bebişlerinizi nasıl uyutuyorsunuz?

ezgim35

Guru
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2008
278
0
39
arkadaslar merhaba 9. aylık oglum var.bız (bıraz tuhaf yada komık gelebılır ama) plates topunun ustunde zıplayarak uyuyoruz.ılk dıslerımızı 3,5 aylıkken cıkardık o anlarda cok mızmızdı ve her yolu denerken kucagıma alıp zıplaya zıplaya bole alıstık.ısın aslı anlasılldıgı gıbı cok zor oluyor.ve sımdı ayagıma alıstırmak ıstıyorum.topun ustunde de sadece bende uyuyorr.sızler nasıl yapıyorsunuz?sızce ayaga alıstırabılırmıyım yoksa cok mu gec yada baska ne yol ızleyebılırım bılgılernızı benımle paylasırmısınız napmalıyım lutfen yardım edınn..sızce ne yapmalıyım ben?:uhm::nazar:

benim oğlum 6. ayından sonra bakıcıya bıraktığım için ayağa alıştı.ama ben ayağıma koyunca uyumuyor. babası koyunca uyuyor. babası uyutsa olmaz mı canım?

babasında da uyumuyor oyle bı aglıyorkı yırtıyor kendını aksam uyuturken ayagıma koydum dneeyım dedım am a ayagımda agladı acaba napsam ya bakıcın nasıl alıstırmıs acaba..

kardelende kucakta pışpışlayarak uyuyor ama normal plates topun üzerinde değil :)))
valla benim denemediğim kalmadı önceden hiç zorlanmazdım yatırırdım uyurdu gündüzleri
hala öyle yatırıyorum uyuyor ama geceleri :1no2:
beğişiğinde salladım olmadı ayağımda salladığım zaman dönmek istiyor sürekli
yanıma yatırdım beraber uyuyalım dedim sağa sola dönüyor kafasını suratıma yaslıyor
mızırdanıyor dönmekten bitap düşüyor terliyor yinede uyumuyor beşiğine atıyorum ağlıyor
kucağıma alınca gözler kapanıyor hemen eliyle beni okşuyor bende üstelemiyorum artık
geceleri beni hissederek uyumak istiyor demekki hergece yatak odasını turluyoz pışpış pış pış popişe pıt pıt yapıyoz öle uyuyor küçük hanım :))

zeynep bir beni emiyor bir de parmağını bir meme bir parmak uyuyor sonra

çok uykusu gelmesi lazım o şekilde ayakta sallayınca uyuyor benimki. ninni söyleyerek uyutuyor bakıcımız. ama ben ninni söyleyince oğlumun gözü açılıyor oynamaya başlıyor

ay ninniye bir ben alıştıramadım bebek göya dinliyor susunca gülüyor dalga geçer gibi

bı ara gogsumde uyuyordu hatta yıne cok yoruldumu uyuyr memede ama suan azı dısımız gelıyor cok huzursuz ancak zıplayarak sakınlesıyor uyuyor bı yere gıtmeye kalksak uyuyamıyorz ama dedıgınız gıbı anca yorulunca yorulunca uyuyoruz topun ustunde zıplamaktan bı derı bı kemık kaldım vala kafamçokkarıştı 91 kılo ıle doguma gıttım 57 kıloyum suan ısın kotu tarafı enerjımde bıttı artık sımdı cok pısmanım keske alıstırmasaydım bole halım cok kotu yaa off:gitme:

zayıflatıyorsa ben de mi denesem acaba. topum da var. canım senin bebek kaç aylık ki azı dişiçıkıyo

benimki cok kücük 2 haftalık kızım:) onu yatagına koyuyorum...emzigide agzında oyuncagından muziğini acıyorum uyuyor...bır rahatsızlıgı yoksa öylece uyuyor..emziriyorum altını degısıyorum bıde muzigini acıyorum...muziği durunca kapalı gözlerini şaşı açıyor hahaha tekrardan ipini cekıyorum oyuncagın..şimdilik iyiyiz öyle..inşallah değişmez..bazende emzirirken uyuyor..

kreşte çalısırken..çoçukların alnından burnuna doğru yavaşça sıvıyorduk..uyurlardı..oda bir yöntem:) kızmda onuda denedım uyudu...

16 subat dogumlu canım 9 aylık ılk dısımızı 3.5 aylıkken cıkardık suan 8 tane dısımız var 4 ustte 4 asagıda dr kontrolumuzde bırıncıazı dıslerı glıyor dedı yukarıda 2 asagıda 2 olmak uzere kabarmıs durumda..topu tavsıye ederım vala ben zıplya zıplaya bıttıımmmm

benim oğlan 26 şubatta doğdu daha tek bir dişi yok :). deneyeyim ya ben topu.önce şişirmek lazım tabi.

ben gündüz beşiğinde sallıyorum bazn ayakta belli olmuyor ama gece uyurken babası ayağında sallıyor

benimki hç uyumuyor desem yerıdır...şaka bir yana genelde memede uyuyor bazen ayakta sallayarak cok fazla uykusu gelmişse oturdugu yerde uyuyor..dün gece sinirlendim kucagıma alıyorum uyumuyor emıyor uyumuyor sallıyorum uyumuyor en sonunda bıraktım yatagına yarım saat almadım kucagıma cıglık cıglıga agladı dayanmak cok zor oldu ama en sonunda yoruldu ve uyudu..

