• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bella ciao

3nity

Nirvana
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2015
14.624
62.307
598
Hilal Cebeci'den tepki çeken 'Çav Bella' klibi! Tepkilere böyle yanıt verdi
(Bağlantı ve klip için tık tık)

Türk pop şarkıcısı Hilal Cebeci, İtalya'da faşizme karşı direniş marşı olarak bilinen "Bella Ciao" (Çav Bella) adlı halk şarkısını İtalyanca olarak seslendirdiği bir klip yayınladı. Klip ve şarkının uyarlaması izleyenlerin tepkisiyle karşılaştı. Hilal Cebeci tepkilere sosyal medya hesabından, "Benim babam bir devrimci olarak öldü, işkence gördü akciğer kanseri oldu ülkesi için, siz ne yapıyorsunuz” diye yanıt verdi.

Popçu Hilal Cebeci, İtalya'da faşizme karşı direniş marşı olarak hafızalara kazınan "Bella Ciao" (Çav Bella) adlı halk şarkısını İtalyanca olarak seslendirdiği bir klip yayınladı. Klip ve şarkının uyarlaması izleyenlerin tepkisiyle karşılaştı.

Türkiye’de de hayranları bulunan "La Casa De Papel" dizisini klibinde tema olarak kullanan Cebeci’ye karşı büyük bir tepki gösterildi.

"KENDİ ÇÜRÜMÜŞ PİSLİĞİNİZİ..."
Bağımsız Sinema Merkezi yaptığı paylaşımda, “Böyle bir rezillik kabul edilemez. Çav Bella şarkısı, İtalya'da faşizme karşı dövüşen, hayatını kaybeden devrimcilerin hatırasını taşır. Kendi çürümüş pisliğinizi devrimcilerin mirasına bulaştıramazsınız. Derhal bu rezilliğe son verin” ifadelerini kullandı.

HİLAL CEBECİ'DEN YANIT: BABAM DEVRİMCİ OLARAK ÖLDÜ
BSM’nin bu tepkisine ise Hilal Cebeci yanıt verdi. Cebeci sosyal medya hesabından, “Ülkedeki her türlü rezilliğe göz yumuyusunuzda, ters köşe yapılmış bir klip mi rahatsız ediyor sizleri, madem o kadar devrimcisiniz, neden susuyorsunuz her şeye? @bulentparlak benim babam bir devrimci olarak öldü işkence gördü akciğer kanseri oldu ülkesi için, siz ne yapıyorsunuz” dedi.

"BÖYLE BİR REZALETE BABANIZI KARIŞTIRMAYIN"
BSM ise Cebeci’nin bu sözlerine karşılık, “Bu ülkede göz yumduğumuz, sustuğumuz hiçbir şey yok! Ne yaptığımızı merak ediyorsanız filmlerimizi izleyin. Bu konunun da babanızla bir ilgisi yok. Madem devrimci bir babanız var ve ona saygı duyuyorsunuz. Böyle bir rezalete aziz hatırasını karıştırmayın” diye yazdı.

Gün geçmiyor ki bir şeyin suyunu çıkarmayalım!
Hilal Cebeci tam da şarkının sözlerine ve ruhuna uygun(!) kendine yakışan bir klip çekmiş.
Ona buna sansür uygulanırken bu niye yayınlanır?
Neden saygı duymak bu kadar zor? Hadi bu şuursuz bir halde bunu yaptı, klibi çeken yönetmen sanatçı mı şimdi? Bu klibin yayınında emeği geçen herkese aferin diyeyim o halde.

Bir sabah da utanmadan uyanacak mıyım diye sordum bunu görünce bugün.. her konuda kalitesizlik akıyor maşallah ülkeden..

