canım oğlum 4 ay 3 haftalık:)
mama veriyorum çünkü sütüm 58 gün yetebildi ancak yoksa istemem mi emzirmek...
Biz senin bebeğini 7 aylık olarak görmüşüz nedense ?? Benim oğlum da 4 ayını dolduracak.Benimde sütüm yetmediği için bu güne kadar formül mama ile besledim.ve artık az olan sütümü bile almak istemiyor mamaya alıştığı için senağlama bende artık ek gıdaya başlamak istiyorum..
Zeseze sen tam olarak nezaman ve nasıl başladın ek gıdaya.. ve ilk ne yedirmeye başladın ?/ gördüüğüm kadarı ile bayağı birşeyler yediriyorsun çorbalar falan .ben daha mama dışında hiç bir şey vermedim..
Bilgiler için Teşekkür ederim canım. a.s. Aslında benim ikinci çocuğum ama ilki anne sütü aldığı için 6 ay kadar ek gıdaya gerek olmamıştı.Küçügüm almadığı için ve bu aralar artık mama ile doymadığnı hissettiğim için ek gıdaya geçmek istiyorum Dördüncü ayını nerdeyse dolduracak .Peki Yoğurdu sen kendin mi mayalıyorsun ?? Bugün denedim ama başarılı olamadım..İlk oğlumdada kendim yapmayı denedim bir kaç kez ama başarılı olamadım :1no2: Nedense birtürlü beceremiyorum bu mayalama işini .Pastorize Hazır sütlerle küçük bir bardak yapayım dedim ama olmadı birtürlü .. Pirinç unundan mama gibi şeyler yapıyormusun ? Ay herşeyi unutmuşum sanki ilk defa anne oluyorum
Afiyet olsun Emirkana:ecrin_bebek:sütü kaynat ve soğumaya bırak.serçe parmağınla sıcaklığını kontrol et.sıcaklğı parmağını yakmayacak amasıcak olacak.ben küçük kavanozlara yapıyorum.ölçü bir kilo süte bir çorba kaşığıdır.artık yaptığın miktara göre bölersin.zatenzamanla elin alışacak.kapağını kapat ve bir poşetle güzelce sar.bir de battaniye türü birşeylerle iyice sarmala.6 saat sonra ters çevirince dökülmeyecek yoğurdun hazır.tabi hemen dolaba koyacaksın.
bu arada bende ikinci kez anne oldum ve hiç bir şey hatırlamıyorum.site ve buraya yazan anneler sayesinde yeniden hatırlıyorum ve yeni bilgiler ediniyorum.sevgiler
benim kızım mamayı çok az yiyor iştahı yok pek.mamayı hep kutu üstündeki tarife göre yapıyorum.anca 50-60 cc yiyor bir seferde.her mamada yarısı çöpe gidiyor.ne yapacağımı şaşırdım.kilo alımıda eskisi gibi fazla değil.9 ay 12 günlük kilosu 8,5 kilo.iştah artırıcı bildiğiniz bişeyler varmı
kızlarrrr kesinli,kle burda yazışalım derimm ben...çünkü birbirimizden öğreneceğimiz çooookk şeyler var.lütfen bilgilerinizi paylaşın.benim 3 ay 1 haftalık bir oğlum var.ancak 3 ay emzirebildim oda çat pat..sütüm azalmıştı.şimdi hiç istemiyor.diliyle itiyor..ben milupanın aptamilini kullanıyorum.ek olarak siz 3 ayda bişi vermeye başlamışmıydınız?ben neler verebilirim.bu arı mamaları var ondan versemmi?birde 2 gün arayla bir dilim elmenın suyunu sıkıp veriyorum.havuç sıkıp mamasına koyuyorum.sizce başka neler yapayımm?:uhm:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?