Bedelli askerlik çıktı! İşte yaş ve ücreti

Siz benim değer yargılarımı eleştirip değiştiremeyeceğinize göre bende aynı şeyleri yapamam.
Siz sayfalar dolusu yazı yazıp aksini iddia etseniz dahi benim ve benim gibi düşünenlerin görüşleri değişmeyecektir.
Ayrıca vatan millet edebiyatı derken?
Kimse bu kadar kutsal sayılacak değerleri Edebiyat diye niteleyemez!
Siz o edebiyat diyip gereksizleştirdiğiniz vatanda rahatça yaşıyorsanız bu zamanında Vatan Millet uğruna küçük yaşta toprağa düşen Mehmetcikler sayesindedir.
Yani sizin deyiminizle Vatan Millet Sakarya Edebiyatı öyle kolay geçilmiyor Hanımefendi.
Ayrıca sizin gelişen dünya anlayışınızda vatan millet kavramları bulunmuyor mu?
Şuan Dünyanın en gelişmiş toplumlarına bakıyorum Amerika, İngiltere , Rusya vs son derece güçlü ordu ve son model silah donanmasına sahipler. Savunma sanayisi konusunda son derece gelişmiş ve hala kendilerini geliştirmekte olan ülkelerdir.
Yani sizin Gelişen Dünya anlayışınız hayalinizdeki Yeşil, Sulh dolu bir dünya değil.
Türk toplumu yüzyıllardır dünya devlletleri tarafından nefret edilen bir ırktır, yani diğer devletlere göre askeri anlamda dahada güçlü olmamız gerek.
Düşüncenize katılmamakla birlikte saygı duyuyorum ..

Bu söylediklerinize katılıyorum ve bu seviyeyi yakalamak için daha üretken, ar-ge yatırımları olan, teknolojik anlamda ilerleyen bir toplum olmalıyız bunlar 5/12 ay askere gitmekle alakalı şeyler değil ki? Bahsettiğiniz ülkelerde profesyonel ordu var ve bence bizde de olmalı. 1 ay temel eğitim alan adam mı yoksa bu işi profesyonel anlamda yapan insanlar mı daha vasıflıdır sizce?

Vatan millet edebiyatını bir geçsek deme sebebim bunların önemsiz kavramlar olduğunu düşünmem değil zorunlu askerlik süreciyle alakasız bulmamdandır. Günümüz şartlarında askerlik yapmak zaman kaybıdır, askere gitmeden de vatanını milletini sevebilir insanlar.

Bu söylediklerinize katılıyorum ve bu seviyeyi yakalamak için daha üretken, ar-ge yatırımları olan, teknolojik anlamda ilerleyen bir toplum olmalıyız bunlar 5/12 ay askere gitmekle alakalı şeyler değil ki? Bahsettiğiniz ülkelerde profesyonel ordu var ve bence bizde de olmalı. 1 ay temel eğitim alan adam mı yoksa bu işi profesyonel anlamda yapan insanlar mı daha vasıflıdır sizce?

Vatan millet edebiyatını bir geçsek deme sebebim bunların önemsiz kavramlar olduğunu düşünmem değil zorunlu askerlik süreciyle alakasız bulmamdandır. Günümüz şartlarında askerlik yapmak zaman kaybıdır, askere gitmeden de vatanını milletini sevebilir insanlar.

Çanakkale Savaşında 13 yaşında savaşa katılan Mehmetlerde askeri birer deha değillerdi Sevgili Duka.
Hiç biri profesyonel değillerdi ama kalplerinde ki vatan aşkı ile yüzlerce profesyonel ordudan oluşan bir ülkenin topraklamıza girmelerine izin vermeden püskürttüler.
Her genç 5 ayda olsa 12 ayda olsa askeri eğitim almalı, o havayı solumalı.

Çanakkale Savaşında 13 yaşında savaşa katılan Mehmetlerde askeri birer deha değillerdi Sevgili Duka.
Hiç biri profesyonel değillerdi ama kalplerinde ki vatan aşkı ile yüzlerce profesyonel ordudan oluşan bir ülkenin topraklamıza girmelerine izin vermeden püskürttüler.
Her genç 5 ayda olsa 12 ayda olsa askeri eğitim almalı, o havayı solumalı.

