Ayy çook teşekkür ederim. İstediği gibi bir bedene sahip olunca insan daha özgüvenli oluyor. Ve bu da gerçekten bizim elimizde. Emrivakilerden hiç hoşlanmayan biriyim kimse bana istemediğim bir şeyi zorla yaptıramaz. Peki istemediğim kilolar niçin bende kalsın. Eğer zayıflamayı başaran bir kişi bile varsa demek ki bunu herkes yapabilir. Geçici olan yöntemlerin işe yaradığını düşünmüyorum. Diyetler belirli süreler için uygulanıyor. Evet zayıflatıyor da ama ya sonra!..
Uzun dönemli ve gerçekten hayatımıza katabileceğimiz yöntemler uygularsak zamanla istediğimiz gibi bir bedene kavuşabiliriz. Mesela yemek saati alışkanlığı edinebiliriz en azından akşam yemeği için. Belirlediğimiz bir saatten sonra sıvı dışında hiç bir şey yemeyiz. Sabah uyanınca ve gece yatarken büyük bir bardakla su içeriz. Hatta kokusu rahatsız etmiyorsa, elma sirkeli suyu yatarken içip, uyanınca da limonlu su içerek güne başlayabiliriz. Günde en az 15 mekik çekebiliriz. En fazla 10 dakikamızı alır ki oturduğumuz bir kanepede tv ve internet karşısında boşa giden kaç saatimiz oluyor. Bunun gibi ufak değişiklikler bile uzun dönemde çok etkili olur.
Korse markaları hakkında pek bir bilgim yok. İnstagram'da, forum sitelerin'de ve bloglar'da gördüğüm ürünleri araştırıyorum bende. Ama yapılan yorumlar, paylaşılan fotoğraflar çoğu gerçek gelmiyor. Bel için bu korseden ben memnun kaldım ama markası değil işlevi önemli benim için. İnstagram'da 180-200 tl gibi fiyatları ve gerçekten çok fazla.
İnstagram'da Sonia Tlev Fitness isimli bir adres var. Egzersizler sonrası değişimlerin fotoğrafları çok motive edici gerçekten. Haftalık programları var ama Türkçe dil desteği yok. Yine de kısa videolarla yaptığı hareketleri paylaşıyor. Kalça ve bel için kendine bir kaç hareket belirleyip günde 20-30 dakikanı ayırabilirsen zamanla istediğin değişim olur.
Ben şuan istediğim bele kavuştum ve artık daha da iyisini istiyorum. :)