Bebişlerle nasıl zaman geçiriyorsunuz

BeyazBulut

Guru
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2007
14.882
4.543
çok zaman geçirmek değil kaliteli zaman geçirmek önemli
diyorlar nasıl kaliteli zaman geçirebilirz ben bu konuda çok zayıfım
yemeği uykusu gezmek dışında neler yapıyorsunuz tamam oyuncaklar var
yürüteçde zaman geçiriyor birebir oturup oyun oynuyormusunuz yarım saatte olsa
fikirlerinizi bekliyorum kızlar bu konu benim için önemli kardelenle iletişimimin çok iyi olmasını istiyorum bunu şimdiden sağlayabilirmiyim yoksa henüz erkenmi

valla hayatım bazen zaman kendiliğinden akıp geçiyor bizim evde...ama fırsat buldukça çınar la yerde oyun oynamaya çalışıyorum...top atıyorum ona..küplerden kule yapıyorum..çınar bey şimdilik hepsini ağzında test etmek üzere oyunlara katılıyor..bu zamanlarında zaten uzun süreli konsantrasyon beklemek mümkün değil..1-2 dakika ancak...bir de diş mevzusu olduğu için ve doktorların dediğine göre henüz oral dönemde olduklarından herşey direkt ağıza..ama kitaplardan okuduğuma göre o ilgilenmese de size katılmasa da siz yine onla birşeyler yapın diyor..çünkü harddisk sürekli çalışıyor bebeklerin ve kayt altına alıyorlar...mutlaka babamızı kapıda kucağımda karşılıyoruz..gel babası yapıyoruz...daha doğrusu ben yapıyorum o bakıyor...balkondan kedi çağırıyoruz...oyuncakları atıp düştü yapıyoruz...ama benim oğlan daha ziyade cee-eee ve örümcek geliyor oyunlarıyla eğleniyor...gerisini de hafızaya alıyor diye ben teselli buluyorum:)))

sağol aylincim cevabın için hangi kitaplar var sende bende almak istiyorum
bu konularda fikir edinmek için

sağol aylincim cevabın için hangi kitaplar var sende bende almak istiyorum
bu konularda fikir edinmek için

hayatım 1. derece de önereceğim kitap "bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekliyor"...birçok anne/bebek sitesinde gördüğün bilgiler bu kitaptan alınma...çok çok faydalı...aklına gelebilecek her konuda bilgi var...ay ay gelişimleri, hastalıklar, hangi oyunlar oynanmalı, doktora neler sorulmalı,ne alınmalı, ne alınmamalı, nasıl davranılmalı, hayır a nasıl alıştırılmalı, nasıl uyutulmalı vs.vs...başucu kitabı diyebilirim...netten de araştırabilirsin bu kitabı...annelik ve bebek bakımı - çocuğunuzla işbirliği yapabilme, hoşgeldin bebeğim, annelerin yüreğinden kalemine...gibi başka kitaplarda var bende...

valla gamze canı ne isterse onu yaptırıyo bana gece 3 te olsa oyun isterse bişeklide oynuyoruz..
bizim evde kocaman akvaryum var balıklarla konuşuyoruz..dışarıdaki kedileri besliyoruz..
yemek yaparken ona malzemeleri anlatıyorum...ne yaparsam açıklıyorum sanki anlıyo gibi..mesela altını değiştirmek için bıraktığımda ağlıyo al diye bende aaaa popo ne yapmış bakalım kaka yapmışsa yıkayalım diyorum hemen susuyo gülüyo ayaklarını kaldırıp bana yardımcı oluyo sanki..
sıkıldığında gamze attaaaa diyorum gülmeye başlıyo giydirirken sesi çıkmıyo..
şuan benim yaptıkalrım bunlar..hatta biz wc ye bile beraber gidiyoruz :kedi:

valla gamze canı ne isterse onu yaptırıyo bana gece 3 te olsa oyun isterse bişeklide oynuyoruz..
bizim evde kocaman akvaryum var balıklarla konuşuyoruz..dışarıdaki kedileri besliyoruz..
yemek yaparken ona malzemeleri anlatıyorum...ne yaparsam açıklıyorum sanki anlıyo gibi..mesela altını değiştirmek için bıraktığımda ağlıyo al diye bende aaaa popo ne yapmış bakalım kaka yapmışsa yıkayalım diyorum hemen susuyo gülüyo ayaklarını kaldırıp bana yardımcı oluyo sanki..
sıkıldığında gamze attaaaa diyorum gülmeye başlıyo giydirirken sesi çıkmıyo..
şuan benim yaptıkalrım bunlar..hatta biz wc ye bile beraber gidiyoruz :kedi:

amaniiin büyüyünce kapında ağlar bu kız ben sana söyliyim.

