Bebek Beslenmesi bebişleri gece karanlıkta mı yatırıyorsunuz yoksa..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

minikkuzum

4 erkeğim ve ben:))
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2008
1.451
39
683
Diğer
kızlar ben gece lambası yakıyorum gece ama bizimki fazla aydınlık oluyor los ısık gibi gece lambası gibi degil.karanlıktan korkarlar mı bilmiyorum siz nasıl yatırıyorsunuz?
 
ben hiç ışık yakmıyorum
sitenin bahçesinin ayınlatmaları ile çok az göz görür oluyor
korktuklarını sanmıyorum nasıl alışırsa öyle gider sanırım
 
bebekler mutlaka karanlıkta uyumalı büyümeyi sağlayan melatonin hormonu sadece karanlıkta salgılanıyor hiç olmadı kırmızı loş ışık olmalıymış ben demiyorum uzmanlar diyor bi yerde okumuş burada da paylaşmıştım
 
Bende karanlıkta yatırıyorum ama buhar makinasının mavi bir ışığı var o odayı loş yapıyor.
 
ben de karanlıkta yatırmak ve yatmak istiyorum ama ne zaman gece lambasını kapatıp yatsam ya çok hareket ediyor ya üstünü açıyor, bende birşey göremediğim için tekrar kalkıp gece lambasını yakmam gerekiyor
zararlı olduğunu biliyorum ama bir türlü gece uykularımız düzene girmedi ki
 
bizimde gece lambamız var loş bir ışık veriyor gece emmeye çok kalktığı için yüzünü göremiyorum.
 
bende loş ışıkda uyutuyorum zararlı olduğunu bilmiyordum ama karanlıkdada bebeğimin yüzünü göremem ki napıcaz?
 
eğer uyursa ben kesinlikle aydınlatmıyorum evi zaten sokak fazla aydınlık gece hiç olmuyor sanki perdeleri bile sıkı sıkı kapatıyorum ışık girmesin diye kalkarsada ışık açmıyorum
 
bende gece lambasını yakıyorum bizimkininde gece uykuları düzene girmedi gece uyanıyor emmek
istiyor kapatamıyorum aslında karanlıkta uyusun çok istedim ama başaramadım
 
Ben kitapta okudum kesinlikle aydınlık odada yatmaması gerekiyormuş, yedirme ve diğer işleri yaparken aydınlık odada olması gerekiyor yatarken ışıksız oda olması gerekiyormuş. Sabah ışığı girdiği vakit bile uyanırmış. Bende loş ışıkta uyuturdum dakka başı uyanırdı şimdi yediriyorum yarım saat içinde gazı çıkarıyorum hiçbirşekilde göz göze gelmeden ve sohbet etmeden yatağına götürüp bırakıyorum başta ağladı ama sonra sonra alıştı yatırınca bi sıkıntısı yoksa uyuyor arada ağlarsa bakıyorum.
 
Arkadaşlar çocuğumuz kaç yaşında olursa olsun kesinlikte ışıkta uyutmamak gerekiyormuş.Büyüme ve zeka gelişimini sağlayan melatonin hormonu gece 22:00-02:00 arasında salgılanıyormuş ve ışıkta bu salgılanma duruyormuş.
 
bende doğduğu günden beri hep karanlıkta uyutuyorum ve çok düzenli 10 olunca bebeğim mutlaka uyumuş oluyor arada üzerini örtüyorum küçük el feneriyle bakıyorum gece uyanıncada el fenerini yakıyorum altını değiştirirken bile bazen gözünü açmıyor yani hiç uykusu dağılmıyor bazende wcnin ışığını açık bırakıyorum gece çok az ışık vuruyor
 
bende karanlıkta uyutuyorum ne kadar karanlık sayılırsa evim ana cadde uzerinde sokak lambaları sağolsun .drumuz uyarmıştı melatonin hormonundan bahsetmişti ama napiim sokak lambalarını da kapatamam ki.bu gidişle benim kızım cüce kalacak :)
 
ben gece lkambası yakıyorum.Emzirdiğimde gaz çıkardığında yada kustuğunda görmek için.

