğimiz şeyler var ki bunu sağlık ocaklarındanda temin edebilirdiniz çok rahatlıkla..Onu kullandığınızı asla anlayamazdı eşiniz.
Ne yazıkki ülkemizde yapılan en büyük hata evliliği kurtarmak için çocuk yapmak.Bu tarz sorunlu bir ailede yetişen bir çocuktada nasıl bir ruh hali olur siz düşünün...

Bu adamın size uyguladığı fiziksel şiddetten çok psikolojik şiddet önemli olan..Bence biran önce o evden sıyrılmaya çalışın.Ne kadar cahil,tutucuda olsa hiçbi anne baba çocuğunun dayak yemesine göz yummaz..

Nolur bu saatten sonra mantıklı olun biraz en azından çocuğunuzu öyle bir adamın yanında yetiştirmeyin..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…