How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Belediyeler bebekli ve durumu olmayan annelere gereken yardımı yapıyor mu?

killerbeauty

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2020
357
240
33
29
Maalesef maddi durum yetersizliğinden dolayı bebeğine veya çocuğuna giysi,bez,mama alamayan annelerimiz var.E devlet üzerinden veya belediyelerden başvuru yaptıklarında henüz kabul olmadığını veya ilgilenilmediğini söylüyorlar.Durum gerçekten böyle ise çok kötü.Ve çok üzülüyorum.Bu konuda bilgili olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?

Maalesef maddi durum yetersizliğinden dolayı bebeğine veya çocuğuna giysi,bez,mama alamayan annelerimiz var.E devlet üzerinden veya belediyelerden başvuru yaptıklarında henüz kabul olmadığını veya ilgilenilmediğini söylüyorlar.Durum gerçekten böyle ise çok kötü.Ve çok üzülüyorum.Bu konuda bilgili olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?
Burda yardım toplama gibi bir düşünceniz yoktur umarım.
Durumu olmayanların çocuk yapmaktaki cesaretinden istiyorum kendime.
Levaiz Levaiz gaza gelirsin belki

Uzun zaman oldu ama ben belediyenin bir aileye bez ve mama verdiğini görmüştüm.
Aylık olarak alıyorlarmış,her ay çocuğun ailesi gidip alıyordu belediyeden.

Kaymakamlık yılda 2 kez erzak yardımı yapıyor 3 aydan 3 aya da maddi destek veriyor,durumunun olmadığı belgelenirse tabii.

Okuyan çocuk varsa şartlı eğitim yardımı veriliyor onunda şartları var.bir çocuk için belirli periotlarda harclik olarak veriliyor.

İl sosyal hizmetler de yardım yapıyor ama onların şartları çok farklı tam emin olmadığım için bilgi vermeyeyim.

Konu sosyal yardımlaşma vakıflarına ait.
Bazı belediyeler inisiyatif kullanıp genel yardim yapıyor fakat ztn belediye gelirleri kısıtlı. Teknik konular, bir sürü oncelik var.
Bizim insanımız ztn yardım konusunda çok ilginç gel çalış desek çalışmaz bebeği kapısına bırakmışım gibi davranır. Boşuna kendinize dert arayıp üzülmeyin
Gerçekten ihtiyacı olan hiç kimse bu işi yaptığım 6 yıl boyunca asla gelmedi. Biz gizli yetki kullanıp ulaştırdık. Diğerleri kolunda bilezik utanmadan 3 kez gelirdi.

Bu konuda bende hikaye bitmez
Alıp ben aldim ama çaldırdım diyen mi gelmedi.
Yok o benim teyzemin kızı biz eltiyiz bana çok benziyo diyen vardi ( soy adına böyle çare bulmus)
Bana şiddet uygulamaya kalkan oldu
Ayni evden tamami gelirdi
Turkiyenin en bilinen fabrikasında esi çalışan ama ben oy verdim diye kavgaya tutuşan olurdu..
Okul kıyafeti dağıtıldı gidip çantasını ayakkabısını aldılar.
En son seçimde Baskan değişti, tarz değişti. Bunları iyi saklayın 5 sene yersiniz dedik şimdi bin pişman kedinin ciğere baktığı gibi bakıyorlar.
Ama el altından haber gönderdiğimiz, utancından gelemeyenler olduğunda evrak istediğimiz çok oldu. Bu akşam çay icicem diye koşa koşa giden oldu. Çocuğa ayakkabı aldik gitti geldi aylarca sarıldı hiç unutmadı.
Bi an o günlere gittim...

Çok yardım etmek istiyorsanız korunma yöntemleri konusunda edin prezervatif hap ertesi gün hapı bilimum başka şeyler oturduğum muhitte çocuk dolu hepsi perişan hepsi aç hepsi dileniyor hangi birine yardım edelim kadının 9 tane çocuğu var TC mensubu başka ırk da değil yapma ablacım diyorum Allah rızkını verir diyor iki ay önce araba çarptı oldu bir tanesi haberlere bile konu olmadı kedi yavrusu gibiler biri eve gelmiyor ruhları duymuyor işin özeti onlar doğursun biz mi bakalım ne istiyorsunuz tam olarak anlayamadım bu tür insanlara yardım yaptıkça daha çok uruyorlar anlamıyor musunuz bir yerlerine kilit mi vuralım yoksa yardımı keselim daha fazla çocuk yapmasınlar bu konuda size tavsiyem kefernahum filmini izlemeniz ne demek istediğimi anlayacaksiniz

Işin garip tarafı senin benim partnerim en ufak sorunda seksin "s" sini unuturken bu insanlar yarın ne yiyeceğini bilmezken sistemin tıkır tıkır işlemesi 😄. Burada gebe kalamayan kaç kadına strestendir, hayat şartlarındandır diye tavsiye verdik.gerçekten ilginç bir dünyadayız.geçen youtubeta dünyanın en fakir ülkesi videosu vardı. Yine 8,9 çocuk. Adamlar açlıktan yerinden kalkamıyor. Ulen nasıl oluyor ?. Hadi sevişecek gücü buldun, bu vitamin mineral eksikliğiyle nasıl bu kadar kolay hamile kalabiliyorsun. Burada bir kadın gebelik düşünce kaç hafta önceden vitamin, mineral desteğine başlanıyor.velhasıl kelam acayip acayip işler.