biz oğlumla yerde boğyuşuyoruz. özellikle babasıyla boğuşmayı çok seviyor. pat küt dövüyor babasını :) oyuncak oynuyoruz. balkona çıkıp renkli arabaları sayıyoruz,kitap okuyorum oğlum resimlerine bakıyo kitabı yemeye çalışıyor genelde.anne aynada, anne burda oyunu oynuyoruz bi aynadaki görüntüme bakıyo bi gerçek görüntüme.anne yok, ceeee oynuyoruz. oğlum da yüzünü battaniyeyle saklıyor doğan yok diyorum. açıyor cee diyorum gülüyor. yaptığım işleri konuşarak yapmaya çalılıyorum öçünkü dediğiniz gibi çaktırmadan kaydediyorlar herşeyi. şimdilik aklıma gelenler bunlar. bi de konuyla alakası yok ama oğlum bugünlerde annem demeye başladı. bilinçli mi diyor anlamadım ama gece uyanıyor annem diye ağlıyor mesela. mzmızlanırken annem diyor resmen. ben ona hep annem diyorum ya öğrenmiş olabilir mi

amaniiin büyüyünce kapında ağlar bu kız ben sana söyliyim.

biz oğlumla yerde boğyuşuyoruz. özellikle babasıyla boğuşmayı çok seviyor. pat küt dövüyor babasını :) oyuncak oynuyoruz. balkona çıkıp renkli arabaları sayıyoruz,kitap okuyorum oğlum resimlerine bakıyo kitabı yemeye çalışıyor genelde.anne aynada, anne burda oyunu oynuyoruz bi aynadaki görüntüme bakıyo bi gerçek görüntüme.anne yok, ceeee oynuyoruz. oğlum da yüzünü battaniyeyle saklıyor doğan yok diyorum. açıyor cee diyorum gülüyor. yaptığım işleri konuşarak yapmaya çalılıyorum öçünkü dediğiniz gibi çaktırmadan kaydediyorlar herşeyi. şimdilik aklıma gelenler bunlar. bi de konuyla alakası yok ama oğlum bugünlerde annem demeye başladı. bilinçli mi diyor anlamadım ama gece uyanıyor annem diye ağlıyor mesela. mzmızlanırken annem diyor resmen. ben ona hep annem diyorum ya öğrenmiş olabilir mi

benim cadı çok fenaoldu yaa...biri geldiğinde eskisi kadar yabancılamıyo oynuyo gülüyo ama biz evde yanlızken hiç yanlız durmuyo...
bende annem diye seviyorum ama bizimki ara sıra anne diyo...
seni taklit ediyo olabilir..

Yiğit Efe oyunu çok seviyor.Babası öyle bir oyun oynuyorki görmelisiniz. Büyük insan olsa ağlar canı yanar. Hoplatıyo sarsıyo neler neler. Yiğit Efe bayılıyor. Kahkahalarla gülüyor. Bende oğluşuma şarkı söylüyorum o otururken sallanıyor. Ce-e yapıyoruz. ayağa kalktığında kendisi zıplıyor. Birde yastık oyununa bayılıyor Yastığı yüzüne atacakmışım gibi yapıyorum nasıl gülüyor.Gece kalkıyor oyun oynamak istiyor. Sabah ezanında ayaktayız. Önüne oyuncak koyuyorum o oynasın uyuyayım diye . ıllaki bende yanında olucam beraber oynucaz.Bunlar oyunların birkaçı daha neler neler. Yeni yeni oyunlar icat ediyorum hergün.Bu arada artık bana iyicene düşkün oldu .Benim kucağımdayken kimseye gitmek istemiyor. Başkasının kucağndayken ben çağırdığımdan kucağını açarak bana gelmek istiyor.

