Cok tesekkurler aminMerhabalar babama da fıtık alındıktan sonra platin takıldı. Yanlış değilsem ilk 1 ay zorlanma oldu hatta tam ufak tefek ayağa kalkıyordu, yaşanmaması gereken bi durum sonrası maalesef tekrardan başa sarmıştı. Egzersizler çok önemli bu noktada. Walker tarzı aparatlarla yürüyüş çalışmaları iyi gelebilir annenize. 2015 yılında olmuştu ameliyatı babam, şimdi sadece çok ayakta kalıp yürüdüğünde ya da ağır kaldırdığında bel ağrıları oluyor. O da dinlenince geçiyor ama iyi ki oldum da diyor. Son çareydi bizde de ameliyat. Vücuduna yabancı bir şey takıldı zamanla alışır inşallah. Yürüyüş egzersizleri her ne kadar zor da olsa yapmaya çalışsın. Çok çok geçmiş olsun diliyorum, inşallah kısa sürede daha da iyi hisseder ve şikayetleri minimuma iner
Dr.unuzu değiştirin. Bu konuda başarılı doktorları bulup bir de onlara muayene ettirin.Merhaba
Annemin bel fitiklari ve omurgasinda kanal daralmasi sebebi ile agrilari oluyordu. Drumuz da kanal daralmasi icin platin onerdi ve 8 vida takildi. Ameliyat sonrasi komplikasyonlar yasadi maalesef ve 2-3 kez tekrar revize edildi. Yaklasik 6 ay gecti ama en fazla 5 dakika ayakta kalabiliyor. Kambur yürüyüp agridan oturacak yer ariyor. Onu gorunce çok üzülüyorum ve pisman da oldum ameliyat ettirdigimize. Var mi duyan bu sekilde olup iyilesen? Bele platin taktirilip ne zaman normal hayata dönülüyor normaldeiyilesecek olsa 6 ayda normale donerdi sanki, hep boyle kalacak gibi korkuyorum
Lutfen bir yakinindan duyan, basina gelen, iyi kötü bir bilgisi olan paylasabilir mi?
İki yıl iyileşme sürecinde ağrı ve ayakta uzun süre duramama problemi yaşadınız mı acaba? İstanbulda özel bir hastanede olmuştu. İsim verip kötü izlenim bırakmak istemem çünkü çok ilgililerdi en az 2-3 dr ilgilendi aynı hastanede. Annemin eklem romatizması da var iyileşmesi ondan da zor oluyor olabilir hala bel fıtıkları varmış bir deKanal daralması rahatsızlığı babamda da var doktorlar son aşamaya kadar ameliyat onermiyorlarzor bir rahatsizlikt.
Benim de omurgam da Pilatin var 1998 de takılmıştı, baya ilk pilatinler iylesme surecim iki yıl sürmüştü. Siz nerde kime ameliyat oldunuz
Geçmiş olsun eşinize de, gençler daha çabuk toparlayabiliyor sanırımEşim büyük bir ameliyat geçirdi ve sol bacağında diz kapağından aşşağı boydan boya platin var. Allaha şükür iyileşti. Bir sorunu yok. Çabuk toparladı. O bacakla 1 ayda yürümeye başladı. Doktor çok önemli. Bizim doktorumuz Prof Hakan Sofu’ydu. Cidden bu alanda çok iyi. Tavsiye ederim. İstanbul Memorialde.
Dr.unuzu değiştirin. Bu konuda başarılı doktorları bulup bir de onlara muayene ettirin.
