Bel fıtığı yada Boyun fıtığı olup gebe olan varmı

NURERKAN

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2011
50
0
36
İstanbul
Arkadaşlar 2 yıllık evliyik boyum fıtığı var ve bel fıtığı başlangıcım var bu şekilde doğum yapan yada çocuk sahibi olan varmı ? Çok üzülüyorum ben hamile kalamaz mıyım arkadaşlar ?? Yada bu şekilde hamile kalanlar krem yada ilaç kullanabildilermi hamileyken bu benim için çok önemli lütfen yardımcı olun ..

Fıtık probleminiz hala devam mı ediyor? Normalde fizik tedavi sonrası geçer ve dikkat etmezseniz yineler. Sürekli bir şekilde devam etmemesi gerekir. Hamileliğiniz de herhangi birşey kullanamazsınız. ben yıllar önce bel fıtığı geçirdim ve fizik tedavi sonrası düzeldim artı Glokosamine MSM hayatımı kurtardı diyebilirim. Çok daha sonra da hamile kaldım, hamileliğim boyunca ara ara fıtık yerim çok ağrıdı. Ama oturmama, kalkmama, yatış şeklime dikkat ettiğim ve akşamları evde dinlendiğim için problem yaşamadım ve gayet de güzel normal doğum yaptım :)

İkizler canım ben hastahaneye gittimde doktorlar kas gevşetici vs verip gönderiyorlar ancak bu hapları içmeyince ğrılarım devam ediyor bende çok üzülüyorum yeni evliyim bazen mutsuz oluyorum eşimede yansıtıyorum bu halimi.. 5 aydır bu hastalığı çekiyorum benim eşimin aileside çocuk çocuk ben istanbuldayım onlar samsunda ... Benim ağrılarım o kada roluyor ki bazen hap içmek zorunda kalıyorum ..Beni çok zor durumda bırakıyorlar anlatamam ..Sıkıntım bana yetiyor zaten ..Doktorlar fizik tedavi vs demedi ancak bir fizik tedavi merkeziyle görüşüp başlıcam tedaviye gerçekten geçiyormu bir faydası oluyormu bu tedavinin ..
Birde bir haptan bahsetmişsin bunu hamile ikende kullanabilirmiyim yada yan etkisi varmı teşekkürler yardımın için ..

İkizler canım ben hastahaneye gittimde doktorlar kas gevşetici vs verip gönderiyorlar ancak bu hapları içmeyince ğrılarım devam ediyor bende çok üzülüyorum yeni evliyim bazen mutsuz oluyorum eşimede yansıtıyorum bu halimi.. 5 aydır bu hastalığı çekiyorum benim eşimin aileside çocuk çocuk ben istanbuldayım onlar samsunda ... Benim ağrılarım o kada roluyor ki bazen hap içmek zorunda kalıyorum ..Beni çok zor durumda bırakıyorlar anlatamam ..Sıkıntım bana yetiyor zaten ..Doktorlar fizik tedavi vs demedi ancak bir fizik tedavi merkeziyle görüşüp başlıcam tedaviye gerçekten geçiyormu bir faydası oluyormu bu tedavinin ..
Birde bir haptan bahsetmişsin bunu hamile ikende kullanabilirmiyim yada yan etkisi varmı teşekkürler yardımın için ..

Çok geçmiş olsun canım neler çektiğini çok iyi anlayabiliyorum aynı şeyleri zaman zaman ben de yaşıyorum. Hamileyken kullanamazsın maalesef o yuzden hamilelik öncesi mutlaka problemini halletmen lazım. Hamilelikte zaten ister istemez omurilik zorlanıyor, extradan ağrı oluyor bel de. Fizik tedavi sonrası size pilates de öneririm, ağrılarınız geçtikten sonra mutlaka pilatese başlayın. Bu tip ağrılar ve sorunlar hep hareketsizlikten oluyor maalesef. Benim fıtığımın yanında başka bir problemim daha var mesela. 8 ay önce spor yaaprken sol kalça eklem dokumu yırttım :( 2,5 cm.lik yırtığım var ve ameliyatsız geçecek bir şey değil. Ameliyat da çözüm olmayabilir dedi doktor eğer çözülmez ise sonraki tedavi şekli protez kalçaymış :( Moralim çok bozuldu şimdi hamileyim ve hiç kilo almamam gerekiyor. Tabi bu mümkün değil, plates yapıyorum kaslarımı kuvvetli tutmaya çalışıyorum ama hergün mutlaka acım ağrım oluyor. Bazen hayattan soğuduğum oluyor, hayırlısı ile doğurduktan sonra ameliyat olmak istiyorum, bir uzmana gidip danışacağım ne yapabilirim diye. O yuzdne arkadaşım mutlaka fıtık problemini çöz en fazla 3 ay sürer sonra da hareket et, spor yap ve sağlıklı bir şekilde hamile kal :) Sevgiler...

