Bedelli Askerlik İle İlgili Son Dakika Gelişmeleri

7 senedir emek verdiğim ilişkimde yakında evliliğe adım atacağım erkek arkadaşımı bende bir hiçmiş gibi askere göndermek istemezdim bedelli olsa ne yapar ne eder yaşı tutacak yaşa gelene kadar bekleyip borç harç bulup bedelli parasını öderdik.Askerlik eskisi gibi değil bugün gitse yarın gelip gelemeyeceği meçhul fırsat varken değerlendirilebilir.Neyse ki askerlik derdimiz yok her şerde bir hayır vardır diye boşuna dememişler erkek arkadaşım kaza geçirdi bazı sebeplerden askere gitmeyecek.Ama böyle bir şey olmasaydı bizde imkan tanınacak olsaydıkullanırdık.

bedelli askerlikle ilgili düşüncen nedir?
Bedelli askerlikle ilgili düşüncem; bu iş çocuk oyuncağı değildir. Terörle mücadelede zaten yarı bedelli sistem uygulandı ve rezil rüsva olundu birçok yerde. Bu koruculuk sistemi idi. Tabir yerinde ise devlet silah veriyordu PKK ya yarıyordu. Ve korucular el altından PKK'ya yardım etiler. Neden çünkü terör biterse kendileri maaş alamayacaklardı. Bize çok tecrübeli adam da lazım değil. Bize satmayan ve satılmayan adam lazım. Emir kulu değil, Allah'ın kulu lazım.

Az önce siz yazmadınız mı ''Artık savaş ganimetleri yok'' diye.
Siz Osmanlı'daki paralı askerlikten bahsettiniz, ben de şuan o dünyada yaşamadığımız için o dönemin koşullarıyla bugünküleri kıyaslamanız gerektiği için savaş ganimetleriyle kendini devam ettiren ülkenin Türkiye'ye alakası yok dedim. Ama siz ne diyorsunuz onu hala anlamadım. Benim iki mesajımın da içeriği aynı.

Back