Belediye otobüsüne binen var mı?

pretty_angel

Nirvana
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2009
224
3
Kızlar İstanbul'da oturup hamileyken belediye otobüsüne binen var mı? Yer vermezlerse tutunurken vs. bebeğin düşmesi gibi bir durum söz konusu mu öğrenmem lazım. Ona göre binmeyi düşünüyorum. Bir yerlere gitmem gerekli, doktora da sormayı unuttum.

bence binebilirsin bir sorun olacağını sanmıyorum ben de dolmuşa biniyorum bazen ayakta oluyorum bir şey olmadı çok şükür 8 . aydayım şuan.sen ne kadarlık hamilesin ki. teker üstünde durma yeter.yer verirler zaten canım

23 haftalık gibiyim. Mesela yukarıdan tutunmak filan hani uzanma vs. diyorlar ya bebeğin düşmesine neden olabilir mi, ya da yan tarafı tutarken savrulursam sıkıca tutunmam sonucu bebeğe bişi olur mu ya korkuyorum. Valla yer vermeme durumu olabilir. Metroya binmiştim kimse yer vermemişti mesela ama eşim vardı yanımda da rahattım.

gerekınce bende bınıyourm su ana kadar ayakta kalmadım cok sukur hep yer veren oldu. ama uzanıpta tutunma bence hanı kolların yetısmıyosa cok uzanıyosan tutunmak ıcın uzanma derım.
uzanmak sakıncalı bılıyosun...

bende biniyorum çok sarsıyo otobüs inince mutlaka lavoboya gidiyorum içim dışıma çıkıyo

valla ben köy okuluna gidiyorum...her gün git gel 1 saat yol...yollar çok kötü.........sırf gidişte 52 viraj vardı saydım sanırım.ylol yok zaten...her taraf çukur....ALLAHIM korusun yavrumu. okula gitmek zorunayım napıyım.

37 haftalıkım sürekli biniyorum bursada yaşıyorum ben ama aynı şekil felaket yoğun 6 aylık olana dek zaten hamile olduğum belli değildi 7 aydan itibaren farkedip yer verenler oldu bazen ayaktada çok gitmişimdir ama allahım korusun içini ferah tut hiç bişey olmaz

hergün metrobüsle gidiyorum işe çokda kalabalık oluyor çoğu zman ayaktayım ama hiçbişey olmadı hatta daha 5 haftam var iznimin bitmesine gidip geleceğim hiçbişey olmaz korkmana gerek yok

sen yine de tedbiri elden bırakma canım. aslında otobüslerin ön koltukları yaşlı, sakat insanlar ve hamile ve çocuklu bayanlar içindir. ben geçen sene hamileyken salaklık yaptım otobüs çok kalabalıktı. kimseden yer istemedim ve ani fren yapınca karnımı tutunduğum direğe çarptım. karnım çok acıdı ama bişey olmadı. bence hamile olduğunuzu söyleyip yer isteyin özellikle en önde oturan erkeklerden. çünkü göbek zor görünüyor. hem bebeklerimizin sağlığını birilerinin merhamet gösterip yer vermesine bırakmayın. mümkünse de ben olsam kalabalık otobüslere binmem.

insanlar çok kötü. bazıları hamile olduğunu göre göre yer vermiyor. bana yer verenlerin çoğu bayandı. yaşlı teyzeler bazen şu kızcağıza yer verin deyip oturan gençleri kaldırıyorlardı. ben de kendimi o an zavallı gibi hissediyordum ve ağlayasım geliyordu. bazı erkekler uzaktan hamile birinin geldiğini görürler ve hemen uykuya dalarlar. ya da kafalarını kaldırmazlar. boyunları ağrısa bile camdan dışarı bakarlar yol boyu. ben çok kızgınım insanların bu konudaki duyarsızlıklarına. bir de metroya binen aceleci leylalar var. yanındaki hamile mi hasta mı bakmazlar. güm diye çarparlar karnına. sen acı ve korku içinde yerinde kalakalırsın ya da yavaş be öküz müsün dersin ama onlar çoktan kalabalığa karışıp gitmişlerdir, seni duymazlar bile.

başlığı görünce domuz gribinden korunmak için mi acaba diye düşündüm. bende 7. ayımı bitirdim. bundan önce hep binerdim otobüse, şansıma da hep yer verirlerdi. ama zaman zaman o zavallı gibi hissetiğimiz durumları da yaşamadım değil... neyse, şu günlerde otobüse binmemeye dikkat ediyorum, gripten korunmak için. ama mecbur kalınca ???

ay ben her sabah akşam çift vesait kullanıyorum çoğunluklada ayaktayım pamuk ipliğine sarılı değil kıss bu bişey olmaz :)

X