Işin garip tarafı senin benim partnerim en ufak sorunda seksin "s" sini unuturken bu insanlar yarın ne yiyeceğini bilmezken sistemin tıkır tıkır işlemesi 😄. Burada gebe kalamayan kaç kadına strestendir, hayat şartlarındandır diye tavsiye verdik.gerçekten ilginç bir dünyadayız.geçen youtubeta dünyanın en fakir ülkesi videosu vardı. Yine 8,9 çocuk. Adamlar açlıktan yerinden kalkamıyor. Ulen nasıl oluyor ?. Hadi sevişecek gücü buldun, bu vitamin mineral eksikliğiyle nasıl bu kadar kolay hamile kalabiliyorsun. Burada bir kadın gebelik düşünce kaç hafta önceden vitamin, mineral desteğine başlanıyor.velhasıl kelam acayip acayip işler.
Zengin parasıyla, fakir uçkuruyla oynarmış :D

Zengin parasıyla, fakir uçkuruyla oynarmış :D
Fakiri çuvala sokmuşlar s...i sığmamış. Eskiler de bizimle aynı şeyleri düşünmüş demek ki. Gerçelten ilginç ama.benim bir ara hemoglobinimde düşüklük vardı reglim kesilmişti. Maaşallah bunlar da bütün herşey eksik ama her attıkları mutlu son. Ben ciddi ciddi bunların üreme sisteminin bize komplo olarak yaratıldığını düşünüyorum.imtihan olarak.

Kaymakamlık başvurusu yapılması gerekiyor.
Kaymakamlık aylık mutfak alışveriş kartı verdiğini biliyorum
Yakacak kömür yardımı alabiliyor.

Başka bir önerim olacak.
Beşir derneğine başvuru yapabilirler.
Düzenli olmasada gıda ,giyim gb yardım alabilirler.
Siz araştırın
Teşekkür ederim

Fakiri çuvala sokmuşlar s...i sığmamış. Eskiler de bizimle aynı şeyleri düşünmüş demek ki. Gerçelten ilginç ama.benim bir ara hemoglobinimde düşüklük vardı reglim kesilmişti. Maaşallah bunlar da bütün herşey eksik ama her attıkları mutlu son. Ben ciddi ciddi bunların üreme sisteminin bize komplo olarak yaratıldığını düşünüyorum.imtihan olarak.
Ceketini atsa kadına hamile kalıyorlar. Tıp dünyası şok

Ceketini atsa kadına hamile kalıyorlar. Tıp dünyası şok
Bazen de diyorum neden sinirleniyoruz.yaratan bu tarz bir geniş hakkı insanlara vermiş.haaa ben olsam ben vermezdim demek istemiyorum da uff ne bileyim gece gece şirk koşacağım şimdi. Ama rabbim ne gerek vardı şu genişliğe insan bu insan kedi yavrusu değil. Ötei tarafta ilk sorum şu üreme sistemi olacak.gereksiz bir genişlik verilmiş. Bu genişliği verirsen de elbet kötüye kullanan olacak.Haa şimdi dilekçe verelim tarzı tersleyen ve alaya alan mesajlar olabilir ama yazmak istedim.illaki bu tarz düşünen arkadaşlar vardır.

Konu sosyal yardımlaşma vakıflarına ait.
Bazı belediyeler inisiyatif kullanıp genel yardim yapıyor fakat ztn belediye gelirleri kısıtlı. Teknik konular, bir sürü oncelik var.
Bizim insanımız ztn yardım konusunda çok ilginç gel çalış desek çalışmaz bebeği kapısına bırakmışım gibi davranır. Boşuna kendinize dert arayıp üzülmeyin
Gerçekten ihtiyacı olan hiç kimse bu işi yaptığım 6 yıl boyunca asla gelmedi. Biz gizli yetki kullanıp ulaştırdık. Diğerleri kolunda bilezik utanmadan 3 kez gelirdi.
çoğu öyle evet maalesef.bir akrabam sosyal yardımlaşmada .o yardım alanları bir anlatıyor sigaraya verenler mi yok alkole harcayanlar mı?aslında maddiyatı iyi olanlar mı?çalışmayı sevmeyip böyle geçinenler mi?bir aileye yazdım ediyorduk yiyeceksiz kalmasınlar çocukların okul masrafı çıksın diye ama büyük ablaları daha üniversitedeyken verilen paralarla koştur koştur ehliyet almış.hele bir okulu bitir çalış kendi paranla al.yardım yapan insanların çoğu da dar ya da orta gelirli.

Müge anli da böyle bir aileye mama göndermek istedi aile mamayı belediye veriyor demişti. Ama her belediye aynı şekilde mi bilmiyorum.

Back