• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebişlerimizdeki doğum lekelerini paylaşalım...

mugumugu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2008
268
2
96
İstanbul
Benim kızımın kolunda böğürtlen gibi bişey var kırmızı pütür pütür aynı bir böğürtlen :)
biraz büyüdü ama doktor küçülür dedi .Doğum lekesiymiş
Sizlerin bebişlerinizde var mı ?

benimkinde yok ama bi yakınımın kızında dizinde vardı bundan 18 yıl önce falan bal gibi bişeydi geçmedi halende varmiş kız büyüdükçe o da büyüyor ama doktor küçülür demişse geçer

benim oğlumun alnının am ortasında saç dibinden burnuna kadar 2 tane çizgi var
doktor zamanla geçer demişti ama hala geçmedi
kızınca ağlayınca daha da belli oluyor
gerçi ben artık ona bakınca görmüyorum bile benim için çok yakışıklı küçük bey ama büyüdüğü zaman da geçmez ise umarım kompleks yapmaz kendine

benim kizimin gögüs ortasinda var kirmizi nokta nokta ayni gül gibi duruyo, doktor geciyo zamanla dedi. türkcesini bilmiyorum ama kan toplanmasi gibi bisey iste

benim bebeğiminde sol omzunda senin bebişindeki gibi aynı böğürtlen:)ve birazda büyük ama doktorumuz doğum lekesi bişey olmaz dedi.endişelenme sende

aynısı benim kızımın orta parmağında var pütür pütüt ve kırmızı doktor geçebelirde kalabilirde zamana bırakmak lazım dedi

Oğlumun koltuğunun altında kahverengi bir leke var birde bacağında ama bu sanırım geçmicek zaten kahverengi renkte çokta önemlideğil o açıdan doktora hiç sormadım aynı lekeden babasındada var.filmlerdeki gibi..

kızımın popsu mosmor, omuzunda da fındık kadar morluk var... doğumda bişey oldu sanıp hemen dr.a götürdüm doğum lekesi dedi, kızım 4,5 aylık hala geçmedi....

bizim oğlumuzdada sol kulaının yanında üzüm tanesi gibi et beni doğultan
ilk görünce çok garipsedim ama sonra aman eli ayağı düzgün gözü görsün kulağı duysun dedim
şimdi 25 günlük oğlumuz araştırdık ufak bir operasyonla alınıyormuş kıyafet girdiriken çok zor oluyo acımıyodur ama benim için gidiyo
şapka takamıyoruz bide allah çözümsüz dert vermesin bebişlerimize

Benım bebeişim yok :1closedeyes:

ama doğum lekesı bende var,yanağımda,cok acık kahverendı.tenımız bıraz daha koyusu yani.gıttıkce küçüldü,ama daha küçülmez sanıyorum.Birde tam belımın dibinde var daha ufak.abımınde belınde var. kaydirigubbakcemile3

Annem bana hamıleyken çiğer cekmiş canı,elinide yıkamadan yanağına sürmüş,öyle derler.-tatlicadiarzu-

benimde iki kızımında ensesinde saçları bitmeden ufak bir çam ağacı ve alaaddinin sihirli lambası var küçücük şaşırdık bizde bune böle diye bi baktım eşiminde aynı yerde aynı iz var çok sevindim çok güldük ya 3de mühürlü sanki eşim tse onayı koymuş gibi bazen şaka yapıyorum bende yaptırayım dövme aranıza katılayım diye.ilk önce kırmızıydı şimdi pembe saçlarının arasında pembe gül gibi duruyor.

benim oğlumun alnının ortasında var pembe bi leke ama pütürlük yok.kızkardeşimin bacağında vardı pütürlü,doğduktan bikaç sene sonra kabuk bağladı.ameliyat olup aldırdı biraz büyüyünce,ama sonra tekrar dikiş yerlerinin aralarından çıkıverdi.sanırım tam temizlenmemiş.tekrar ameliyat olacak.bi zararı yok dedi dr ama estetik açıdan kötü duruyor..

Oğlumun koltuğunun altında kahverengi bir leke var birde bacağında ama bu sanırım geçmicek zaten kahverengi renkte çokta önemlideğil o açıdan doktora hiç sormadım aynı lekeden babasındada var.filmlerdeki gibi..
:D hakkaten ya.demek genetikmiş onlar.bir iki arkadaş daha yazmış.
Benım bebeişim yok :1closedeyes:

Annem bana hamıleyken çiğer cekmiş canı,elinide yıkamadan yanağına sürmüş,öyle derler.-tatlicadiarzu-

hah ben de bunu soracaktım.
hani böyle söylentiler var.diğer leke olan arkadaşlar var mı böyle bir durum sizde?

evet annemde renkli şeyler yiyip bi yerine sürdüğünde yada bişey yiyemeyip içinde kaldıysa bebeinin vücudunda çıkar derler diyo. ama ben inanmıyorum,ben gül falan koklamadım,ciğer ve çilek te yemedim.ama oğlumun alnında pembe leke var.benim netten araştırdığıma göre o lekeler doğum anında oluşuyomuş ve bi kısmı bikaç sene içinde geçerken bi kısmı kalıcı olabiliyomuş.yani benim bildiğm bu kadar..

Benimde bebeğim yok ama doğum lekem var çokta enteresan bişey ya..
Annem bana hamileyken komşunun bahçesindeki asmada üzüm görmüş ama utanıp isteyememiş
Avucunu yalamış sürmüş poposuna :)
Benim doğum lekem kasığımın üzerinde solda ve bir salkım üzüm resmen büyük değil zeytin tanesi kadar ve sadece koyu renkli kabarıklığı falan yok..
Esas mesele ise normalde doğum lekem görünmüyor artık sadece sonbahar başında bir ara belirip kayboluyor bağbozumu zamanı :)

Öyle derler eskiler.. Elini yıkamamış,bişey çalmış..

Tıpta bunun nasıl bi açıklaması var bılmıyorum ama annem herkese böyle bi açıklama yapıyo.

Abımın belınde var,ölen abımınde alnının tam ortasında varmış zeytınden küçük kırmızı ve pütürlü.

annemın butun cocuklarında var bu iz :icecream:

Back