biz sizin bu yaptıklarınıza ilave olarak dans ediyoruz oğluşla
çok eğleniyor kahkahalarla gülüyor
takla attırıyorum ona kucağımdan aşağıya doğru - koltukaltlarından tutarak
kaçma kaçma diye seslenince emekleyerek hızlıca kaçmaya çalışıyor demek isterdim ama :))
ilk başlarda kaçıyorken şimdi kaçma dedikçe bana ya da babasına doğru kıkırdayarak yaklaşıyor
çınarın bir de çelik kapının gözetleme deliği ve kilitlerine takıntısı var
giden birinin ardından ağlamaya başladıığında dikkatini bunlara çektiğin anda susup onlarla oynuyor
en sevindiğim nokta da bu zaten

son olarak da benim hiç sevmediğim fakat çınarın büyük zevkle oynadığı bir oyun var
o yatağından - park yataktan veya mama sandalyesinden aşağıya herhangi bir nesneyi atıyor ve ben verene kadar bir attığı şeye bir bana bakıyor
bazen herhalde 50 kere falan olmuştur diyorum :S

oy oy en favori oyunumuzu unutmuşum ben yaa
kucaktan kucağa oyunu :))
en az 2 kişiyleoynanıyor tabi
babası geldiğinde deli gibi kucağına atlıyor sonra babadan bana benden babaya ..... birimiz yorulup ortadan yokolana kadar sürüyor bu
eğer ki kalabalıksak kayınvalide görümce falan da varsa turnike çeviriyor gibiyiz bütün kucakları sırayla dolaşıyoruz kucakta durma süresi 3-5 saniye

Yiğit Efe oyunu çok seviyor.Babası öyle bir oyun oynuyorki görmelisiniz. Büyük insan olsa ağlar canı yanar. Hoplatıyo sarsıyo neler neler. Yiğit Efe bayılıyor. Kahkahalarla gülüyor. Bende oğluşuma şarkı söylüyorum o otururken sallanıyor. Ce-e yapıyoruz. ayağa kalktığında kendisi zıplıyor. Birde yastık oyununa bayılıyor Yastığı yüzüne atacakmışım gibi yapıyorum nasıl gülüyor.Gece kalkıyor oyun oynamak istiyor. Sabah ezanında ayaktayız. Önüne oyuncak koyuyorum o oynasın uyuyayım diye . İllaki bende yanında olucam beraber oynucaz.Bunlar oyunların birkaçı daha neler neler. Yeni yeni oyunlar icat ediyorum hergün.Bu arada artık bana iyicene düşkün oldu .Benim kucağımdayken kimseye gitmek istemiyor. Başkasının kucağndayken ben çağırdığımdan kucağını açarak bana gelmek istiyor.

bende böyle olmasını istiyorum bende bende alkisalkisalkis

ben çalıştığım için işten gelirgelmez kızımla vakit geçirmeye çalışıyorum.beraber oyuncaklarıyla oynuyoruz,ben saklanıyorum hadi beni bulll diye bağırıyorum beni aramaya çalışıyor,bulunca kahkaha krizne giriyor....tabi benim kızım babasına aşık..onun yeri bambaşka babası odada olunca emıyorsa bıle bırakır babasına gider.babasıyla cok güzel oynuyorlar.babasının kulağını ısırıdı geçengün:)varsa yoksa baba....yemek yaparken onuda yanıma alıyorum ve konuşuyorum onunla yaptığım herseyı anlatıyorum.müzik dinleyıp beraber tempo tutuyoruz..elımı önune uzatıyorum hadı vur kızım dıyorum tam vuracagı sırada elimi cekıyorum,tam vuracakken cekıyorum 4-5 kez bunu yaptıktan sonra dayanamıyor bır elıyle elımı kavrıyor dıger elıyle vuruyor..:)beraber kedi kovalıyoruz sitedekı kediler bıktı artık bızden.hmmm birde gecen gun nerden egldıysa bir karasinek gelmıs eve..kızımında oyuncak mutfak eşyaları var..onun tavasıyla o sineği öldürdü..:)bu kızın akibeti nolcak bilmıyorum

