İKİZLER
"Bence, düşünüyorum, şüphe ediyorum, öyleyse araştıracağım, düşüneceğim" İkizler burcunun sözleridir. Uğurlu günü Çarşamba, uğurlu sayısı 6, gezegeni Merkür'dür. Astrolojinin Peter Pan'ı olarak tanımlanır ve bu burçtakiler asla büyümek istemezler. Bununla birlikte İkizler bebeği erkenden konuşmaya başlayacak ve hep hareket halindeki haliyle sizi şaşırtacaktır. Sanki bir değil, birden fazla çocuk doğurduğunuzu düşünebilirsiniz. Öylesine gürültülü, öylesine değişkendir ki, bağıra çağıra ağlarken aniden gülmeye başlayabilir. Üstelik, söylediğiniz her sözü, yaptığınız her hareketi anlar. Herkesi ilgiyle izler ve çabuk öğrenir. Okulda zekası ile ilgiyi kendine çeker, dersi derste öğrenenlerdendir. Yaramazdır ve kafasına estiğini yapmakta üstüne yoktur. Baskıya gelemez, azarlarsanız hemen küser, suçluysa şirinlikler yaparak kendisini affettirmeye çalışır. İkizler burcunun omuzları, kolları ve elleri hassastır. Bu bölgelerde ağrılar görülebilir.
YENGEÇ
"Hissediyorum, yine aşık oldum" Yengeç burcunu anlatan sözlerdir. Uğurlu günü Pazartesi, uğurlu sayısı 2, gezegeni Ay'dır. Her bebek gibi tatlı, şirin ama duygusal, söz dinlemez, anlaşılmaz ve alıngandır Yengeç bebeği… Hassas ve içlidir. Ona gereken ilgi ve şefkati gösterip, ilk günlerden itibaren güven ilişkisi kurarsanız ne ala… Aksi taktirde, küçük Yengeç'iniz içine kapanacak, ileride de insanlarla yakın ilişkiler kurmaktan çekinecek ve hırçınlaşacaktır. Çünkü Yengeçler ya hep, ya hiç duygusallığı ile hareket ederler. Ya birdenbire en yükseğe çıkmak ya da yerinden kıpırdamamak… Kızdığında veya küstüğünde, ona sevgiyle yaklaşarak, kucaklayıp, öperek, saçlarını okşayarak gönlünü alabilirsiniz. Aşırı yemeye başlamışsa, anlayın ki duygusal bir kırgınlık ya da tatminsizlik yaşamıştır. Abur cubur yemesine engel olmanız yerinde olur, çünkü Yengeç'in en hassas bölgesi midesidir. Alerji yapan yiyeceklerden de uzak durması gerekir, zira cildi hassastır, çabuk etkilenir.