Belediyeler "dogalgaz" vergisi peşinde

in vino veritas

in aqua sanitas
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2009
23.910
63.650
598
Belediyeler "dogalgaz" vergisi peşinde

Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Kıyı Ege Belediyeler Birliği toplantısında, belediyelerin azalan gelir kaynakları sorununa çözüm için önemli bir önerge hazırlandığı dile getirdi. Batur, "Belediye Gelirleri Kanunu'nun belediyelere tanıdığı havagazı tüketiminden vergi geliri hakkının doğalgaz enerjisine uyarlanması ve gerekli kanuni değişikliklerin yapılması için yazı hazırladık ve ilgili bakanlıklara göndereceğiz" dedi.
Batur, 1981 yılında kabul edilen Belediye Gelirleri Kanunu'nun elektrik ve havagazı tüketiminden vergi elde edilmesini sağladığını, ancak havagazının günümüzde kullanılmadığını dile getirdi. Batur, "Azalan belediye gelirleri ile artan nüfusun ihtiyaçlarını karşılamak çok zor. Belediye gelirleri kanununun bize daha önceden tanıdığı havagazı tüketiminden vergi geliri hakkını günümüzün enerjisi olan doğalgaz enerjisine uyarlanması ve gerekli kanuni değişikliklerin yapılması için Kıyı Ege Belediyeler birliği olarak bir yazı hazırladık. İlgili bakanlıklara göndereceğimiz bu yazı ile birlikte belediyelerimizin daha kaliteli hizmet yapabilmek için ihtiyaç duydukları kaynağı kazandırmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

http://www.yeniasir.com.tr/ekonomi/2015/08/03/belediyeler-dogalgaz-vergisi-pesinde

Son bir aydır izmirde gündemimiz bu konu. Ben işin içinden çıkamadım.
Anladığım kadarıyla sadece izmirde uygulanan bir vergi. Ne eve bildirimi geldi, ne duyuru yapıldı. Medyada haber aradım bundan başka bişey yok. Ama belediyeler harıl harıl bu vergiyi topluyor. Nedir ne değildir kimse bilmiyor. Yasa dışı bir durum olduğunu düşünmeye başladım artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…