• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bekar kadınlar için Vajinismus tedavisi var mı?

CarmenFus

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2020
1
0
1
48
Merhaba,
Bir evlilik geçirdim. 5 yıl sürdü. Farklı sorunlardan boşandık fakat evliliğimin kötü gitmesinde çok büyük oranda Vajinismus sorunumun etkisi oldu. Boşanalı yaklaşık 15 yıl oldu. 44 yaşındayım. Bu sorundan dolayı ilişki yaşamaktan kaçındım. Eşimle son dönemde tedaviye başlamıştık fakat ilerleyemeden boşandık. Bu rahatsızlığın tedavisi çift olmayı gerektiriyor. Bir partnere ihtiyaç olmadan uygulanabilen bir yöntem duydunuz mu ve önereceğiniz bir doktor var mı?

Bende vajinismus tedavisi oldum. Üniversite hastanesi olduğu için eş ile katılım istiyorlardı ama özel kliniklerde eş kriteri arayacaklarını sanmıyorum. Geçmiş olsun inşallah çözüme kavuşursunuz

Tek başına tedavi olamamak ne kadar saçma. Tamam bu olay iki kişi arasında gerçekleşiyor ama sıkıntı bir kişiden başlıyor. Hiç tedaviye gidip çiftler biz vajinusmus hastasiyiz diyor mu. Eşim vajinusmus der en kötü es kışisi.
Eğer doktora anlatmaktan çekiniyor iseniz bekar olduğunuz için, şöyle deyin. Önceki eşimle bu sebepten bosandik tedavi olamadan. Suan tekrar evlenmeyi düşünüyorum. Ama evlenmeden bu problemi çözmek istiyorum deyin. Illaki tedavisi vardır.

cinsel ilişkiye girmek için nikah gerekmiyo, tabiki de var.kliniklerle görüşün muhakkak, ben şimdi yazınca bile çıktı öyle bir şey aranmamaktadır yanlış biliniyor bu tarzı.

Yani öyle saçma şey mi olur. Erkekte bi problem varsa tedavi olmak için evlenmeyi mi bekliyor.
Başlıkta ki soru bile bizim toplumumuzun kadına verdiği değerin göstergesi işte.
Bir daha dünyaya gelme şansım olsa bu sefer erkek olarak gelmek isterdim. bu ne ya. Kadın her yerde eziliyor hasta olup tedavi olurken bile 😠

Eğzersizleri yapabilirsiniz. Önce arasştırmanızı yapın Malzemeler alın bilgilendirici videolarla uygulama yapabilirsiniz

Merhaba,
Bir evlilik geçirdim. 5 yıl sürdü. Farklı sorunlardan boşandık fakat evliliğimin kötü gitmesinde çok büyük oranda Vajinismus sorunumun etkisi oldu. Boşanalı yaklaşık 15 yıl oldu. 44 yaşındayım. Bu sorundan dolayı ilişki yaşamaktan kaçındım. Eşimle son dönemde tedaviye başlamıştık fakat ilerleyemeden boşandık. Bu rahatsızlığın tedavisi çift olmayı gerektiriyor. Bir partnere ihtiyaç olmadan uygulanabilen bir yöntem duydunuz mu ve önereceğiniz bir doktor var mı?
Vahinismus çiftin sorunu, tek başınıza sizin değil. 3 yıldan sonra yendik biz(çözüm aramamıştık, kendiliğinden düzelir sandık uzunca bir süre) Psikologum pek çok kadın bir ilişkisinde vajinismusken bir diğerinde sorunsuz ilişkiye girebiliyor demişti. Yani yeni ilişkinizde belki de terapiye falan da ihtiyacınız olmayacak. Vajinismus alanında çalışan jinekologlar var. Bence öyle bir uzmana gidin, daha önce yapmadıysanız yapısal bir sorun olup olmadığını danışın. Orda sorununuzun ne boyutta olduğunu da öğrenirsiniz. Yapısal bir sorun yoksa ve ciddi bir travmanız yoksa her şeyi akışına bırakın.

Merhaba,

Var evet. Ben çiftsiz hallettim. Yani evliyim ama tedaviye sadece kendim gitmiştim. İstanbul acıbadem. Dr Bilgiye Ergin.

Merhaba,
Mrblar bende şükürler olsun kii yendim.1.5 senelik evliyim korkulu rüyalarim olan vajinismus bitti..bizde eşimle çok defa denedik o kadar çok umutsuzluğa düştük ki..gittiğimiz doktorlar bile fayda vermedi..Allah herkesten razı olsun bu siteler sayesinde kendi kendimin doktoru oldum.. dilatör seti aldım netten bebe yağı ve anestol krem.. dilatör 4 parçadan oluşuyor en küçüğüyle başladım bebe yağını sürüp vajinaya giriş yaptım yavaş yavaş..bir kaç gün böyle görebildiğini görünce daha umutlu.oldum daha sonra bir büyüğünü aynı şekilde bu defa anestol kremi(beş dakika içinde uyuşturuyor) sürdüm ve vajina uyuştu..vajina uyusunca diğerini de deneyip olabildiğini gördüm..bir gün bunların hepsini yapıp eşimi çağırdım ve oldu..pes etmeyin ve ertelemeyin..

Ben soruyu şöyle anlıyorum. Tabi ki tek başınıza da gidip bununla ilgili terapi alabilirsiniz özel kliniklerde ama tek başıma bunu yenebilir miyim yoksa bir partnere ihtiyacım var mı diye mi soruyorsunuz?

Back
X