Çanakkale Savaşı seviyesinde değiliz anlatamadığım nokta bu yıl olarak 100 ama teknoloji olarak 1000 yıl ilerisindeyiz o dönemin. Yani biz değiliz ama dünya böyle. Artık sadece vatan aşkıyla savaşamazsınız bu yeterli olmaz binlerce km öteden bulunduğunuz enlemi boylamı en ince detayına kadar tespit edip tek bir füzeyle patlatırlar sizi içinizde vatan aşkıyla ne olduğunu anlayamadan ölürsünüz.

Ayrıca Çanakkale ya da Kurtuluş Savaşı'nda sadece erkekler değil kadınlar da katıldı savaşa madem o şartlarla eş tutuyorsunuz günümüzü buyrun kadınlar olarak biz de gidelim askere, o havayı soluyalım 12 ay?

Çanakkale Savaşı seviyesinde değiliz anlatamadığım nokta bu yıl olarak 100 ama teknoloji olarak 1000 yıl ilerisindeyiz o dönemin. Yani biz değiliz ama dünya böyle. Artık sadece vatan aşkıyla savaşamazsınız bu yeterli olmaz binlerce km öteden bulunduğunuz enlemi boylamı en ince detayına kadar tespit edip tek bir füzeyle patlatırlar sizi içinizde vatan aşkıyla ne olduğunu anlayamadan ölürsünüz.

Ayrıca Çanakkale ya da Kurtuluş Savaşı'nda sadece erkekler değil kadınlar da katıldı savaşa madem o şartlarla eş tutuyorsunuz günümüzü buyrun kadınlar olarak biz de gidelim askere, o havayı soluyalım 12 ay?

Keşke ....
Hayatta tek dileğim oydu.
Eğer astım hastası olmasaydım Subaylık sınavına çoktan puanım yetmişti.
Zaten bayanlara askerlik eğitimi çıksa hiç düşünmeden giderim, bizde askere gidelim o havayı soluyalım demişsiniz ne yapayım Kışlanın önünde yatıp Kurbanınız olayım biz bayanlarıda askere alın mı diyeyim?
Bildiğiniz üzere Tc'de bayanlar askere gidemiyor ...

Askerlik erkeklere lazım bence, hem temel askeri bilgileri ögrensinler, hem biraz fiziksel olarak gelişsinler, hem disiplin kazansınlar hem biraz zor görsünler, sorumluluk almayı ögrensinler, daha bi adam olsunlar.

Ama süresi kısaltılmalı çünkü şu anki haliyle gerçekten çok büyük bir zaman kaybı. Şu an askere gidenler 12 ay patates soyuyorlar, havuç soyuyorlar... İzmarit toplarlar, subayların ayak işlerini yaparlar ya da subay karılarının pazar alışverişinde poşetlerini taşırlar falan... Boş iş yani. Bazıları da maalesef gider ölür boş yere.

Sürenin kısaltılıp niteligin artırılması lazım. 3 ay olabilir... Ve liseyi bitireni direkt alacaklar askere, hiç öyle okuldu şuydu buydu diye kaçmalarına izin vermemeli. Askere gitmeyen ne iş yapabilsin ne de okula gidebilisin. Liseden hemen sonra yaz tatilinde 3 ay askerligini yapsın, bir yaz tatilinde gezip tozmayıversinler. Bence bu o yaştaki gençlere çok yararlı olacaktır.

Tabi bu söyledigim liseden yeni çıkmış, egitim almak için zorunlu askerlik yapanları güvenli yerlere yerleştirecekler. 18 yaşında (ya da 25 ya da 30 hiç fark etmez), eline hiç silah almamış, hiç daga çıkmamış insanları yıllardır bu işlerin içinde olanların karşısına, ''hadi bunlarla savaş'' diye göndermek demek, bu insanları basbaya kendi ellerinle öldürmek demek. ''bu işin fıtratında ölmek var, şehit oldu üzülmeyin'' gibi embesil edebiyatı yapmak bu gerçegi degiştirmez.

