aha işte benim gibi pimpirikli bir anne daha. biz eşimle sürekli tartışıyoruz bu konuda. ben de uzun kollu çıtçıtlı body, altına patikli pijama üzerine de genelde kadife tulum giydiriyorum. şu sıralar kadife tulumun altına birşey giydirmiyorum yatarken, çünkü üzerine de battaniye örtüyorum çok sıcak olur gibi geliyor. odanın sıcaklığı da önemli. ben sıcağı severim o yüzden sanırım biraz fazla sıcak oluyor içerisi. eğer sıcaksa üzerine penya batttaniye örtüyorum, biraz daha normalse ince polar battaniye örtüyorum. geceleri de penye battaniye üzerine ince elyaf yorganını örtüyorum. geçenlerde uyku tulumu aldım polar. kollarını sürekli dışarıda tuttuğu için üşüyor diye endişe ettiğimden. ama çok sıcakladı galiba huzursuz oldu uyumadı çıkardım. hava daha soğuyunca deneyeceğim bir daha.
emerken benim kızım da çok terliyordu önceleri şimdi pek terlemiyor herhalde sıcaklamıyor artık. ama ben gündüz battaniyeyi örtmüyorum emzirirken, gece örtüyorum. bek senenkine battaniye fazla geliyordur.
gündüzleri an kucağında oluyor genelde, bazen koltuklara yatırıyorum hem eğişiklik olsun hem sırtı dinlensin diye. ben ana kucağının içine ince pamuklu bir minder koyuyorum o biraz daha sağlam tutuyor pek kayamıyor. yoksa tepine tepine kayıyor benimkızım da. oto koltuğu anakucağını denedim ama içinde yamuk yumuk yatıyor gibi geldi vazgeçtim. halbuki ana rahmini taklit ederek dizayn edilmiş o oto koltukları. aman benim kızım çıkalı çok oldu ana rahminden unutmuştur dedim :) rahat rahat serilsin geniş yerde yatsın yavrucum.