• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

beceriksizlikte son nokta

Bende kendımden korkuyorum ama kendıne fazla haksızlık edıyorsun gıbı geliyor.. Sakın ol.. ınsanız hepımız kazalar yasayabılırız..Insan kazayla başkasının canına zarar verebılıyor.. Becerıksız degılsın sadece mutfak ıslemlerını yapabilecek el becerılerını kazanmadın daha..

Çok geçmiş olsun. Başka doktorlara da gidin derim ben. Devlet hastaneleri malum.
Ben de sık sık böyle hatalar yaparım. 2 dakika arayla önce elimi 3 kere ufak kesmiş, sonra da iki elimin yanlarını yakmıştım çok feci. Dikkatsizlik, telaş, acele, kafa doluluğu da sebep oluyor bence. Sakin olmaya çalış, beceriksiz değisin :)

Kızlar,canım çok sıkkın kimsenin yapabileceği birşey yok ama sizlerle biraz dertleşmek istedim.. Beceriksizlik mi ? Kaza kader mi bilmem... Bir hafta önce mutfakta karpuz keserken kabuk sert olduğu için bıçağa fazla asıldım sanırım. Hızıyla elimi kestim oldukça da derinden kesmişim. Sinirler falan hep kesilmiş,dikim yaptılar şuan atelle sargıda elim.. Buraya kadar birşey yokta,esas sorun şu; sinir kesisi olduğu için elimi hissetmiyorum ve düzelme ihtimalide çok az dedi doktor dün kontrole gittim aynı şeyleri söyledi yara iyileşsin duruma göre bakıcaz muhtemelen böyle kalcak dedi... Ya bir daha düzelmezse çok korkuyorum çok kötü birşey.Kestiğim günde öyle korktum ki kafamdan, rüyalarımdan atamıyorum o olayı.Üstelik ben çok korkarım,dayanma gücüm yoktur canı fazla tatlı biriyim.. Hiç böyle bir şey yaşamış olanınız,tanıdıklarınız oldu mu ?

Herkes gibi ufak tefek mutfak kazalarım oluyordu bir bant yapıştırıyorsun geçiyor. Bu çok başka birşey...

Bu olaydan iki ay öncede parmağımı kesmiştim tek dikiş atılmıştı ona da...üst üste gelince bu kadar mı beceriksizim diyorum, bir şeyi beceremiyorsam boşuna yaşıyorum.

Sinir bir kere zarar gördü mü bir daha onarılmaz diye bir kanı vardır. Bu yanlıştır. Örneğin B12 Vitamini sinirleri tamir eder. Bir doktora danışarak acilen B12 vitamini alıp tamamen iyileşene kadar düzenli kullanmanızı tavsiye ederim. Tek başına mı daha faydalı oluyor yoksa Vitamin B Complex denilen karışık B Vitamini içinde alınınca mı daha faydalı bilmiyorum. Bir araştırın. Bir de sakarlıklarınız devam ederse de bir uzmana danışın bence. Çok geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum.

Çok kötü olmuş yaa geçmiş olsun gerçekten... Ama Allah beterinden saklasın yaa.. Sadece hissizlikse,yani elinizi kullanmaya yine devam edebilicekseniz çok üzülmeyin bence.Kullanamama durumu daha da zor olur çünkü.Umarım sadece hissizliktir.. :( Çok üzüldüm :(

Çok geçmiş olsun.İnşallah iyileşir düzelir eliniz. Bende öyleyim kavun karpuz kesemem resmen tutamıyorum elime büyük geliyor :) ama benim el kaslarım galiba pek gelişmiş değil.Sadaka verin. Allah korumuş sizi.

Kızlar,canım çok sıkkın kimsenin yapabileceği birşey yok ama sizlerle biraz dertleşmek istedim.. Beceriksizlik mi ? Kaza kader mi bilmem... Bir hafta önce mutfakta karpuz keserken kabuk sert olduğu için bıçağa fazla asıldım sanırım. Hızıyla elimi kestim oldukça da derinden kesmişim. Sinirler falan hep kesilmiş,dikim yaptılar şuan atelle sargıda elim.. Buraya kadar birşey yokta,esas sorun şu; sinir kesisi olduğu için elimi hissetmiyorum ve düzelme ihtimalide çok az dedi doktor dün kontrole gittim aynı şeyleri söyledi yara iyileşsin duruma göre bakıcaz muhtemelen böyle kalcak dedi... Ya bir daha düzelmezse çok korkuyorum çok kötü birşey.Kestiğim günde öyle korktum ki kafamdan, rüyalarımdan atamıyorum o olayı.Üstelik ben çok korkarım,dayanma gücüm yoktur canı fazla tatlı biriyim.. Hiç böyle bir şey yaşamış olanınız,tanıdıklarınız oldu mu ?

Herkes gibi ufak tefek mutfak kazalarım oluyordu bir bant yapıştırıyorsun geçiyor. Bu çok başka birşey...