Farkettimki kızım karanlıkta çok huzursuz oluyor.belki de korkuyordur.Çünkü benim kız ara ara gözünü açıp etrafta birileri vcar mı diye bakıyor.
 
bebeğiniz için pratik uyku rehberi kitabındakileri aynen yazıyorum. umarım işinize yarar.

Birinci Gün:
Yatak zamanı rutini için bir zaman belirleyin ve buna sadık kalın. Banyo, süt ve sakinleşmesi için en az bir saat ayırın.
Bebeğinizi yatıştırmak için uyumasını beklemeyin, yatağına yatırınca iyi geceler öpücüğü verip odadan çıkın.
Odaya tekrar dönmeden önce 5-10 dakika bekleyin. Tekrar döndüğünüzde kısa kalın. Kucağınıza almayın sessizce konuşun. Ağlamaya devam etse bile 2 dakika içinde odadan çıkın.
İlk yarım saatten sonra 5-10 dakikalık aralıkları 15-20 dakikaya çıkarın.
Bebeğiniz uyuyana kadar her 15-20 dakikada bir kontrol etmeye devam edin. Asla bebeğinizi kucağınıza almayın.
Bebeğiniz gece uyanırsa aynı prosedürü uygulayın.

İkinci Gün:
Gündüz uykuları için gece nerde bıraktıysanız orada başlamak önemli. Bebeğinizi kontrol etmeden önce en az 20 dakika bekleyin. Asla kucağınıza almayın.
Bebeğiniz rutin uyku saatinde hala uyumamışsa ve uyumaya niyeti yoksa sabah uykusunda 15 öğle uykusunda 45 dakika verin böylece öğleden sonra 15'den sonra uyumayacaktır. Bebeğiniz yorgunsa daha sonra mutlaka uyutun aksi takdirde akşam aşırı yorgun olacaktır.
İkinci akşam ilk akşamki prosedürü aynen uygulayın ancak bu kez kontrol zamanını 20-25 dakikaya çıkarın. Kontroller sırasında sessizce fısıldayın ama bebeğinize dokunmayın.
Bebeğiniz ilk saatin sonunda hala uyumamışsa kontrol süresi 35-40 dakikaya çıkarılmalıdır.
Bebeğiniz geceleri uyanırsa onu kontrol etmeden önce 45 dakika bekleyin. Odasına gittiğinizde onunla konuşmayın. Odada kalma sürenizi 1 dakikaya indirin.

Üçüncü Gün:
Üçüncü günden itibaren bebeklerin büyük çoğunluğu 20 dakika içinde uyuduğu için artık onları kontrol etmeye gerek yoktur.
Bebeğinizi yeniden uyku zamanlarında uyanmaya başlarsa onu kontrol etmek için 15-20 dakika bekleyin.
Üçüncü günden sonra kontrol aralığının 15-20 dakika olması önemli. Tekrar 5-10 dakikaya dönmeyin.
Bebeğiniz birkaç gün 20 dakika içinde uyumaya alışınca, onu yatırmak için azalan ağlama yönetimini kullanabilirsiniz. Birkaç hafta içinde bebeğinizi hiç sorun çıkarmadan uyumaya başlayacaktır.

