Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebişler oturuyor mu?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

sevcan19

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2008
45
5
98
Çorum
kızlar bebeğim 1 haftadır desteksiz kendi kendine kalkıp oturuyor. beşikte oyuncaklarını koyuyorum artık ben olmasamda kendi kendine oynuyor.bende bu sayede işlerimi rahat yapıyorum. artık babasını beklemeye gerek kalmadı. hatta yürüteçle nereye gitsem takip ediyor. benimle iş yapacak sanki. yalnız tek sorunumuz geçtiği her yerden bişeyleri devirip kırıp döküp geçiyor. özellikle fiskos sehpasının örtüsüne gıcık oluyor. yanından her geçtiğinde çekip atıyor. hem güldürüyor hem gülüyor.yaramazlık yaptığını biliyor zilli. çığlık atarak gülüyor. bazen evde saklambaç bile oynuyoruz. sesimi takip ederek buluyor beni. sizin bebişler nasıl. sizde saklambaç oynuyor musunuz.

Listede 15 nisan doğumlu gözüküyor eğer doğru gördüysem maşallah kızına canım.benim oğluşum yana devriliyor,yastık koyuyorum.henüz tek başına oturamıyor.
floras canım bizimkiler aynı gün doğmuş,siz ne durumdasınız?

benim kızımda desteksiz oturuyor artık ama ben tereddüt ediyorum zararlı olur mu diye o yüzden çok oturtmuyorum kızlar sizce bi sakıncası olur mu uzun süre oturmasının

evet canım 15 nisan doğumluyuz. zaten gören maşallah diyor. sadece anne sütü veriyorum.mama yok zaten almıyor. tek beğenerek yediği yoğurt çorbası. ikinci kaşığı sabırsızlıkla bekliyor. yemek yeme refleksi gelişmediği için çorbayı emermiş gibi şapır şupur etrafına saçarak yiyor ama o da yeter. çok seviyor. tek yesinde mühim değil. birde diş çıkarsaydık.heryeri kemiriyor.ayaklarını götürüyor ağzına.ayak baş parmağı hiç ağzından çıkmıyor sanki emzik. bu arada biberon da emzik de almadı.hep orjinal takılıyor.benim kız biraz geç doğdu.belki o yüzden bazı şeyleri erken yapıyor. 42+6 günlüktü.pazartesi aşımız var. bu zamana kadar aşılarda hiç ağlamadı.bakalım bu sefer ağlıcakmı? hihoyyyt

canım benım oglum da desteksız oturamıyor daha.koltugun kosesıne oturtuyorum ancak o sekılde,o da yanında mutlaka ben oluyorum devrılıyor cunku:)bız mı gec kaldık yoksa onlarınki mi erken anlamadım?ne dersin

ay bende korkuyordum niye hala oturamıyor diye tek değilmişisz sizi görünce sevindim valla.benim kızda biraz duruyor sonra yana devriliyor.sabırsızlanıyorum niye hala oturmuyor diye.neyse zamanı var daha demekki

benim fıstıkda oturamıyor destek koyuyorum koymazsam iki büklüm oluyor dik fazla duramıyor...

yok yaaa
benimkide desteksiz oturamıyor daha
yürüteç falan mümkün değil daha
anca kucağımdayken basıyor,biraz sonra yorulup oturmak istiyor

merak ettim canım
benim meleğim de 15 nisan doğumlu
şuan kaç kiloda acaba?

merak ettim canım
benim meleğim de 15 nisan doğumlu
şuan kaç kiloda acaba?

canım benim bebiş 8.200 gr. boyu 67 cm. ama çok hareketli. gören sen buna doping ilacımı veriyon diyor? 40 ımız çıkmadan koltuk altından tutup evde yürütüyordum. çok güzel adım atıyordu. tabi bunu evde kimse yokken yapıyordum nazardan korkuyordum. hatta daha 15 günlükken kafasını tutuyordu. doktor bile şaşırdı senin kız çok aceleci demişti.

Canım maşallah nazar değmesin.Bende hala emziriyorum yarın doktora gidicez hem kontrole hem aşılara..

maşallah canım bebeğine
benim meleğimde 8500gr 67 cm
bizimki de ilk günden beri kafayı dik tutuyor
ama oturmasına daha var sanırım

bizim bebişler çok benziyor sevcan benim kızım da ne emzik ne biberon aldı sadece anne sütüyle 9 buçuk kiloyuz (kilomuz biraz fazla tabi) 40 haftayı doldurdu hala doğmaya niyeti yoktu kilosu çok arttığı için sezeryan olmuştum bıraksam seninki gibi 42 hafta duracaktı sanırım.
ben çok fazla oturtmuyorum çünkü aklıma gelmiyor genelde yerde yuvarlanıyor bizimki. oturtunca da bir saniye durmuyor sürekli öne atılmaya çalışıyor ve devriliyor. ben çok hareketli olduğunun farkında değilmişim normal sanıyodum bugün bir arkadaşıma gittim 20 gün büyük kızı var onun yanında bizimki çılgın gibi kaldı şaştım kaldım baya hareketliymiş bugün anladım:)))

canım nisan çocukları gerçekten çok hareketli. teyzemin torunuda bizden 1 ay büyük olmasına rağmen benim kız kadar hareketli değil üstelik oturamıyor bile bırak adım atmayı. sanırım ilgilenmektende kaynaklanııyor. teyzemin gelini çocuğu atıyor beşiğe sabahtan akşama kadar uyuyor küp gibi olmuş.çocuk uyumaktan hiç birşey öğrenememiş. çocuk enine büyümüş. emiyor uyuyor. ben bazen kızıyorum uyusunda işlerimi yapayım diye. bizimkide uyumuyor. gece uykusu süper. 5-6 kez uyanıyor emziriyorum. ama sabahın 5-6 sında uyanıyor. sonrası malum ben zorla uyutuyorum. herkes daha iyi gece uyusunda gündüz mühim değil diyor. neyse artık kendini oyalıyor karnı acıkınca vızırdanıyor.anlıyorum acıktığını emzirip tekrar yürüteçe koyorum. Allah razı olsun şu yürüteçi kim icat ettiyse çok rahatladım inanamazsın.Allah tüm annelere kolaylık versin.çocuk büyütmek gerçekten sabır işi.

Benim ki sizinklilerden biraz büyük. Bende 2. ayan fazladir yürütece koydum cok rahat ettim ama yürütece binen cocuklain gec yürüdügü söyleniyor rahata alistiklari icin. Sizde duydunuzmu öyle bir sey?

Benim ki sizinklilerden biraz büyük. Bende 2. ayan fazladir yürütece koydum cok rahat ettim ama yürütece binen cocuklain gec yürüdügü söyleniyor rahata alistiklari icin. Sizde duydunuzmu öyle bir sey?

canımcım alakası yok. tam tersine yürüteçe binen bebek ayakları geliştiği için daha çabuk yürüyor. yeğenimi ben 4 aylıkken bindirmiştim. 8 aylıkken yürüdü.yani anlıcan korkma.üstelik yürüteç anneler için çok büyük rahatlık. üstelik bebiş içinde çok eğlenceli bir vakit geçirme aracı. kaydirigubbakcemile

bizm doktor koymayın dedi ama sebebi geç yürüme değil kilolu olduğu için bacakları yamulur dedi ben de korktum kız çocuk birde, gerçekten yamulursa üzülürüm dedim koymadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…