Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
mrbh sevgili anneler 6 aylık ikiz bebişlerim var ek gıda vermek istiyorum doktorumuz bize neler vermemiz gerektiği hakkında blgi vermrdi sizden ricam bana neler vereceğimi nelerin daha iyi geleceği hakkında bilgi vermeniz şimdiden tşk ederim muuuuuck
Doktorunuz bilgi vermiyorsa bence başka bir doktor araştırmaya başlayın. ek besin olarak meyve püresi ve yoğurt la başlayabilirsiniz alıştıktan sonrada sebze çorbaları ve muhallebide vermeye başlıyabilirsiniz.
en iyisi meve suları (taze evde sıkılmış) ve püreler. 4. aydan verdim ben. bir iki kaşıkla başla. sularıda aynen. ben yumurta bile veriyorum (4/1). sonra çorbalara başlarsınız 7. aydan.
kendi tecrübelerim doğrultusunda:
elma suyu kabız yapıyor
havuç suyu normal, bazı bebeklerde allerji yapıyor. nadiren.
armut suyuda normal.
nar suyu reflülü bebeklere olmaz. halbuki kızım seviyordu kestik mecburen.
pürelere gelince:
haşlanmış elma püresi bağırsakları yumuşatıyor
taze ezilmiş elma püresi kabız yapıyor genelde.
armut nomal vere bilirsin. taze organik düşes armutlar bulursan tabi.
havuç ve muz püresi ideal ama kakasının rengi değişicek şaşırmayınız
sevgili ikiz annesi perinsu hanım öncelıkle bebeişlerını sağlıkla ve sevgiyle büyut allah bağışlasın bebeişleri ooooh kokulu kokulu öptüm yeni vermeye başladığın için meyvalarla başla en guzelı kırmızı elma ve muz rendeleyıp püre haline getırıpver ben bebe bisküvü katıyorum 3 4 tane falan yoğurt verşekerle tatlandırma bebe bisküvi veye bekmezle tatlandır corbalar da tadını alsın yavaş yavaş ver bebekler tadını hemen kabul etmez sabırla vermeye çalıç bebellerın bişey yemesini istiyorsan onu sabırla ver yemiyo veya yüzünü eşkitiyorsa olsun vermeye devam et damak tadı alışsın çorba tarifi istersen veririm yine uğrarım öptum yengooooooooooooş
sevgili ikiz annesi perinsu hanım öncelıkle bebeişlerını sağlıkla ve sevgiyle büyut allah bağışlasın bebeişleri ooooh kokulu kokulu öptüm yeni vermeye başladığın için meyvalarla başla en guzelı kırmızı elma ve muz rendeleyıp püre haline getırıpver ben bebe bisküvü katıyorum 3 4 tane falan yoğurt verşekerle tatlandırma bebe bisküvi veye bekmezle tatlandır corbalar da tadını alsın yavaş yavaş ver bebekler tadını hemen kabul etmez sabırla vermeye çalıç bebellerın bişey yemesini istiyorsan onu sabırla ver yemiyo veya yüzünü eşkitiyorsa olsun vermeye devam et damak tadı alışsın çorba tarifi istersen veririm yine uğrarım öptum yengooooooooooooş
Doktorunuz bilgi vermiyorsa bence başka bir doktor araştırmaya başlayın. ek besin olarak meyve püresi ve yoğurt la başlayabilirsiniz alıştıktan sonrada sebze çorbaları ve muhallebide vermeye başlıyabilirsiniz.