Bu ameliyatlar son çare çünkü gerçekten zor ve riskliOmuriligimde kireçlenme varmış ve platin takılması teklif dahi edilemedi cunki bir omurilik eksik yaratılmışım 1 hafta oldu öğreneli ağrıdan yürüyemiyorum lipodem hastasıyım mecburum yürümeye cok ayakta kalamıyorum Ankaradayım doktor arayisindayim keske kelin merhemi olsa annenize Rabbım şifa versin
Farklı bir hastaneneye de gittik tekrar ameliyat imkansız felç kalma ve enfeksiyon riski yüksek dedi. Tekrar ameliyatlık bir durumu yok dendi. Zaten ilk platin takılınca bile hastaneden zor çıktı 1 ay hastanede kaldı. Hem enfeksiyonu zor düşürdüler hem omurga sıvısı kaçağı oldu zor kapattılar aklıma geldikçe kötü oluyorumKesinlikle omurga cerrahisinde uzmanlaşmış başka bir prof'a gidin (her ortopedistin uzmanlık alanı farklı). Hatta mümkünse özel muayenehanesine gidin. Bir tanıdığın babası aynı şekilde bel fıtığından ameliyat olup platin takıldı. Adamcağız aylarca yürümek şöyle dursun doğru düzgün oturamıyordu bile. Ağrıları oluyordu sürekli istirahat etmek istiyordu. Sonra başka bir hocaya gittiler meğer ameliyat yanlış yapılmış. Tekrar ameliyat oldu. İyileşiyor derken takılan vidalardan biri gevşedi mi çıktı mı öyle bir şey oldu. Tekrar revize edildi. 3 ameliyattan sonra artık iyileşti epey normal hayatına döndü araba kullanıp bir yerlere gidebiliyordu en son.
Yok benim ameliyatim daha farklıydı , kanal daralması ameliyatları genelde zor oluyorİki yıl iyileşme sürecinde ağrı ve ayakta uzun süre duramama problemi yaşadınız mı acaba? İstanbulda özel bir hastanede olmuştu. İsim verip kötü izlenim bırakmak istemem çünkü çok ilgililerdi en az 2-3 dr ilgilendi aynı hastanede. Annemin eklem romatizması da var iyileşmesi ondan da zor oluyor olabilir hala bel fıtıkları varmış bir de
Benim annemde de 6 vida platin var 4 5 sene oluyor ameliyat olalı devlet Hastanesi'nde olmuştu İstanbul'da doktor o kadar korkuttu bizi ameliyat olmazsa en fazla 2 ay içerisinde yatalak olur kalır tekerlekli sandalye kullanır dedi bizde korktuk ve annemle konuşup anlattık ilk olmak istemedi bizde istemedik ama şimdi iyiki olmuş diyorum şuan hem yaşı var hem biraz kilosu hemde başka rahatsızlıkları ama eski halimi şimdi derseniz hamd olsun şimdiki haline ağlayarak yürüyordu resmen heöen oturmak istiyordu ve ayaklarının üzerine başamıyordu ağrılardan İstanbul'un hangi semtindesin bende doktor önerebilirim isterenMerhaba
Annemin bel fitiklari ve omurgasinda kanal daralmasi sebebi ile agrilari oluyordu. Drumuz da kanal daralmasi icin platin onerdi ve 8 vida takildi. Ameliyat sonrasi komplikasyonlar yasadi maalesef ve 2-3 kez tekrar revize edildi. Yaklasik 6 ay gecti ama en fazla 5 dakika ayakta kalabiliyor. Kambur yürüyüp agridan oturacak yer ariyor. Onu gorunce çok üzülüyorum ve pisman da oldum ameliyat ettirdigimize. Var mi duyan bu sekilde olup iyilesen? Bele platin taktirilip ne zaman normal hayata dönülüyor normaldeiyilesecek olsa 6 ayda normale donerdi sanki, hep boyle kalacak gibi korkuyorum
Lutfen bir yakinindan duyan, basina gelen, iyi kötü bir bilgisi olan paylasabilir mi?
Kesinlikle aynı şeyler annem içinde söylenmişti ama şimdi iyi çok şükürBenim annemde vardı bu maalesef platin takıldı aynı şekilde üzerinden 10 yıldan fazla geçmiştir hala çalışıyor yürüyor. Ama çok yorulunca kamburlasarak yürüyordu, ayakları ve bacakları ağrıyor. Annemin doktoru çok iyiydi. Masada kalma ihtimali daha yüksek felç kalma ihtimali de çok yüksek demişti. Mecbur kalmıştık iyi ki olmuş ameliyat ama annem ameliyattan sonra kısa sürede kalkmıştı. Umarım sizin annenizde bir an önce düzelir ama başka bir doktora görünmesi iyi olur bence.