ben çalıştığım için işten gelirgelmez kızımla vakit geçirmeye çalışıyorum.beraber oyuncaklarıyla oynuyoruz,ben saklanıyorum hadi beni bulll diye bağırıyorum beni aramaya çalışıyor,bulunca kahkaha krizne giriyor....tabi benim kızım babasına aşık..onun yeri bambaşka babası odada olunca emıyorsa bıle bırakır babasına gider.babasıyla cok güzel oynuyorlar.babasının kulağını ısırıdı geçengün:)varsa yoksa baba....yemek yaparken onuda yanıma alıyorum ve konuşuyorum onunla yaptığım herseyı anlatıyorum.müzik dinleyıp beraber tempo tutuyoruz..elımı önune uzatıyorum hadı vur kızım dıyorum tam vuracagı sırada elimi cekıyorum,tam vuracakken cekıyorum 4-5 kez bunu yaptıktan sonra dayanamıyor bır elıyle elımı kavrıyor dıger elıyle vuruyor..:)beraber kedi kovalıyoruz sitedekı kediler bıktı artık bızden.hmmm birde gecen gun nerden egldıysa bir karasinek gelmıs eve..kızımında oyuncak mutfak eşyaları var..onun tavasıyla o sineği öldürdü..:)bu kızın akibeti nolcak bilmıyorum

kedi kovalamanıza üzüldün canım..şimdi oyun yapıyo ama büyüyp aklı erdiğinde kedileri kovalamak onun için normal bişey olacak çünkü çevremde bu tür örnekler çok var...
bende kovalamak yerine pisi pisi diye çağıtrıp sevmeyi öğretsen daha iyi hem hayvanları tanımış olur..biz öyle yapıyoruz...

cevaplarınız için teşekkürler kızlar biçoğu aklıma gelmezdi elimden geldiğince oyunlarına katılmaya çalışıyorum ama farkettimki ona çok az zaman ayırıyormuşum oyun konusunda
kardelende babasına aşık o eve gelir gelmez kucağına gitmek istiyor almassada resmen yapıyor üstüne alsın diye ama maelsef eşim işten geç geliyor ve geldiğinde kardelen genelde uyuyor uyumasada çok yorgun oluyor ve pek oynamıyor sadece seviyor öpüp kokluyor bukadar buna çok üzülüyorum
babasıyla vakit geçirmesi çok önemli tabi benimlede bundan sonra birazdaha yoğunlaşıcam bo konuya
aylincim kitap tavsiyelerin için sağol hayatım hemen alıcam bitane

kızlar alakasız bi konu olcak ama bebekleriniz kişi ayırıyormu bizimki hala ayırmıyor
kim istese hoop gidiyor
yani yabancı kavramı yok

aylin kitap isimleri teşekkürler bende de var bir iki tane kitap ama hastalıklar bakım falan var içlerinde bende psikolojik yönden eğitici şeyler olan kitaplar arıyorum bu dediklerini incelicem

emek çınarın en sevdiği oyun müzik açıp benim dans etmem
ben dans ettikçe basıyor kahkayı şebek yaptı beniii

kızlar alakasız bi konu olcak ama bebekleriniz kişi ayırıyormu bizimki hala ayırmıyor
kim istese hoop gidiyor
yani yabancı kavramı yok

aylin kitap isimleri teşekkürler bende de var bir iki tane kitap ama hastalıklar bakım falan var içlerinde bende psikolojik yönden eğitici şeyler olan kitaplar arıyorum bu dediklerini incelicem

benim kızım herkesle barışık tanımadığı biride olsa gülücük atıyor.ama kayınvalidemi hala sevemedi.daha babaannesini kapıda görür görmez çığlıkları basıyor ve o gidene kadar ağlıyor kime çekti bilmemki :kedi::kedi::roflol:

Mesaj Linki

--------------------------------------------------------------------------------

kim istese hoop gidiyor
yani yabancı kavramı yok

Oğlum herkese gülücük saçar ama bazen ayırt ediyor. Benim kendi babaannemi hiç sevmedi. <ona bakıp ağladı hep. Böyle birkaç kişiye daha yaptı. Bunun dışında herkesle barışık ve güler yüzlü

X