Beğendiğiniz kitap sözleri.

Kakimli

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mart 2012
142
6
Kızlar merhaba.
herkes buraya kitaplardan aklında kalan güzel sözleri paylaşsın görelim bakalım.
İlk ben başlıyorum
Canan Tan-Yüreğim Seni Çok Sevdi
Beğenmek kolay, sevmek zordur. .
Çünkü iz bırakacak bir şeylerin yaşanmasını bekler sevmek. . . (Sayfa~104)

Süper bir fikir!

Niçin ilk defa gördüğümüz bir peynirin evsafı hakkında söz söylemekten kaçtığımız halde ilk rast geldiğimiz insan hakkında son kararımızı verip gönül rahatlığıyla öteye geçiveriyoruz?

Kürk Mantolo Madonna - Sabahattin Ali sayfa 38

Süper bir fikir!

Niçin ilk defa gördüğümüz bir peynirin evsafı hakkında söz söylemekten kaçtığımız halde ilk rast geldiğimiz insan hakkında son kararımızı verip gönül rahatlığıyla öteye geçiveriyoruz?

Kürk Mantolo Madonna - Sabahattin Ali sayfa 38

Süper fikir ama fazla ilgi görmedi :KK37:

....

Göz göze geldiğimizde sanki evrende bakılacak başka yer kalmamış gibi hissediyorum.

İlhan Berk

Yanlis hatirlamiyorsam böyle bir konu vardi zaten ama bulamadim birtürlü :26:

Bulamadığına göre yokmuş demek :KK14: Zaten varsa kısa süre sonra kapatılır konu canım :KK33:

ilk aklıma geleni yazayım :)

"İkimizde aynı hızla değişirken,birbirimizi nasıl tanıyabiliriz ?"

Peyami safa Fatih - Harbiye

Yanlız o konu biraz farklı, o konuda şuan okuduğunuz kitaptan bir cümle diyor ben ise aklınızda kalan güzel kitap sözleri veya ünlü şairlerimizin edebiyatçılarımızın sözleri
illa kitap içerisinde geçmiş olmasına gerek yok diyorum. :KK34:

Güzel paylasimlar o zaman ne diyim :)

Neyin suç ortağı, yüce Tanrım! Beni suçlayanların yazdığı bu komedyada rolümü oynamaktan başka ne yaptım ki ? Ne yapmalıydım ?

Yüzüncü Ad - Amin Maalouf

Tarık şarjörü yerine yerleştirdi.
"Bunu yapabilir misin?" dedi Leyla.
"Neyi?"
"Onu kullanabilir, onunla birini öldürebilir misin?"

Tarık silahı kot pantolonunun kemerine soktu. Sonra hem çok güzel hem de çok korkunç bir şey söyledi. "Senin için evet." dedi. "Senin uğruna öldürürüm Leyla."

Pusulanın hep kuzeyi gösteren ibresi gibi, bir erkeğin suçlayan parmağı da daima, bir kadını gösterir.

Bin Muhteşem Güneş / Khaled Hosseini

tespit yapan yazarları çok seviyorum. bu kitabı okdum .çok çarpıcı bir hikaye idi. maalsef çok doğru bir söz. oysa kadın erkek keşke parmağını çnce kendine çevirse. kul hakkı kadının hakkını yedi:KK50:

Diyebilirsin ki, bir insanı, fotoğraflarından ve hakkındaki haberlerden ne kadar tanıyabilirsin? Haklısın. Belki de çok az... O zaman şöyle demeliyim: Seni az tanıyorum... Az... Sen de fark ettin mi? Az dediğin, küçücük bir kelime. Sadece A ve Z. Sadece iki harf. Ama aralarında koca bir alfabe var. O alfabeyle yazılmış onbinlerce kelime ve yüzbinlerce cümle var. Sana söylemek isteyip de yazamadığım sözler bile o iki harfin arasında. Biri başlangıç, diğeri son. Ama sanki birbirleri için yaratılmışlar. Yan yana gelip de birlikte okunmak için. Aralarındaki her harfi teker teker aşıp birbirlerine kavuşmuş gibiler. Senin ve benim gibi...

Hakan Günday-AZ

'' Yalnızca bir günah vardır, tek bir günah. O da hırsızlıktır. Onun dışındaki bütün günahlar hırsızlığın çeşitlemesidir... Bir insanı öldürdüğün zaman, bir yaşamı çalmış olursun. Karısının elinden bir kocayı, çocuklarından bir babayı almış olursun.Yalan söylediğinde, birinin gerçeğe ulaşma hakkını çalarsın. Birini aldattığın zaman doğruluğu, haklılığı çalmış olursun. Çalmaktan daha kötü bir suç yoktur..''

(UÇURTMA AVCISI)

Son düzenleme:
Debbie Macomber 'in "Küçük mucizeler dükkanı" kitabından bir alıntı:

"İpler ilmeklere can katar; Örgü dostlukları güçlendirir; el işleri ise nesilleri birbirine bağlar."

bana insanlardan mı bahsediyorsun? insanlar mazide ve tarihin yaprakları arasında kaldılar. bu gördüklerin birer karikatürden başka bir şey değildir.

X