Bu olaydan iki ay öncede parmağımı kesmiştim tek dikiş atılmıştı ona da...üst üste gelince bu kadar mı beceriksizim diyorum, bir şeyi beceremiyorsam boşuna yaşıyorum.
benzer şeyi ben yaşadım yaklaşık 3,5 ay önce...
benim elimi kesen cam dı...
baş parmak boğumuna denk gelmişti...
4 dikiş atılmıştı...ilk başlarda his kaybı oldu tabi ama zamanla geçti...
bölge olarak da değişir tabi...geçmiş olsun....

eşimin kardeşi 4 parmağını bıçakla kesti
sinirleri de kesmiş
6 saat süren ameliyata aldılar
sonrasında da fizik tedavi falan
şu an eskisi gibi
bence büyük bir hastaneye gidin üniversite hast. gibi
ihmal etmeyin geçmiş olsun ben de aynı sizin gibi ne zaman elime bıçak alsam illaki bi yerimi keserim

eşimin kardeşi 4 parmağını bıçakla kesti
sinirleri de kesmiş
6 saat süren ameliyata aldılar
sonrasında da fizik tedavi falan
şu an eskisi gibi
bence büyük bir hastaneye gidin üniversite hast. gibi
ihmal etmeyin geçmiş olsun ben de aynı sizin gibi ne zaman elime bıçak alsam illaki bi yerimi keserim
sinir ameliyatları çok uzun sürüyor. eskisi gibi düzelmesine sevindim benim içinde bir umut var o zaman..üni.hastanesine gidiyorum bende bakalım zamanla nolcak.

hareket fizikle gelirde his yok dokunduğunu hissetmiosun ateşe tutsan canın yanmaz gibi
Kaza olmus canim beceriksizlik degil
Cok cok gecmis olsun
Doktorlar her zaman en kotusunu soylerler hakli olarak
Uzulme canim tedavi sureci var daha mutlaka iyilesme olur Allah beterinden korusun

Geçmiş olsun. Kardeşimde bina içerisindeki yaylı kapının camını itince cam aşağı düşüyo ve bileği kesiliyo. Tüm sinirler kesilmiş. Ameliyat oldu. Ama şuan baş parmağı ve yanındakini ve orta parmağının yarısını hissetmiyo. Diğer ikisi düzeldi.
Hareket ettirebiliyo ama hissetmiyo. Arada kazalar oluyo kızgın elektirikli ocağa dokunmuş mesela hissetmediği için yanmış. Sanki kavrulmuş gibi olmuş.
Zor oluyo ama allah beterinden korusun. Egzersizleri falan aksatmayın inşallah düzelir

Geçmiş olsun. Kardeşimde bina içerisindeki yaylı kapının camını itince cam aşağı düşüyo ve bileği kesiliyo. Tüm sinirler kesilmiş. Ameliyat oldu. Ama şuan baş parmağı ve yanındakini ve orta parmağının yarısını hissetmiyo. Diğer ikisi düzeldi.
Hareket ettirebiliyo ama hissetmiyo. Arada kazalar oluyo kızgın elektirikli ocağa dokunmuş mesela hissetmediği için yanmış. Sanki kavrulmuş gibi olmuş.
Zor oluyo ama allah beterinden korusun. Egzersizleri falan aksatmayın inşallah düzelir
sizede çok geçmiş olsun. inş. tamamen düzelir kardeşiniz.. ne kadar sürede iyileşti diğer parmakları, belki diğerleri de düzelir zamanla

sizede çok geçmiş olsun. inş. tamamen düzelir kardeşiniz.. ne kadar sürede iyileşti diğer parmakları, belki diğerleri de düzelir zamanla
Ameliyattan 3 ay sonra diğerleri tamamen normale dönmüştü. Aradan 3 sene kadar geçti diğerlerinde bi ilerleme yok. Ama benim kardeşim ergenlik çağının verdiği bunalımla egzersizlerini yapmayı reddetti. İlaçlarını düzenli kullanmadı.
Kullansa belki düzelirdi tamamen ama hiç birimiz söz geçiremedik:(

Ameliyattan 3 ay sonra diğerleri tamamen normale dönmüştü. Aradan 3 sene kadar geçti diğerlerinde bi ilerleme yok. Ama benim kardeşim ergenlik çağının verdiği bunalımla egzersizlerini yapmayı reddetti. İlaçlarını düzenli kullanmadı.
Kullansa belki düzelirdi tamamen ama hiç birimiz söz geçiremedik:KK43:
üzüldüm üç sene uzun bir zaman bana en geç bir sene içinde düzelirse düzelir demişlerdi.. Artık şansıda kalmamış gibi allah beterinden korusun. illaki ergenliginde etkisi vardır ama insan böyle hasta vs olunca psikoloji çöküyor o yüzden herşeyi reddediyoruz

Ben de her karpuz kesisimde bi taraflarımı kesiyorum. Rendelerken de aynı sekilde. Esim yasakladı artık karpuzu rendeyi.