Bel Soğukluğu hakkında acil yardım lütfen

abbfb

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2008
5
0
86
46
İstanbul
Merhabalar,4 senedir üyeyim ama hep okumayı tercih ettim.Zannedersem ilk defa mesaj yazıp sizlere akıl danışıcam.

Eşimle benim 2.5 aydır hasta olamamam ve ağrı yaşamam yüzünden 1.5 aydır ilişkiye giremiyoduk,ha geldi ha gelicek derken hala gelemedi.pazar günü artık biraz ağrılıda olsa ilişkiye girdik.

eşim çarşamba günü penisinden sıvı geldiğini söledi ve artık bugun doktora gitti.bel soğukluğu olduğunu sölemiş doktor.benim durumumu da anlatmış yüzümde 1 aydır iltihaplı yaralar çıktığını,karnımın ağrıdığını,vajinamdan sıvılar geldiğini.bunlarda bende ki bel soğukluğu belirtileriymiş doktorunun sölediği.bizde hep adet olamamama bağlıyoduk.Galiba benden eşime bu mikrobik bel soğukluğu geçti fakat benim eşimi aldatma veya eşimin beni aldatması gibi bi durum söz konusu değil.bende yarın doktora gidicem.

Sizlere sorum bana bu hastalık nasıl geçmiş olabilir?yumurtalıklarımda kistlerim vardı onlar geçti,acaba çok mu hassas mikrop kapmaya müsait bi durumum var?

havuz,deniz,wc vs bu hastalık o yollarla bi bayana bulaşır mı?kime sorsam nereye baksam sadece cinsel yolla bulaşan hastalık diyo

İlginiz için teşekkürler

Benim bildiğim kadarıyla belsoğukluğu kadınlardada görülür ama en yaygın erkeklerde. Eşinden bu kadar emin misin seni aldatmadığına yanlış anlama lütfen ama bi bayan belsoguklugunu nasıl kapabilirki eşinden başka? "Cinsel yolla bulaşır ve Korunmasız cinsel ilişkide bulunanlarda, çok eşli yaşayanlarda, hayat kadınlarında ve hayat kadınlarıyla birlikte olanlarda daha sık görülmektedir. Cinsel yolla yayılan hastalıklardan herhangi birine yakalanmış birisi, bu hastalığı daha kolay kapmakta ve daha kolay bulaştırmaktadır." burası internetten alıntıdır.

Son düzenleme:
Belsoğukluğu hastalığı kişiye cinsel yolla bulaşan bir hastalıktır.Çok eşlilik başlıca nedenlerindendir. Cinsel ilişkiyle bulaşan hastalığın kuluçka süresi 2-30 gündür(1), ancak genellik ile enjekte olduktan sonra belirtiler 4-6 gün içinde ortaya çıkabilir. Başlıca belirtileri; cinsel organdan sperme benzer damlalar halinde sıvılar gelir, özellikle erkeklerde üre boşaltımı sırasında ve sonrasında cinsel organda yanma hissi meydana gelir. Eğer tedavi edilmezse kişide kısırlık gibi önemli hastalıklara sebebiyet verir.

Belsoğukluğu hastalığı doktor kontrolünde verilen seftriakson, doksisiklin gibi ilaç tedavileri uygulanır. Bu ilaçlar sadece belsoğukluğu için kullanılmadığı gibi belsoğukluğunu sadece bu ilaçlar da geçiremeyebilir. Çünkü belsoğukluğuna neden olan bakteri olasılıkla %90 oranında neisseria bakterisidir ve bu ilaçlar çoğunlukla bu bakteriye karşı etkilidir. Bu nedenle belsoğukluğu olan hastalar en kısa sürede bir ürolojik test yaptırmalı ve bakterinin cinsine göre ilaç kullanmalıdır. Belsoğukluğu hastalığı kişinin kısır kalmasına ve cinsel ilişki durumunda karşı tarafın da bakteriyi kapması neticesinde karşı cinsin de kısır kalmasına neden olmaktadır. Belsoğukluğu bu bağlamda çok ciddi bir hastalıktır ve bulaşıcı özellik taşır.

Erkeklerde hastalık kuluçka süresinden sonra idrar yaparken ağrı ve irinli akıntı belirtileri görülür. Bu aşamada tedavi edilmezse hastalık iç organlara yayılarak kısırlığa yol açabilir. Kadınlarda, döl ve idrar yollarında ağrılı akıntı başlar. Yine bu aşamada giderilmezse kısırlığa neden olacak biçimde dölyatağına yayılabilir.

Belsoğukluğu, bulaşıcı olması nedeniyle toplumsal bir hastalıktır. Ayrıca septisemi, eklem yangısı, göz yangısı gibi hastalıklara da yol açabilir.

