Gelinlik Modelleri beğendiğiniz gelinlik modelini diktirmek

DarkAngellotti

BeN ONa ReSMeN AŞıĞıM
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2008
896
6
116
36
İstanbul
kızlar beğendiğiniz gelinlik modelini diktirdiğinizde gerçekten seçtiğiniz modeller aynı oldu mu? bi arkadaşım aynısını yapamıyolar dedi bende gelinlik diktiricem fikirlerinizi almak istiyorum

Birincisi arkadaşım, iyi bir modaevine diktirteceksin, gerçekten bu işten anlayan bir yer olacak..

Kimi yerler fabrikasyon usulü çalışır, bir sürü eleman, önem vermeden maksat ortaya birşey çıkarmaktır, ufak detaylara önem verilmez, 3 günde dikerler verirler, buna dikkat et..

Görüşmeye giderken mutlaka yanında, dikişten bu işlerden anlayan birisi olsun hatta provalarda da o kişiyi mutlaka yanına al, senin göremediğin yerleri o görüp izah eder..

En önemlisi de, herkesin vücut tip farklı..Katalogta süper fizikli hatuna giden model, sende hoş durmayabilir..İlla o model olsun diye tutturma, sonra emanet gibi durur senin üzerinde..

Bunlara dikkat edersen ortaya çok güzel birşey çıkar emin ol.

bende diktirdim ama netten buldugum resmin aynısından daha önce yaptıkları için zorlanmadılar
arkadaşın dedigi gibi yanında tecrübeli biri olmalı ve diken kişinin tavrı falan güven vermeli
düğünden en az 2 hafta önce teslim almak üzere çalışmaya başla derim provalar 3-4 kere oluyor

ozaman tecrübeli birini koluna takığ gidiceksin ben avrupa yakasındayım avcılarda
orda bildiğiniz iyi bi moda evi vvar mı?

canım biliyorsunki bende diktircem
hatta modellimiz aynı :)
ben şuana kadar 2 yerle görüştüm
çok fazla gezip kafamı karıştırmak istemiyorum
ilk gittiğim yer benden 1ay önce evlenecek olan kuzenim orada diktiriyor
dikişlerinde gözüme batan bişe olmadı
çok güzel yönlendiriyordu (bu çok önemli bişe)
ve hanımefendi diktiği tüm modelleri bana göstermekten çekinmedi sürekli örnekler sundu önüme

ikinci gittiğim yerde bi arkadaşımın tanıdığıydı
ilk başta dikişleri bana güzel geldi fotoğraf çekmiştim bakarken yan tarafında annem fermuarmı var dedi yo arkadan bağlamalı dedim ve zoom ile baktıkki yan tarafları acık acık duruyor sanki fermuar yeri gibi halbuki yok
birde bana bilgisayardan resimler gösterdi hep
kendi diktiği sadece bitane gösterdi oda giydiğim modeldi diğerleri gizli kutu gibi :)

üçüncü yere gitmeyi düşünüyorum oda babamın arkadaşının eşi bakalım o nasıl olacak

dört olarakta önünden geçerken girdiğim herhangi bi gelinlikçi olacak :)

3 ve 4 e annemle gideceğim benim annem çeyiz işi yapıyor vakti zamanında dikiş dikerdi bu işlerden anlıyor en ufak pürüz gözüne takılır

1ede bikez birlikte gideriz çünkü nişanlımla gitmiştim

tabi bi gelinlikçiye giderken insanın kafasında bi modelin olması çok önemli
ben ilk gittiğimde yoktu aptal gibi oluyorsun
sonra sonra bişeyler oturdu kafamda ama şimdi altım yok :roflol:

umarım gönlümüzde dikilir

ya canım ben bu modeli çok beğendim ve diktirmek istiyorum

o yüzden tavsiye üzerine gitmek istiyorum etrafımda bu işten iyi anlayan biri yok:çok üzgünüm:

ilk gittiğim yeri önersem sana çünkü bayan çok güzel yönlendiriyor dikişleride güzel ama sen çok uzaksın

