Bebek Beslenmesi bebişlerinizi ne sıklıkta yıkıyorsunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

mineulusoy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2009
34
0
86
Aydın
Gördüğüm herks hergün yıka diyor ama benim evim serin, allaha şükür bebişimde hiç pişik filan olmadı.Oğluşum henüz 2.5 aylık ama çok hareketli ve de suda ağlıyor, tek başıma yıkamam çok zor oluyor, korkuyorum biraz da.Yıkarken klimayı da açıyorum, bilmiyorum üşüyor mu acaba, haftada iki ya da üç kez yıkama yetmez mi acaba ?Siz ne sıklıkta yıkıyorsunuz ?

benim kızım 3.5 aylık.
doğduğundan beri bir gün yıkar bir gün yıkamazdım.ama 15 gündür her gün yıkıyorum.
ağlıyorsa bence bol bol yıka ki suya alışsın.birde tek yıkama korkuyorsan insanın korktuğu başına gelirmişya.
alışana kadar eşinle yada bir arkadaşınla yıka.

onceden iki gunde bir yikiyorduk simdi havalar isindi hergun yikiyoruz..tek basina yikamak zor olur canim biraz buyuyene kadar esinle veya baska biriyle yika....

benim oğlum 3 aylık ve 2-3 gunde bir yıkıyorum. ama o gun dışarı çıkmışsak ve terlemişse dönünce yıkıyorum. yıkanmaya başlarken gülüyo seviniyo ama kafasını yıkamaya sıra gelince basıyo çığlığı. ağzına burnuna su gidiyo sanırım. bunu nasıl önleriz ya :sm_confused:

Bu aralar hergün yıkıyorum Hava çok sıcak,oğlumda yıkanmayı çok seviyor..Daha küçükken 2-3 günde bir yıkardım..

ben iki günde bir banyo yapıyorum,ve ayrıca altını değiştirirken de poposunu yıkıyorum,10 aylik oldu ve banyoya kadar gidip cak cak bağırıyor benim bebişim:roflol:,banyoyu çok seviyor:lepi:

havalr çok sıcak olduğu için hergün yıkıyorum bazen günde 2 kere yıkadığımda oluyo.
bir kaç aylıkken 2-3 günde bi yıkardım

benim oğlum dün 2 aylık oldu,ilk ay 3 günde bir yıkıyodum,şimdi gün aşırı yıkıyorum.biraz daha havalar ısınınca hergün yıkarım ama hala dışarının sıcağı evlere tam vurmadı.oğlum banyoyu seviyo ama sudan çıkınca basıyo çığlığı.sanırım sudan çıknca üşüyo.bide benim bebeğim masajı hiç sevmiyo,sizinkiler nasıl,oğlumu masaja nasıl alıştırabilirim?bi yerine dokunduğumda eliyle ittiriyo,bağırıyo.oysa bende onu masajla rahatlatmak istiyorum..

ay ben çok fenaymışım
kızım banyoyu çok sever ama hiç hergün yıkadığım olmadı
banyo sonrası kremle giydir kurula çok tantanalı
3 güne bir falan yıkıyoruz
ama bu yaz yürüyeceği için üstü başı çok kirlenecek, hergün eve gelince yıkarım sanırım

Benimki de aynen başı yıkanmaya başlayınca basıyor yaygarayı.Bazen başını yıkamıyorum bile vücudunu yıkıyorum.O zaman daha iyi vakit geçiriyor suda.Suya alışana kadar başını haftada iki kez yıkamayı düşünüyorum artık.Bir keresinde ağzına burnuna su kaçtı, bir an nefes alamadı sandım öyle korktum ki.Oysa suyu çok yavaş döküyorum.

Son düzenleme:
bende bun sıcaklardan sonra hergün yıkıyorum normade 1 yada 2 gün arayla yıkıyordum ama her durumda kaka yapınca poposunu yıkıyorum.

kışın çok soğuklarda hafta 1 yıkadık yazın hergün
nerdeyse 1 aydır falan her gün yıkanıyor ama saçlarını gün aşırı şampuanlıyoruz

şekerim yıkama, kurulama,kremleme,giydirme vs... işleri babası yapıyor bizde:)))
ben sadece tasla su döküyorum
kaydirigubbakcemile2

kizlar bebisimize aksamlari yikamak iyimidir sence benim kzizim suan 1 haftalik ama biraz da korkuyorum gobek deligi varya dusse rahatlicam

benim doktorum göbeği düşene kadar yıkamama izin vermedi,zaten 5.gün düştü bi gün sonra yıkadık.ayrıca ben hep akşamları yıkıyorum bebeğimi,rahat uyuyo ozaman.bence göbeği düşene kadar yıkama,ben sadece vücudunu silmiştim ilk günlerde.

Bebeğinizin gece oda ısısını sabit tutabiliyorsanız gece yıkayın. Çünkü uyku rehavet yapar. Gece uykusunu öğrenmesi, anlaması açısından yararlı bu. Ama gece serin oluyorsa odanız gündüz yıkayın. Ama banyo öncesi ne giyiyorsa üzerine ince bir kat daha giydirin de üşütmesin. Malum gündüz genelde kucakta gezintide. Uyuyunca da o katı çıkarın. Penye bir yelek ya da hırka işinize yarayabilir.

kızım 5 haftalık oldu hemen hemen her akşam yıkıyoruz eşim ve annemlen birlikte
tek başıma korkuyorum sağolsun annemin çok yardımı oluyor
aslında bebeğim yıkanmasını çok sevmiyor suda çok ağlıyordu ilk zamanlar şimdi şimdi biraz alıştı sayılır

kizlar bebisimize aksamlari yikamak iyimidir sence benim kzizim suan 1 haftalik ama biraz da korkuyorum gobek deligi varya dusse rahatlicam

biz akşamları yatmadan önce yıkyoruz canım
gündüz yıkamayı tercih etmiyorum çünkü malum hergün mutlaka dışarıya çıkarıyorum buralar biraz serin henüz havalar çok ısınmadı üşütmesin diye akşamları yıkıyoruz
hem böylelikle daha rahat uyuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…