Bel Ağrısı...

Nursati

12 yıl bekledim seni
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2008
610
4
296
Ankara
Kızım 4 aylık oldu. Sezeryan ve genel anastezi ile doğum yaptım. Son 2 aydır sabahları aşırı bel ağrısı ile uyanıyorum. Bu sezeryanın etkisimi. Canım çok yanıyor. Bebeği kaldıramıyorum. Böyle birşey yaşayan oldumu? geçici bir durummu?

bende aynı dertten muzdaribim canım. bende çözemedim. üşütüyor muyum diye düşünüyorum biraz. kasıklarıma kalçalarıma vuran bi ağrı oluyo oturup kalkarkende oluyo ayakta dolanırken bişey yok ama sende de öyle mi. bende epidural sezeryan oldum 4.5 ay önce.arkadaşlar böyle bişey yaşayan varsa paylaşır mısınız. doktora gitmeyi düşünüyorum artık ama bebekle çok zor.

bnde sezeryan ve genel anestezi ile dogum yaptım ama öyle bir sıkıntım yok bence bu farklı birsey olabilir. Belki emziriken belini mi agrıtıyorsun ?

canım ben diğer topiğine yazmıştım ama okunmadı heralde neyse bende doğum yaptıktan 2 ay sonra şiddetli bel ve sırt ağrısı çekmeye başladım sağımdan soluma dönerken nefes alamıyordum o kadar şiddetliydi ama ayakta , otururken birşeyim yoktu dayanamayıp dr. gittim dr. bebeği taşımaktan kaynaklı olduğunu söyledi bence seninkide bebeğini taşımaktan kaynaklı olabilir zor ama bebeğini birazdaha az kucağına almayı dene ben denedim ve faydasını gördüm sanırım daha oturamıyordur bebeğin ama yatır oyuncaklarla oynatmaya çalış sende yapıyorsundur mutlaka ama büyüdükçe zaten oturmak ve ayakta durmak istiycek o zaman azda olsa rahatlıycaksın canım ama sende istersen bir dr. git geçmiş olsun

Aynı dert bende de var arkadaşım. Bende 5 ay önce epidural sezeryanle doğum yaptım. İlk aylar oturduğum yerden kalktığımda belimden katır kutur sesler geliyordu. Şİmdi o geçti ama belimde iğnenin vurulduğu yerdeki ağrı kaldı. Böyle kendimi geriye doğru gerdiğimde ve bastırınca hissediyorum. Napıcaz bilmiyorum çok sinir bozucu bir durum Bende gidicem sanırım doktora çünkü ilerlemesinden korkuyorum. Aslında bazen kendime şaşırıyorum ben nasıl o iğneyi vurdurmaya cesaret ettim diye :):)

Hala geçmedi kızlar. bebeği daha az kucağıma alıyorum. Çünkü tekmeleri göbekten yediğim iğne yerlerimi cok acıtıyor. Resmen ağlıyorum tekme gelince. Oyurmaya başlasada rahatlasam. Eve kapandığım yetmiyor bide bu çıktı başıma tam oldu ooof of...

Ben 11 ay doğum yapalı spinal sezeryan oldum gün içinde belimde agrım yok ama sabahları oluyor ben bunu gece yattıgım yerden bebeğimi emziriyorum ve vücudumu rahat bırakamıyorum .belim bu yüzden agrıyor olabilir spinalden kaynaklı oldugunu düşünmüyorum

ilk doğumumda e.sezeryan oldum.aylarca bebeğimin altını bile alırken ,ağlayacak kadar zorlanıyordum.
ayaktaykende belim ayrı,kalçam ayrı yerlere fırlıyor gibi oluyordu.Bağlantı kopmuştu sanki.
6. aydan sonra pilatese başladım.internetten video indirdim,hafif hafif başladım.1 haftada bile çok rahatladım.sonra 6 ay kadar devam ettim ,hafif hafif neredeyse yok denecek kadar azaldı.
basit bi yöntem ama deneyin,rahatlayacaksınız.

Ben sezeryan epidural anestezi ile oldum. İki doğumumdan sonra da aynı sorunu yaşadım şuan ikincisi 1,5 yaşında. Belden iğne yaptıkları yer özellikle uzun uyku sonrası yani 5 saatten fazla uyursam çok ağrıyor. Hele birde yanlışlıkla yüz üstü uyuduysam yataktan kalkamıyorum. Sizinki genelmiş ben epidural kaynaklı olduğunu düşünmüştüm. Bir kaç yerde kalıcı olduğunu okudum ama işallah geçer çekilecek gibi değil

Konu eski konu ama belki birileri faydalanir diye yazmak istedim. Gebelikten once bel fitigim vardi, ilk dogumumu epidural ile normal yaptim, sorun yasamadim. Oglum 13-14 aylikken kizima hamile kaldim ve hamileligim inanilmaz pelvis agrilariyla ve bel agrisiyla gecti. Normal dogum yaptim, epiduralsiz vs. Eski usul. Agrilarim gecmedi. Doktora gittigim zaman bana ikinci gebeligimde, dogumda normal olarak esneyen pelvis-omurga eklemlerinin yerine gelmedigini ve agrilarimin bu sebeple oldugunu soyledi. Oglum 5 kizim 3 yasinda, eger pilatesi aksatirsam hala agrilarim nuksediyor. Epidural sebepli degilse agrilar, bu ihtimali de goz onunde bulundurun derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…