inanmıycaksınız ama ben doğduğundan beri gece ve gündüz uykuları dahil sadece beşiğinde yatırıp uyutuyorum uykusu geldimi yatakodasında bizim yatağımızda emzirip beşiğine yatırıyorum elinede çok sevdiği bir bebek ve şo kolanın verdiği penguenlerden var onlarla oynarken uyuyakalıyor ama bende bu arada bizim yatağa uzanıyorum çünkü kalkıp kalkıp bana bakıyor arada eğer ben yoksam o zaman ağlar bu şekilde uyuması 20 dk ile yarım saat arasını buluyor ama kolay ve zahmetsiz oluyor bu şekilde devamlı beşiğinde uyumasının tek sakıncası bir yere gittiğimde yerini arıyor uyumuyor bu seferde yere bir gazete serip içeriye bebek arabasını alıp ona yatırıyorum ondada uyuyor gündüzümüz bu şekilde gece yatırcamdada emziriyorum karanlıkta hemen yatağına yatırdığımda dönüp arkasını uyuyor bizim uyuma şeklimizde bu şekilde..

inanmıycaksınız ama ben doğduğundan beri gece ve gündüz uykuları dahil sadece beşiğinde yatırıp uyutuyorum uykusu geldimi yatakodasında bizim yatağımızda emzirip beşiğine yatırıyorum elinede çok sevdiği bir bebek ve şo kolanın verdiği penguenlerden var onlarla oynarken uyuyakalıyor ama bende bu arada bizim yatağa uzanıyorum çünkü kalkıp kalkıp bana bakıyor arada eğer ben yoksam o zaman ağlar bu şekilde uyuması 20 dk ile yarım saat arasını buluyor ama kolay ve zahmetsiz oluyor bu şekilde devamlı beşiğinde uyumasının tek sakıncası bir yere gittiğimde yerini arıyor uyumuyor bu seferde yere bir gazete serip içeriye bebek arabasını alıp ona yatırıyorum ondada uyuyor gündüzümüz bu şekilde gece yatırcamdada emziriyorum karanlıkta hemen yatağına yatırdığımda dönüp arkasını uyuyor bizim uyuma şeklimizde bu şekilde..

maşallah kuzuna.hiç böyle uyumadı bizimkisi..bizim kıza uyku dedınmı snaki canını alıyorsun.öyle cok direnıyorkı uyumamak için..

bızımkı de baslarda cok gazı oldugu ıcın battanıyeye alısmıstı. ayak battanıye donusumlu uyutuyoduk.artık 6. ayda ugrastım bı hafta falan battanıyeye alıstırdım. elıne oyuncak falan verdım basta.kendım cıngırak falan salladım dıkkatını ceksın dıye. karnına masaj yaptım bır ıkı uc sayarak falan.sımdı alıstı battanıyesının kenarından tutuyo oksuyo yumusak ipliksi bı battanıye.hemen basını yana cevırıyo nınnıde soyluyorum uyuyo boyle.

bızımkı de baslarda cok gazı oldugu ıcın battanıyeye alısmıstı. ayak battanıye donusumlu uyutuyoduk.artık 6. ayda ugrastım bı hafta falan battanıyeye alıstırdım. elıne oyuncak falan verdım basta.kendım cıngırak falan salladım dıkkatını ceksın dıye. karnına masaj yaptım bır ıkı uc sayarak falan.sımdı alıstı battanıyesının kenarından tutuyo oksuyo yumusak ipliksi bı battanıye.hemen basını yana cevırıyo nınnıde soyluyorum uyuyo boyle.

maşallah ne güzel bende ilk önceleri 40 mız çıkasıya gazı var diye beşiğinde sallamaya başladım bir baktım öyle bir alıştıki gece ve gündüz dahil beşikten elimi çektiğim an ağlıyordu 40 gün böyle uğraştım komşularım gelir bütün gün onlar beşiği sallarken ben işimi gücümü yapardım baktım olmıycak bunu n sonu yok kendi kendime bunu bir an önce bıraktırmaya karar verdim senin dediğin gibi sırtını sıvazlıyarak iki kaşının ortasına masaj yaparak arada mızırdanıp ağlıyarakda olsa bir şekilde 4-5 günlük yorucu bir çabadan sonra sallamayı unutturabildim çok şükür şimdi rahatız fakat şu andada sese o kadar hassas ki sğından soluna dönsen yatakta ona bile uyanıyor sıpa artık yattığımız şekilde kalkmaktan eşiminde benimde kollarımız uyuşuyor sabah kalktığımızda kımıldamıyalım diyee buda kötü bir yönü ilk 3 ay müzik açtım radyo açtım yook bir türlü sese alıştıramadım çocuğu..

Oğlum uykusuzluktan geberiyorda olsa sallanmadan uyumuyor. Nerede sallandığı önemli değil yeterki sallansın

Oğlum uykusuzluktan geberiyorda olsa sallanmadan uyumuyor. Nerede sallandığı önemli değil yeterki sallansın

oyy oyy oyy kuzucuğa Allah amnnesine kolaylık versin zorrr tabbii salladığında ortalama kaç dk salladıktan sonra uyuyor?

X