Teşekkürler canım sanada büyük geçmiş olsun çaresini arıyorum bakalım hayırlısı halimize şükretcez artık yapcak birşey yok memurluk için çalışıyordum kpss okul iş derken tam memur olcam hayalleri kurarken benimde kendime olan güvenim sarsıldı hayat işte allah yardımcımız olsun ama şifasız hiçbirşey yoktur benim aklıma kaplıcalar geliyor birde.Bebek derdi olmasa gene birşeyler yapıcam :) İlaç falan içerim ne bilim işte ... Hayırlısı canımallah hastalık yüzü göstermesin birdaha inşalllah ..

herşeyin başı sağlık inanın şu 1 sene öncesine dönebilseydim koşarak giderdim. Benim sorunumun çözümmü yok elbette beterin beteri var ve allah beterinden korusun diyorum..

boyun fıtığım var maalesef ve doktor riskli olduğunu söyledi. dikkat edersem böyle idare edicem, etmezsem aleliyatmış.
fizik tedavi aldım. tedaviden 1-2 hafta sonra ağrılarım azaldı. bi ara geçti gibi hatta.
şimdi hamileyim. 5+3. ağrılarım yeniden başladı. evde sünger boyunluk takıp boyun egzersizlerimi yapıyorum. dilerim gebelik boyunca bana sıkıntı çıkarmaz :(((
bu konuda gerçekten çok tedirginim

Çok geçmiş olsun canım neler çektiğini çok iyi anlayabiliyorum aynı şeyleri zaman zaman ben de yaşıyorum. Hamileyken kullanamazsın maalesef o yuzden hamilelik öncesi mutlaka problemini halletmen lazım. Hamilelikte zaten ister istemez omurilik zorlanıyor, extradan ağrı oluyor bel de. Fizik tedavi sonrası size pilates de öneririm, ağrılarınız geçtikten sonra mutlaka pilatese başlayın. Bu tip ağrılar ve sorunlar hep hareketsizlikten oluyor maalesef. Benim fıtığımın yanında başka bir problemim daha var mesela. 8 ay önce spor yaaprken sol kalça eklem dokumu yırttım :KK43: 2,5 cm.lik yırtığım var ve ameliyatsız geçecek bir şey değil. Ameliyat da çözüm olmayabilir dedi doktor eğer çözülmez ise sonraki tedavi şekli protez kalçaymış :KK43: Moralim çok bozuldu şimdi hamileyim ve hiç kilo almamam gerekiyor. Tabi bu mümkün değil, plates yapıyorum kaslarımı kuvvetli tutmaya çalışıyorum ama hergün mutlaka acım ağrım oluyor. Bazen hayattan soğuduğum oluyor, hayırlısı ile doğurduktan sonra ameliyat olmak istiyorum, bir uzmana gidip danışacağım ne yapabilirim diye. O yuzdne arkadaşım mutlaka fıtık problemini çöz en fazla 3 ay sürer sonra da hareket et, spor yap ve sağlıklı bir şekilde hamile kal :) Sevgiler...
Merhabalar. Bende de bel ve boyun fıtığı var ve hamileyim 2.5 merhaba aylık. Sizin süreç nasıl geçti. Neler yaptınız. Neler fayda etti ağrınıza

Arkadaşlar 2 yıllık evliyik boyum fıtığı var ve bel fıtığı başlangıcım var bu şekilde doğum yapan yada çocuk sahibi olan varmı ? Çok üzülüyorum ben hamile kalamaz mıyım arkadaşlar ?? Yada bu şekilde hamile kalanlar krem yada ilaç kullanabildilermi hamileyken bu benim için çok önemli lütfen yardımcı olun ..
Bende ben fıtığı var ikinciye hamıleyım cnm

Back
X