Tehlikeli yerler ve durumlar için, iyi egitimli ve fiziksel şartları gayet iyi olan gerçek askerler lazım. İşte o da profesyonel askerlikle olur. Uzun ve kaliteli egitimi onlara vereceksin işte. Şöyle iyi bir maaş verilirse, üsturuplu bi yaşta da emekli olma imkanı verilirse bir çok kişi talip olur bence bu işe.

Şu anki askerlige ve hayat şartlarına bakınca, bedelli askerlik hakkını kullananları kınamıyorum çünkü en dogrusunu yapıyorlar. Kim ister ki 12 ay subay karılarının ayak işlerini yapmayı? Paran varsa kurtulmaya çalışmaları gayet normal. Vatan görevi edebiyatı da çok sıkıcı bu durumlarda...

herhalde hesabını yapmışlardır, ben de gitmek istemeyenlerin gitmek istememesini normal karşılıyorum

3 Yıldır ‘‘Askerden sonra evleniriz ya’’ Sözleriyle Sevgilisini Oyalayan Alpberk Karan(30) Ziraat Bankası Çıkışında Kıstırıldığı Ara Sokakta Nişanlandı
damat.jpg

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bugünkü grup toplantısında bedelli askerlik müjdesini vermesi bir anda Türkiye gündeminin tepesine oturdu. 1987 ve öncesi doğumlular müthiş bir coşkuyla haberi kutlarken, bedelliyi kılpayı kaçıranlardaysa zamanlama hatası yapan ebeveynlerine karşı müthiş bir öfke hakimdi. Yurt genelinde bankalarda bedelli kredisi için kuyruklar oluştu. Ankara’da Ziraat Bankası Bahçelievler Şubesi çıkışında sevgilisinin ağabeyleri tarafından kıstırılan Alpberk Karan ise yeni bedelli döneminde dünya evine girmeye en çok yaklaşan ismi oldu.

Bir anda etrafını sardılar…

Bedelli haberini alır almaz çalıştığı kamu kurumundan izin alarak soluğu bankada alan Alpberk Karan, 18.000 TL kredi için başvuru yapmasının ardından büyük bir mutlulukla şubeden ayrıldı. Görgü tanıklarının ifadesine göre kapıdan çıkar çıkmaz etrafını saran 7 kişilik grubun ara sokağa sürüklediği Karan, tüm kurtulma çabalarına karşın sevgilisi Mehtap Denizli (30) ve ailesinin düzenlediği nişan töreninden kaçamadı. Yüzüklerin takılmasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan çiçeği burnunda damat adayının, olayın şokunu henüz atlatamadığı görüldü.

“Yani Başbakanımız sağolsun tabi de…”

Son 3 yıldır, kız arkadaşı Mehtap Denizli’nin tüm evlilik hayallerini “Ya askerlik var”, “Balböceğim şu askerlik bi hallolsun da”, “Bedelli çıkarsa Kabak’a yerleşicez bütün gün yoga yapıcaz tavşanım söz ama önce bedelli çıksın” gibi sebeplerle geri çevirdiğini belirten Alpberk Karan bugün yaşananları ise şu sözlerle aktardı:

“Sabah bedelli haberini aldığımdaki o coşku, o sevinç, o mutluluk… İşte maalesef insan o hislere kendini çok kaptırıp bir an boş bulunabiliyor. Banka çıkışında biraz daha temkinli olsam, biraz daha seri olsam aradan fıyabilirmişim aslında. Uyanamadım ben orda duruma… Birden takımı giydirdiler, yüzüğü taktılar… Başbakanımıza çok teşekkür ederim tabi, Allah razı olsun da. Böyle ani vermeseydi haberi en azından ona göre bir plan yapılırdı, bir strateji kurulurdu… Buradan benim durumumda olan tüm tertiplerime sesleniyorum, krediye internetten başvurun…”

Kız tarafında coşku

Sokakta yapılan nişan töreni ile gençlerin mutlu birlikteliklerine nihayet resmi bir damga vurmayı başaran Mehtap Denizli’nin ailesinde ise sevinç hakimdi. Alpberk Karan’ı sık sık “Hadi damat bugün senin en mutlu günün” sözleriyle halaya kaldıran gruptan müstakbel kayınbirader Tufan Denizli, son 3 senenin en huzurlu gününü yaşadıklarını kaydetti. “Kızkardeşimle işte bu çocuk birbirlerini görmüş, anlaşmış, sevmiş. Sonuçta bize abi olarak bir şey demek düşmez. Biz yalnızca kardeşimiz için bu en mutlu günde taşımacılık yapmış olduk. Nedir? İşte damadı bankadan çıkınca aldık, bizim oraların ‘Damat dizinde dizi dizi sopa’ oyunu vardır yöresel, biraz direnince onu oynadık falan. Tam bir nişan coşkusu oldu velhasıl” diyen Tufan Denizli, geleneklerine uygun bir nişan yaptıkları için gururlu olduklarını da sözlerine ekledi.