AZALAN AĞLAMA
Azalan ağlama bebek beslenme sorunlaını çözdüğünde ve hafif şiddetli uyku sorunu yaşadığında veya aşırı yorgun ve uyarılmış olduğu için uykuya dalma sorunu yaşadığında kullanılabilir. Azalan ağlama artan ağlamanın tersidirş. Artan ağlama bebek uykudan yeni uyanıp beslenmek istediğinde görülür. Artan ağlamada bebek önce sessizdi sesleri yumuşak ve sakindir bir iki dakika içinde beslenmezse bebek ağlamaya başlar. Kısa bir ağlama olur sonra kısa bir sessizlik. Yine beslenmezse ağlama bu kez daha yüksek sesle tekrar başlar. Daha sonrakilerde bebeğin ağlama sesi yükseldiği gibi ağlama süresi de uzar.
Azalan ağlamada aşırı yorgun bebek yüksek sesle ağlamaya başlar ve işlem tersinden başlamış olur. Bu durum yaklaşık 30 dakika kadar sürebilir, bebek ne kadar yorgunsa o kadar yüksek sesle ağlamaya başlar. Bu durumda bebeğin kendi kendine uyuması gerekir. Ağlayan bebeğe dayanamayan anneler için ilk 10 dakika odadan çıkmak işe yarayabilir. Daha sonra hafif bir ses ve yumuşak dokunuşlarla bebekle ilgilenebilirler.
Bu tekrar müdahale en fazla bir iki dakika sürmelidir. Daha sonra bir 10-15 dakika daha beklenmelidir. Bu tekniğin işe yaraması için bebek karyolasından alınmamalı ve kendi kendine uyumalıdır.
Bana göre uzun dönemli olarak bebeğinizin yanlış uykı alışkanlıkları edinmesine izin vererek onun zihinsel ve fiziksel gelişimine zarar vermiş olursunuz. Unutmayı sizin amacınız bebeğinizin sizden yardım almadan uyumasını sağlamaktır ve bunun için onun ağlamasına katlanmanız gerekiyor k bu da onun geceleri sık sık uyanıp tüm aileyi rahatsız etmesinden daha iyidir.
Araştırmalara göre bebekler gece boyunca birçok kez hafif uykuya dalıyor. Yanlış uyku alışkanlıkları geliştiren bebekler gece uyandıkların zaman annelerinin yardımı olmaksızın tekrar uykuya dalamazlar. Bu yardım sallamak, kucaklamak veya meme vermek olabilir. Bazı bebekler bunların hepsini birden ister ve bu bebeklerin kendi başlarına tekrar uykuya dalmaları son derece zordur.

UYKU VE KARANLIK
Bebek uzmanlarının büyük kısmı tarafından verilen öğütlerde gün içi uykusu için bebeklerin aydınlık bir odada uyutulmasını söylerler. Bu sayede gece ile gündüzü ayırarak geceleri daha iyi uyuğunu söylerler. Bu teoriye tamamen karşıyım ve bence kısa gündüz uykularının nedeni de budur. Bebeğinizin gündüzleri kısa uyumasını engellemek için uzun zaman uyanıp kalıp uzun zaman uyumayı öğrenmelidir. Bu nedenle karanlık, sessiz bir odada uyumalı ve uyanık olduğu zamanı aydınlık ve canlı bir odada geçirmelidir.

AŞIRI YORGUNLUK VE AŞIRI UYARILMA:
Yatmadan önce aşırı uyarılma bebeğin aşırı yorulmasına neden olabilir. Banyodan önce, bir şeyleri aşağı yukarı sallamaya başlayın. Yüksek ses yada heyecan verici oyunlardan kaçının. Bebeğiniz rutine oturduğunda, bir kişinin banyo, beslenme ve uykuya yatırma işlemlerini yapması daha iyi olur. Bebekle ilgilenen kişinin sürekli değişmesi huysuz bir bebeği daha da kötü yapacaktır.
Aşırı yorgunluk çoğu bebeğin akşam yerine yerleşmemesinin ana nedenlerinden biridir. Gün boyunca hafif uykuları kesilen bebekler aşırı yorgunluğa daha çok eğilimlidir.
 
bende karanlıkta yatırıyorum sadece antrenin ışığını açıyorum ordan azcık ışık gelior emzirdipğimde bebeğimi görmek için...
 
İlk bir -iki gün odada gece lambası açık olarak uyuttum , fakat bunun sağlıklı olmadığını bildiğim için karanlıkta uyutmaya başladım.Sadece gece uyanıp da kanı acıktığında gece lambasını açıp hiç konuşup uykusunu bölmeden ihtiyaçlarını karşılıyorum.
Ayrıca ben bebeğin gündüz uykularının karanlık veya çok sesszi bir ortamda olmaması gerktiğini düşünüyorum.Öylede yapıyorum ve karşılaştığım bir sorun yok.Gayet güzel uyuyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…