Ben geziyorum bakıyorum ama inanın aynısı gibi olmuyo bana katalogdan gösterdiği gelinliklerin dikilmiş halini görünce şaşırıp kalıyorum çok basit duruyo çünkü...Moda evleri de çok tuzlu fiyatlar Neyapcam bende bilmiyorum kafamda iyice karıştı şu olsun da diyemiyorum artık bir kaç yer kaldı gezmediğim oralarada bakıcam sonrası ne olur bilmiyom

Eğer fransız danteli olan bir model beğendiysen diktirdiğin modelin aynısı olma htimalı yok, çünkü aynı danteli blamazsın, kataloglardaki modeller genelde yabancı markaların modelleri ve dantelleri falan çok kaliteli. Türkiyede o anteli bulman çok zor, buldn diyelim çoook pahalı olur....
Darkangelcim, senin beğendiğin model çok güzel ve sade, dantel işi olmadığı için de iyi bir gelinlikçi bu modeli rahatlıkla dikebilir. Sadece göğüs kupunu oturturken bayaa bi proova yapması lazım. Göğüslerin büyükse daha da büyük gösterir o yüzden dikkatli olmanda fayda var. Bu tür göğüs modelleri küçük göğüslüler için idealdir.

bak cnm gelinliği diktireceğin moda evinin iyi bir yer olması lazım ben hazır gelinlik giymem bedavada verseler dedim modaevlerini dolaştım zaten evlenmeden 1 sene önceswsinde modaevindede çalışmıştım sonra kadıköyde çok güzel bir modaevi buldum böyle böyle dedim oda vücüdüma giden bir model gösterdi denedim ama denediğin tam olmadı bana ama çok yakıştı bende aynısını istiyorum dedim üzerinde düzenlemeler yaptırdım ve sonuç süper oldu aynısını zaten yapmasaydı odükkanı başına yıkardım

Hot Couture çalışan ve işinde gayet başarılı modacı arkadaşlar var..Benim nedense düğünüme kadar hep diktirmeye karşı alerjim vardı:) Hazır almak daha güzel diye düşünüyorum..Kendi vucüt tipimize ve zevkimize göre..Ama özel günlerde diktirmenin daha mantıklı olduğuna kanaat ettim..Hem farklı ve orjinal oluyor hem de beğenilerinize göre yön verdirebiliyorsunuz..Tıpatıp aynısını dikemeyenler mutlaka var o yüzden karar vermeden önce detaylı incelemeniz gerekiyor..Sonra pişman olunabilir .. Çevrenizde bu işin üstadı ,piri kimseler yoksa hazır almak daha iyi olur bu durumda..
-Ben tavsiyeler üzerine bu konuda çok başarılı olduğu söylenen bir hanımla görüşmüştüm ve ilk anda tatmin oldum diyebilirim -Bursanın İzmirin Nişantaşının altını üstüne getirdikten sonra..- Gayet güzel dikti hatta ve hatta menajeRliğimi bile yaptı çok prensipli bir bayandı,yanımdan hiç ayrılmadı..Kuaförden tutun salona kadar hep yanımdaydı..,Benden 3 ay sonra kuzenim evlendi o da diktirdi daha uygun diktiği için başka bir yeri tercih etti..İnanın düğün esnasında pıt pıt pıtt dikişler attı gelinlikte.O kadar baştan sağma ve uyduruk yapılmış ki herşey..Görünüş güya güzeldi ama kumaş işlenen taşlar tül hepsi fırtladı..Aman Allahım çok kötü bir durumdu
O yüzden lütfen gelinliğini diktirmeye karar verenn arkadaşlar inCe eleyip sık dokusun..
Şansınız iyi gider de iyi biryer bulursanız lokum gibi oluyor hazırlara beş basıyor..Kötü yere denk gelirseniz... düğünden sonra gidip modacınızın topuhlarına sıkmanız farz oluyorpPP