Hayır. Her gün bir şey olacak, oluyor.
İpin ucu bir yerde kaçtı, ve nerede olduğunu bilen Yok.
Ben anlamıyorum.
Sanırım yeterince akıllı değilim.
Mesela bir kayıt stüdyosu hayal edemiyorum bu şarkıyı hilal Cebeci söylerken kaydeden.
Yada bir yönetmen hayal edemiyorum bu klibi çekmeye ikna edilen.
Bir kültür bakanlığı görevlisi hayal edemiyorum, ya kimisi için anlamı vardır, bu bir direniş marşı, bunub harcanması doğru mu? Diye düşünmeden bunun yayınlanmasına izin veren.
Hatta klipte oynayan figüranı bile hayal edemiyorum :)
Marşın Benim için bir anlamı da Yok. Sol görüşlü falan değilim. Direnişçi değilim. Ama her şeyin böyle tükenmesine ve bunun iğrenç bir şekilde yapılmasına tahammülüm Yok.
Neden kendi kıymet verdiğim şeylere saygı beklerken aynısını başkası için göstermeyeyim?

koskoca tsk tuğba ekinci ye ses çıkarmıyo aksine düzenlenen eğlencelere onu davet ediyo

herşey olur bu ülke de ben çok şaşırmıyorum artık

Hayır. Her gün bir şey olacak, oluyor.
İpin ucu bir yerde kaçtı, ve nerede olduğunu bilen Yok.
Ben anlamıyorum.
Sanırım yeterince akıllı değilim.
Mesela bir kayıt stüdyosu hayal edemiyorum bu şarkıyı hilal Cebeci söylerken kaydeden.
Yada bir yönetmen hayal edemiyorum bu klibi çekmeye ikna edilen.
Bir kültür bakanlığı görevlisi hayal edemiyorum, ya kimisi için anlamı vardır, bu bir direniş marşı, bunub harcanması doğru mu? Diye düşünmeden bunun yayınlanmasına izin veren.
Hatta klipte oynayan figüranı bile hayal edemiyorum :)
Marşın Benim için bir anlamı da Yok. Sol görüşlü falan değilim. Direnişçi değilim. Ama her şeyin böyle tükenmesine ve bunun iğrenç bir şekilde yapılmasına tahammülüm Yok.
Neden kendi kıymet verdiğim şeylere saygı beklerken aynısını başkası için göstermeyeyim?

ben artık neye şaşırıp neye utanacağımı, kendimi kimin yerine koyacağımı şaşırdım.. ama hep aynı sonuca ulaşıyorum turuncu, liyakatın olmadığı yerlerde böyle pespayelikler sıradan bir hal alıyor.. bunlar daha iyi günlerimiz bence..

valla korkuyorum artık çocuklarımız ileride onları bu vasatlığın içinde büyüttüğümüz için bize hesap sorabilir yani, olmaz diye bir şey yok..

İzole büyüteceğiz, başka yolu yok.
Sınır koyacağız.
Mümkün olduğu kadar maruz kalmayacak.
Her şeyi engelleyemeyiz, karşılaştığı olunca büyük tepkiler vermeden boşver, delidir ne yapsa yeridir diyeceğiz... umursamamayı, yokmuşlar gibi davranmayı öğreteceğiz

Klibin özeti; popo, renkli göz, kırmızılı adamlar.

Marştan çok oyun havası gibi olmuş.

Şimdi gördüm izledim ve kusmak istiyorum, poponu da al da git nolur be kadın.

Şimdi gördüm izledim ve kusmak istiyorum, poponu da al da git nolur be kadın.

O popo onun değildir. Ama fark etmez. Onu da götürsün gittiği yere.
Keşke filmin telif hakları yüzünden o maskeleri o kırmızılı kostümleri taklitten falan şöyle okkalı bir ceza ödese..

Dizinin yapımcıları bu klibi izlese allah bizim belamızı versin bu kadına malzeme verdik der...

ahaha hilal cebecinin ünlü popçu olduğu ülkede her şey mübahtır diyorum..

bakayım klibe merak ettim.

albacığımıda alet etmiş:))
totto titreten devrimci olarak tarihe geçti..

Gözlerimden yaş akıyor şu an.. Neden ya nedeeen ?

Back