Yurt genelinde yaşananlar…

Bedellinin ilanıyla birlikte mutlu birlikteliklerini taçlandıran Alpberk Karan – Mehtap Denizli çiftinin nişan törenlerinin yanısıra tüm Türkiye’den ajanslara çeşitli haberler de düşmekte gecikmedi. Şu ana dek yurt genelinde yaşanan bedelli dalgasından öne çıkan olaylar şöyle;

- 1 Ocak 1988 doğumlu Berke Kara, annesini 7 yerinden bıçakladı…

- Bir önceki bedelli için 30 bin TL ödeyen İsmail Kızıl, Facebook profilini siyah kurdele yaptıktan sonra dekontu arkadaşları ile paylaştı.

- Bedelli için internet üzerinde bugüne dek binlerce organizasyon ve kampanyaya imza atmış Şerif Faysal, haberi aldığı usta birliği Tokat İl Jandarma Komutanlığı’nda fenalaşarak revire kaldırıldı...

- Doç Dr. İlhami Buyurgan bu sabah saatlerinde akademi hayatına son noktayı koydu...

- 2 günle kaçırdığı bedelli askerlik fırsatından faydalanabilmek için kayıtlarını yok etmek amacıyla doğduğu hastaneyi kundaklayan Fatih Erkan, 7 yılla yargılanacak…

- 18 bin lirası olmayan asker adayları, “Vicdani ret... Nedir? Ne değildir?” konferansında bir araya geldi.

- Erkan Sevinçoğlu haberi alır almaz, Gezi döneminde sosyal medyaya yüklediği fotoğrafları kaldırdı. Sevinçoğlu’nun AK Parti ve Ahmet Davutoğlu'na duyduğu sempati tarihin en yüksek seviyesine yükseldi. zaytung:KK48::KK48:

Terbiyesizlik resmen,bu yaşıma kadar bir gün olsun torbamı taşıtmadım,böyle birşey olamaz..
yok böyle bir şey,be Abd deki gibi ücretli ordusu olmasından tarafaydım ülkenin böylelikle işsiz insanlar orduya hizmet ederdi..ama mecbur bırakmak yerine ücretlendirmek istemezler herhalde:)

Terbiyesizlik resmen,bu yaşıma kadar bir gün olsun torbamı taşıtmadım,böyle birşey olamaz..

Torba taşıtmayı bilemem ama yılbaşı gecesi askere çocuklarını baktıran var ya da askeri arabayla çocuğunu ve kendisini gideceği yere bıraktıran, eri hususi şoförü gibi kullanan. Siz yapmıyorsunuzdur ama askeriyede bunlar olmuyor kesinlikle diyemezsiniz erleri özel işleri için kullanıyorlar.

Seni bir asker eşi olarak kınıyorum.
Yazıklar olsun diyorum,haddini aşma sakın..

Kendi alınganlıgın yüzünden önüne her gelene terbiyesiz mi diyorsun sen?

Böyle şeyleri asker eşi olarak duymamış olabilirsin ama ben duydum gayet de akrabalarımdan. Ne sana bir lafım oldu ne de subay eşlerini genelledim. Anlatan insanlar yalan söylüyor degiller ya?

Torba taşıtmayı bilemem ama yılbaşı gecesi askere çocuklarını baktıran var ya da askeri arabayla çocuğunu ve kendisini gideceği yere bıraktıran, eri hususi şoförü gibi kullanan. Siz yapmıyorsunuzdur ama askeriyede bunlar olmuyor kesinlikle diyemezsiniz erleri özel işleri için kullanıyorlar.

Bak ben de çocuk bakıcılıgı yaptıranı ilk defa duydum.

X