Son düzenleme:
Gelinliğimi diktirmeyi hiç düşünmedim.Genelde çoğu gelin adayı eline ünlü firmaların bir modelini alıp kapı kapı terzi geziyorlar.Ne yazık ki ellerindeki modelle dikilen model birbirini tutmuyor.Gelinlik kendini gösteremiyor.Bu işi yapan insanlar var elbette ama onlar da gerçek modacılar...
Gelinliği diken kişi bu işe soyunduysa hakkını vermeli.Gelinin vücut şekline,kaşına ,gözüne,kısacası tepeden tırnağa her şeyini düşünerek bir iş çıkarması gerekiyor.Kullandığı tül ,tafta neyse artık kaliteli olmalı.Öyle tüller kullanılıyor ki plastik gibi duruyor.
Ben hazır gelinlik aldım,cuk oturdu üstüme.Belki 10 tane gelinlik giydim.Hepsine teker teker aşık oldum.Giy çıkar,giy çıkar insan kendine yakışanı buluyor.Dikildiği taktirde 3 ay sonra neyle karşılaşacağınızı bilmiyorsunuz.Hazır gelinliklerde böyle bir risk de yok.

Kadiköyde hangi modaeviydi diye sorabilirmiyim?, cünki 2 ay sonra dügünüm var. Ve suan yurt disindayim gelinlik21.com web sitesinden bir gelinlik begendim ve kendileri ile irtibat haline gectim nisanim kaporasini yatirmak icin bu ay sonu gidicek ama inanin korkuyorum biraz nasil olucak diye ..!! banada yardimci olun ..!! gelinlik21.com sizce nasil ????

Arkadaşlar Selam,

Ben geçen hafta Vakko Weeding de bir model denedim. Ve inaılmaz güzel oldu.

Fakat duvağı ile birlikte 6000 tl ye geliyor. Açıkcası o kadar para vermek istemiyorum.

Modeli diktirmeye karar verdim, istanbulda bildiğiniz güzel ve birebir aynısını dikebilecek bir gelinlikçi var mı?

ben de gelinlikçiydim biraz ailevi nedenlerden birazda stresten işi bıraktım
çünkü geliyo 160 boyunda 60 kilo kız, küçümsemek değil asla yanlış anlamayın ama, 180lik 36beden mankende görüp beğeniyo, kendisine uymasa bile diktiriyo uyarımıza ragmen
yok aynısı olmadı diyo sonra
lirik güzele katılıyorum giy bak beğenmezsen alma, beğendiğini al, olmazsa üstüne bi iki rötuşla tamamdır işte
diktiriyosunuz sonra üstünüzde görünce beğenmiyosunuz malesef o saatten sonra başkada alma şansınız olmuyo

bende diktirdim...bi model beğendim onu diktirdim tam istediğim gibi oldu ama nette başka model görünce ondan vazgeçtim ve 2.yi diktirdim,
sonuçta bir kere giyiliyo içine sinmesi çok önemli
iyi bi terzi olunca modeli bir kere görmesi yetiyo

Bende gelinliğimi diktiriyorum hazırlara baktım hatta bi tane beğendim nişantaşında ama bu seferde duvağı içime sinmedi vazgeçmek zorunda kaldım sonra gene nişantaşında bi modaevi ile görüştüm kadın işini çok iyi biliyor gibi oyuncuların dizideki giydiklerini dikiyormuş hatta ordayken yaprak dökümündeki ferhunde geldi neyse diktiği gelinlikleri gösterdi giydim beğendim bir model ona diktirmeye karar verdim. Açıkçası terzim çok iyi kafa kadın derler ya aynen öyle iyice dinliyor seni istediğine göre örnekler gösteriyor istediğin gibi değilse üzerinde oynamalar yapıyor fln benim içime sindi inşallah böyle de devam eder ilgilenen olursa isim verebilirim yanlış anlaşılmaz umarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…