Bebek Beslenmesi bebişlerin bir günlük menüsü

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

zeseze

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2008
845
2
96
Manisa
arkadaşlar ek gıdalara tam olarak başlayanlarımız bebeklerimize 1 gün içinde neler verdiğimizi yazalım.
sabah (10) 180cc mama
öğle(12) sebze çorbası
14.00 meyve püresi ve cici bebe
16-17.00 yoğurt meyve püresiyle
19.00 mama
21.00 mama cici bebe meyve karışımı
23.00 gece maması

Hakketten yazıyormuş.ben onları hiç okumuyorum ya Malesef Olmadı ama bana dört beş aylık çocuk annesi lazımdı :teselli: Ek gıdaya geçip geçmeye yada nasıl geçeceğime karar veremedim bir türlü

neden mama veriyorsunuz?
ben ayrıyetten mama hiç vermedim
yemek , çorba suları, sebze çorbası verdim,
ama mama hiç vermedim, çünkü emmesi normal di

:çok üzgünüm:Benim oğlum 6,5 aylık ama doğru düzgün birşey yediremiyorum. Sabah 9:30 gibi kalkıyor ve sabah memeden başka birşey istemiyor, 11:30 da tekrar yatıyor eğer şansım varsa 12:00 - 12:30 gibi uyanıyor kahvaltı yapması 13:00 buluyor. sonra tekrar 2 saat sonra uyuyor, 16:00 gibi belki biraz çorba yiyor, oda yayla çorbasına bayılıyor, sebze çorbasını asla tam yemiyor. 2 saat sonra uyuyor uynanınca 19:30 gibi az pekmezli yoğurt yiyor, 2 saat sonra uyuyor uyanınca 22:00 gibi az birşey muhallebi yiyor. Aralarda sadece emiyor, meyve asla yemiyor, suyunu içmiyor, kokusundan hatta görüntüsünden bile ayırt edip ağzını kitliyor. Gecede 12 den önce uyumuyor ve aç yattı için yarım saatte bir sürekli uyanıp emiyor. Ben bu çocuğu nasıl adam edicem? Ne olur akıl verin.

canım oğlum 4 ay 3 haftalık:)
mama veriyorum çünkü sütüm 58 gün yetebildi ancak yoksa istemem mi emzirmek...

canım oğlum 4 ay 3 haftalık:)
mama veriyorum çünkü sütüm 58 gün yetebildi ancak yoksa istemem mi emzirmek...

Biz senin bebeğini 7 aylık olarak görmüşüz nedense ?? Benim oğlum da 4 ayını dolduracak.Benimde sütüm yetmediği için bu güne kadar formül mama ile besledim.ve artık az olan sütümü bile almak istemiyor mamaya alıştığı için senağlama bende artık ek gıdaya başlamak istiyorum..
Zeseze sen tam olarak nezaman ve nasıl başladın ek gıdaya.. ve ilk ne yedirmeye başladın ?/ gördüüğüm kadarı ile bayağı birşeyler yediriyorsun çorbalar falan .ben daha mama dışında hiç bir şey vermedim..

canım bizim dr.muz 2.ayın bitiminde başlattı. yoğurt,armut,şeftali püresiyle.pürelere 1 tane de kare bisküvi ekletti.emmediği için başlayacaksın dedi. önce çok korktum ben erken diye ama dr.muza teşekkür ediyorum şimdi iyiki başlamışız. her şeyi yiyor şimdi maşallah.bu sölediğim besinleri kaşık kaşık filan deil ben baya öğün olarak verdim.
şimdi yukarıda yazdığım gibi besliyorum

Bilgiler için Teşekkür ederim canım. a.s. Aslında benim ikinci çocuğum ama ilki anne sütü aldığı için 6 ay kadar ek gıdaya gerek olmamıştı.Küçügüm almadığı için ve bu aralar artık mama ile doymadığnı hissettiğim için ek gıdaya geçmek istiyorum Dördüncü ayını nerdeyse dolduracak .Peki Yoğurdu sen kendin mi mayalıyorsun ?? Bugün denedim ama başarılı olamadım..İlk oğlumdada kendim yapmayı denedim bir kaç kez ama başarılı olamadım :1no2: Nedense birtürlü beceremiyorum bu mayalama işini .Pastorize Hazır sütlerle küçük bir bardak yapayım dedim ama olmadı birtürlü .. Pirinç unundan mama gibi şeyler yapıyormusun ? Ay herşeyi unutmuşum sanki ilk defa anne oluyorum

sütü kaynat ve soğumaya bırak.serçe parmağınla sıcaklığını kontrol et.sıcaklğı parmağını yakmayacak amasıcak olacak.ben küçük kavanozlara yapıyorum.ölçü bir kilo süte bir çorba kaşığıdır.artık yaptığın miktara göre bölersin.zatenzamanla elin alışacak.kapağını kapat ve bir poşetle güzelce sar.bir de battaniye türü birşeylerle iyice sarmala.6 saat sonra ters çevirince dökülmeyecek yoğurdun hazır.tabi hemen dolaba koyacaksın.
bu arada bende ikinci kez anne oldum ve hiç bir şey hatırlamıyorum.site ve buraya yazan anneler sayesinde yeniden hatırlıyorum ve yeni bilgiler ediniyorum.sevgiler

Afiyet olsun Emirkana:ecrin_bebek:

bir kilo süte 1 çay kaşığı yoğurt yeterli fazla konulursa hafif ekşi oluyor ben hep bir çay kaşığı ile mayalarım mama gibi tatlı olur hiç ekşi olmaz kızımda bayılarak yer

benim kızım mamayı çok az yiyor iştahı yok pek.mamayı hep kutu üstündeki tarife göre yapıyorum.anca 50-60 cc yiyor bir seferde.her mamada yarısı çöpe gidiyor.ne yapacağımı şaşırdım.kilo alımıda eskisi gibi fazla değil.9 ay 12 günlük kilosu 8,5 kilo.iştah artırıcı bildiğiniz bişeyler varmı

kızlarrrr kesinli,kle burda yazışalım derimm ben...çünkü birbirimizden öğreneceğimiz çooookk şeyler var.lütfen bilgilerinizi paylaşın.benim 3 ay 1 haftalık bir oğlum var.ancak 3 ay emzirebildim oda çat pat..sütüm azalmıştı.şimdi hiç istemiyor.diliyle itiyor..ben milupanın aptamilini kullanıyorum.ek olarak siz 3 ayda bişi vermeye başlamışmıydınız?ben neler verebilirim.bu arı mamaları var ondan versemmi?birde 2 gün arayla bir dilim elmenın suyunu sıkıp veriyorum.havuç sıkıp mamasına koyuyorum.sizce başka neler yapayımm?:uhm:

canım öncelikle emmeyi bıraktırma. bıraksa bile sütünü sağmaya devam et. benimkide üç ay emdi sonrasında bıkmadan usanmadan sağdım 4 ayı sağdığım sütle ararada mama takviyesi ile atlattım( ki mamayı çok zor yiyordu). biizm dr erken ek gıdaya başlatmadı. 3 ay çok erken başlamak için dedi. ama bir arkadaşımın dr u eğer emmeyi kesmişse 3 ayda ek gıdaya başlanabilir dedi ve başlattı. ek gıda için çok acele etme yavaş yavaş başla .meyveler doğru bir tercih ama sindirim sistemi henüz gelişmediği için fazla yüklenme. verdiğin mama da bir şekilde bebeği ihtiyaçlarını karşılar.ama kesinlikle anne sütünü bir şekilde en azından bir ay daha vermeye çalış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…