Bekara ev yok" diyene bu ceza verilecek

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.691
698
Bekara ev yok" diyene bu ceza verilecek
29 Ocak 2016 Cuma 09:52


http://www.ulusalkanal.com.tr/gundem/bekara-ev-yok-diyene-bu-ceza-verilecek-h90187.html
Ayrımcılığa karşı vatandaşları korumayı amaçlayan “Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanun Tasarısı" TBMM’de.

Milliyet'ten Şebnem Hoşgör'ün haberine gçre, tasarı aynen yasalaşırsa, “Bekara ev yok” demek, annelik ve gebelik gerekçesiyle bir kadının iş başvurusunu reddetmek de ayrımcılık sayılıp, 15 bin TL’ye kadar idari para cezasıyla cezalandırılacak. Belli başlı düzenlemeler şöyle:

CİNSEL YÖNELİM YOK

Herkes hukuken tanınmış hak ve hürriyetlerinden yararlanmada eşit olacak. Cinsiyet, ırk, renk, dil, din, inanç, felsefi ve siyasi görüş, etnik köken, servet, doğum, medeni hal, sağlık durumu, engellilik ve yaşa dayalı ayrımcılık yasak olacak. Ayrımcılık yasağı kapsamında LGBT bireylerin talebine rağmen “cinsel tercih” ifadesine yer verilmemesi dikkat çekti.

MOBBİNG DE AYRIMCILIK SAYILACAK

Tasarıda ayrımcılık türleri “Ayrı tutma, ayrımcılık talimatı verme ve bu talimatı uygulama, çoklu ayrımcılık, doğrudan ayrımcılık, dolaylı ayrımcılık, işyerinde yıldırma, makul düzenleme yapmama, taciz, varsayılan temele dayalı ayrımcılık” şeklinde 9 başlıkta sıralandı. Ayrımcılık türlerinin sıralanmasıyla mobbing kavramı da “işyerinde yıldırma” adıyla hukuk sistemimize giriyor.

“BEKARA EV YOK” DİYEN YANACAK

Taşınır ve taşınmazların kamuya açık satışa veya kiralamaya sunulması, kari sözleşmelerinin şartlarının belirlenmesi, kira sözleşmesinin yenilenmesi veya sona erdirilmesi, satışı ve devri süreçlerinin hiçbirinde ayrımcılık yapılamayacak. Buna göre, “Bekara, dul’a ev yok” demek de ayrımcılık suçu kapsamında değerlendirilecek.İlgili mevzuat ve tüzüklerinde belirtilen istisnalar dışında dernek, vakıf, sendika, parti ve meslek örgütü üyeliklerinde ve faaliyetlerinde de ayrımcılık yapılamayacak. Kamu ve özel sektörde istihdam süreçlerinde de ayrımcılık yasağı uygulanacak. Bu çerçevede gebelik, annelik ve çocuk bakımı gerekçesiyle istihdam başvurusu işverenler tarafından reddedilemeyecek.

ulusalkanal.com.tr
 
35 yaş sonrası kadına iş yok ayrımcılığada ceza gelsin
marifetmiş gibi koca,koca yazıyorlar ,
hep yanınızda çıtır mı çalışacak zihni bozuk patronlar !
 
Yaw he he olacak.. arkasi olan sirketlere, ev sahiplerine yaptirim gelecek he.. boyle de ayrimciliga karsiyiz he.. hep diyorum ya icinde yasamasan guzel ulke aslinda..
 
Bekarı anladımda bu DUL kelimesi ne yaww ... kalkmıştı bu kelime yürürlükten biri bana dul diyecek adamın ağzını ,burnunu kırarım . ıykk erkek milleti..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…