Bebek Beslenmesi Bebişlere yemek tarifleri

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
çok güzel bir başlık, fakat hiç yazan olmamış, ihtiyacım var hem de çok.
benim kızım yemiyor da hiç, değişik tariflere açığım.
bildiğimiz klasik havuç patates püresi, mercimek çorbası, yoğurtlu çorba, sebze püreleri, hiç birisini sevmiyor yemiyor.

yok mu aynı problemleri yaşayıp da değişik bir tarifle işi çözebilen?

çok basit gelecek ama kızım herşeyi yemiyor atıyor agzından 22 aylık bugün domatesli pirinç çorbasını severek yedi mesela :)

aynı durumu yaşıyoruz hayatım
bildiğim, netten bulduğum birsürü tarifi denedim ama reddedildi

bu aralar 2 çorbaya takıldı oğluşum
yayla ve terbiyeli şehriye çorbası
yumurta ve kahvaltı istemiyor bu aralar
bende sabah muzu ezip,süt,cicibebe,pekmez,ceviz,labne,tereyağ karışımını veriyorum
17 aylık ama kahvaltısını istemiyorsa bir şekilde yedirmem gerektiği için bu şekilde veriyorum
çorbasını terbiyeli yapınca yumurtayıda ordan alıyor
yoğurt yerse mükemmel ama yemezse gece yatmadan pirinçunu muhallebi sütle yapıyorum
kendimize yaptığım yemek ne varsa vermeye çalışıyorum
ekmek içini çorbasına,yemeğine katıyorum
krep yapıp eline veriyorum,
yada poğaça,kek aklıma ne gelirse
bunların hepsini deniyorum ama canı isterse 1-2 kaşık alır yada yemez

benimki 10 aylık,4.ayından bu yana yoğurt ve meyve püresi yiyor,8.aydan sonra ikisini beraber vermeye başladım,daha çok seviyor,yoğurdu kendim yapıyorum evde hangi meyvelerden varsa püre yapıp içine koyuyorum..ama çorbada sıkıntımız var,değişik markaların kavanozdaki çorbalarını severek yiyor ama benim yaptıklarımı 5-6 kaşık alıyor sadece((çok mu beceriksizim ben?kahvaltısını da labne,pekmez,8 tahıllı ballı,60 cc mama,bisküvi şeklinde karıştırıp yediriyorum,adından da rafadan yumurtasını yiyo.çok pişmiş yemiyo asla...çorba sıkıntısı yaşıyorum yani anlayacağınız,önümüzdeki 2 gün tarhanaya yükleneyim bari tekrar sevdirebilecekmiym?bildiğiniz değişik çorba tarifi varsa yazın lütfen...

merhaba benim oğlumda 9 aylık ben hergün değişik çorba yapıyorum mesela benim oğlum sebze çorbasını hayyat yemezdi şimdi yiyor hergün değişk yap ama birgün yoğurt bi gün sebze,tarhana,mercimek,şehriye bunları hergün ona kadar yap bide öle dene istersen ben denedim işe yaradı:)ama bide öğlen veriyorsan akşam aynı çorbayı verme bıkıyolar sanırım.benim sorunumda evyemeklerini yemiyor çatlla eziyorum blenderdan geçiriyorum asla yemiyor hemen çıkarıyor herkesin bi sorunu var allah kolaylık versin canım...

bebeğim 5 aylık ama çorba veremiyorum,sebze çorbasından hoşlanmıyorbaşka değişik tarifler önerebilir misiniz?

ben de bugün kabak yediricektim, kendimize yapıyormuşum gibi pişirdim, yedi biraz... normalde sebze pürelerini ağzına sürmüyor .ığlık çığlğığa reddediyor.

artık takmıyorum kafaya yedi yemedi.. kaka falan yapıyor bol bol. ne yerse artık, ne yapayım... tek derdim biberona geçiş yapmak istiyorum, imkansız, nasıl olcak bu iş acaba...

ben de oğluma balık yaptım bugün...taze ve kuru sağan 1 diş sarımsak yeşil biber patates havuç birkaç dal maydanoz ve kereviz yaprağı tuz azıcık karabiber...bide 1 mandalina sıktım suyuna...biraz sulu yaptım ki çorba gibi yesin..balığı başka türlü yemiyor...alabalık yaptım bu arada söyliim...inşallah yer kuzum..uyuyo şimdi...bakalım uyansın vericem...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…