Diyor wikipedia amcamız. Kendinizden eminsiniz de eşinizde böyle bir şey olma ihtimali hiç mi yok?

belki eşinde senden önceden vardır canım:S sana bulaşmıştır belkide cinsel yolla bulaşıyor cünkü sende başkasıyla olmamışsın:S

eğer sadece cinsel yolla bulaşıyorsa ???çok zor bir durum bu şekilde öğrenmek.inşallah öyle değildir ama belki yanlış teşhistir bir de siz gidin doktora bakalım aynı teşhisi mi koyacak?

kac yillik evlisin canim ?
bence de onceden vardir esinde
sen baskasiyla birlikte olmadn senden kaynaklandigini dusunmuyorum
bence de cinsel yolla bulasir sadece

canm bende sadece cinsel yolla diye biliyorum eşinle konuşmalısın o illaki biliyordur sebebini :'( umarım aldatma yoktur eşinde eskden kalmadır :S

6 yıllık evliyim kızlar,eşimin beni aldatmadığından 100 de 100 eminim,bende de bişey yok nasıl bulaşabilir ki bana acaba

ağda filan aklıma geliyo ama

bel soğukluğu denilen hastalık cinsel yolla geçiş gösterir.
tanı kesinse eğer taraflardan biri şüpheli cinsel ilişkide bulunmuş demektir.

agdayla sigil, sivilce gibi seyler bulasabiliyor
ama bel soguklugu hakkinda fikrim yok:44:
aldatma olarak dusunmedim ama esinde olan bir durumdur belki eskiden diye aklima geldi

Bel soğukluğu ve klamidya enfeksiyonaları da cinsel ilişki olmadan bulaşır mı.

Bel soğukluğu çok nadirde olsa cinsel ilişki olmadan bulaşabilir ama klamidya genel olarak cinsel yolla bulaşır

Doktorlar sitesinden konuyla ilgili soru ve doktorun cevabı..

Bel soğukluğu ve klamidya enfeksiyonaları da cinsel ilişki olmadan bulaşır mı.

Bel soğukluğu çok nadirde olsa cinsel ilişki olmadan bulaşabilir ama klamidya genel olarak cinsel yolla bulaşır

Doktorlar sitesinden konuyla ilgili soru ve doktorun cevabı..

bu birazcıkta olsun rahatlattı beni,kendimden nasıl eminsem eşimden de o kadar eminim.bana artık nereden nasıl bulaştıysa,çünkü eşimde 3 gündür olan bi hastalık

umumi tuvaletlerden, havuzdan bulaşma olabilir mi acaba? ya da tampon kullandıysanız belki de ?

umumi tuvaletlerden, havuzdan bulaşma olabilir mi acaba? ya da tampon kullandıysanız belki de ?

son 2 aydır havuzada gittim denizede.hatta denize idrarımı yapamadığım için hep bi cafenin wc kullandım ve erkek bayan karışık rezalet derecede pis bi wc idi.hiç oturmadım ama ben bugun hep ordan suphelendim mikrop kaptım diye

yapmayın, yeni evli de olsa evlenmeden önce testler yapılıp her türlü hastalığa bakılıyor.
iki kişiden biri aldattı.
grip değil ki bu yanındakinden bulaşsın!

son 2 aydır havuzada gittim denizede.hatta denize idrarımı yapamadığım için hep bi cafenin wc kullandım ve erkek bayan karışık rezalet derecede pis bi wc idi.hiç oturmadım ama ben bugun hep ordan suphelendim mikrop kaptım diye

canım ben doktor-hemşire değilim, bu konuda kesin tıbbi bir bilgim yok, ama belki orda da kapılmış olabilir, tuvalet temizliği sırasında mesela diye düşünüyorum. ben de umumi tuvalet yüzünden sistit oldum mesela. o yüzden tuvaletlere karşı çok önyargılıyım artık. bence sen de uzun süre geçmeden hemen bir doktora görün, muayene ol ve tedaviye başla. kısırlığa neden olabilirmiş ilerlerse...

bende sadece cinsel yolla bulaşan bir hastalık olarak biliyorum, bu da ister istemez kocanı zan altında bırakıyor sen emin olsan bile.

yapmayın, yeni evli de olsa evlenmeden önce testler yapılıp her türlü hastalığa bakılıyor.
iki kişiden biri aldattı.
grip değil ki bu yanındakinden bulaşsın!

ben de ilk olarak öyle olabilir diye düşündüm ama günahını almayalım insanların, başka bir neden de olabilir bilemeyiz...

biraz arastirdim netten de su maddeler var:
- Sağlığınız açısından hijyenik ortamlarda muayene olunuz Özellikle vajinal muayene sırasında steril tek kullanımlık aletler ile muayene olunuz
- Başkasına ait kirli iç çamaşırlarını kesinlikle giymeyiniz
- Genel vücut temizliği ve tuvalet temizlik kurallarına azami ölçüde uyunuz
yani tuvaletten bulasma ihtimali var midir bilmiyorum buna gore

oyle ya da boyle senin bir an once tedavi olman gerekiyor ona odaklanmalisin canim
gecmis olsum umarim kisa zamanda atlatirsin zararsiz:34:

Back
X