Cok tesekkurler canm tekrar ameliyati imkansiz o yuzden tekrar ameliyat surecine giremez cok problemli bir surec atlatti suan hafif hafif yuruyor ama agrilari devam ediyor onun icin de fizik tedavi aliyor. Yine de aklimda olsun hangi drdu neredeydi sizinki? Eski hali de kotuydu bacaklarina vuruyordu agri ameliyat sonrasi bacak gecti bel agrisi basladi.Benim annemde de 6 vida platin var 4 5 sene oluyor ameliyat olalı devlet Hastanesi'nde olmuştu İstanbul'da doktor o kadar korkuttu bizi ameliyat olmazsa en fazla 2 ay içerisinde yatalak olur kalır tekerlekli sandalye kullanır dedi bizde korktuk ve annemle konuşup anlattık ilk olmak istemedi bizde istemedik ama şimdi iyiki olmuş diyorum şuan hem yaşı var hem biraz kilosu hemde başka rahatsızlıkları ama eski halimi şimdi derseniz hamd olsun şimdiki haline ağlayarak yürüyordu resmen heöen oturmak istiyordu ve ayaklarının üzerine başamıyordu ağrılardan İstanbul'un hangi semtindesin bende doktor önerebilirim isteren
Kesinlikle aynı şeyler annem içinde söylenmişti ama şimdi iyi çok şükür
Merhaba
Merhaba. Öncelikle çok geçmiş olsun. Çözüm bulabildiniz mi? Ben de aynı şeyleri yaşadım. Şuan şükür iyiyim.Merhaba
Benim belimde platin var dediğiniz gibi fitik kayma vs yüzünden takıldı. Çok ağır bir ameliyat çok zorlu iyileşme süreci. Ben takıldığında çok gençtim 23 yaşındaydım, annenizin iyileşme sürecinin biraz daha uzun olması normal. Ameliyat sonrası kontrole gittiniz doktor herşey yolunda artık dediyse iyileşir üzülmeyin. Ben 2 ay sonra ilk kez apartman bahçesine cikabilmistim düşerim diye ödü kopmustu ailemin. 6 ay sonra daha iyiydim ama dediğiniz gibi ayakta kalmak falan çok ağrılıydı. Geralgine k isimli ilaçla yaşadım uzun süre ama şimdi 7 yıl geçti çok daha iyiyim şükür. Çok geçmiş olsun anneniz egzersiz yapıyor mu bacak kuvveti ne durumdaMerhaba
merhaba size de çok geçmiş olsun , evet fizik tedavi sonrası çok ilerleme oldu. zaman da geçtikçe eskisinden çok çok iyi şuanda kendi dışarı çıkıp her işini görebiliyorMerhaba. Öncelikle çok geçmiş olsun. Çözüm bulabildiniz mi? Ben de aynı şeyleri yaşadım. Şuan şükür iyiyim.
zaman geçince çok farkediyormuş bu süreçte size de çok geçmiş olsun. bacak kuvveti genel olarak çok iyi ama bel fıtığı ameliyatı sonrası bazen durduk yere boşa çıkıyor bacağı yani o an hissetmeyip düşebiliyor çok çok nadir olarakBenim belimde platin var dediğiniz gibi fitik kayma vs yüzünden takıldı. Çok ağır bir ameliyat çok zorlu iyileşme süreci. Ben takıldığında çok gençtim 23 yaşındaydım, annenizin iyileşme sürecinin biraz daha uzun olması normal. Ameliyat sonrası kontrole gittiniz doktor herşey yolunda artık dediyse iyileşir üzülmeyin. Ben 2 ay sonra ilk kez apartman bahçesine cikabilmistim düşerim diye ödü kopmustu ailemin. 6 ay sonra daha iyiydim ama dediğiniz gibi ayakta kalmak falan çok ağrılıydı. Geralgine k isimli ilaçla yaşadım uzun süre ama şimdi 7 yıl geçti çok daha iyiyim şükür. Çok geçmiş olsun anneniz egzersiz yapıyor mu bacak kuvveti ne durumda