Çocuk Hastalıkları Bebişimin Kaşlarinda Ve Başinda Kepeklenme Oldu

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
E

EU1

Ziyaretçi
Benim kızımın kaşlarında ve başında sarı sarı kepekler oluştu tamda başının hassas yerinde anneme sordum zeytinyağıyla karbonatı karıştırıp sür banyodan önce sonra ince uçlu tarakla temizle dedi.

Sizlerin bebişlerinizde de varmı merak ettim ne yapmak gerekiyor acaba yardım ederseniz sevinirim iyice ilerlemeden geçirmek istiyorum.

Annen dogruyu soylemis canim,,benim kizimdada olmustu ama kafasi kel oldugu icin tarakla gecemiyordum birde kepeklenme inceydi bazi bebeklerde buyuk kepekler olusuyor konak yani..onlari temizlemek kolay ama inceleri zor oluyor..ben artik tirnaklarimla kafif kafif kaziyarak yok etmistim cunku...canim ya ne kasinir simdi o..

neden oluyor acaba bilen varmı arkadaşlar ben kızımı hergün yıkıyorum iyice kuruluyorum saçını ama yinede oldu anlamadım neden olur acaba

Canim o butun bebeklerde olur..banyodan once anneniizin ddigi gibi zeytinyagi ile yaglayin bekleyin 20 dk falan SIk tarakla tarayin gecer kaslariinizi tirnaginizla hafif hafif kaziyin..doktorum bana oyle demisti zarari yok merak etmeyin,,

canim benim kizimdada oldu zeytinyagi surdum azda olsa saci vardi fircaladim kaslarinada sade kokusuz vazelin surdum simdi sorunu yok annen dogrusunu soylemis ben dalin kullaniyordum galiba o kepek yapti simdi degistirdim sampuanini

Canim kesinlikle sampuandan.Burda 3 ay boyunca bebeklere sampuan vurmayin diyorlar.Bebek yagi var banyo yagi kuvetinin icine dokuyorum o yagdan suya dokuyorum yani oyle yikiyorum sampuan kesinlikle yasak ben kullandim ilk baslarda kizimin cildi hep kepek kepek oldu basida oldu.Ama sonra bebek yagina donunce hepsi gitti.Bence zeytinyagi sur o iyi gelir.Yada bebek yagi al benim gibi onla yika cocugunu.

Ben sebamet kullanıyorum sözde bitkisel diyorlar bilmiyorum belkide şampuan yapmıştır.

Anniş canım nasıl küvettin içine su doldurupta mı yıkıyorsun benim bildiğim kadarıyla kız çocukları enfeksiyon riskine karşı sürekli hamakta yıkanmalıymış birikmiş suda değil hatta büyüdüklerindede ayakta yıkanmalıymış ben öyle okumuştum ne kadar doğru bilmiyorumda.

canım o bazı çoçuklarda genelde olur benim kızımında hafif vardı başında ben şöyle bişiy yaptım.arkadaşların da dediği gibi zeytin yağı ile ama içine birazda soda katacaksın ve bebeğinin başına sür bi süre dursun sonra sık tarakla hafif hafif tara çıkacağını göreceksin şimdiden kolay gelsin

Canim bunun sahsi banyo dolabi var icindede kuveti var.Sadece onun icin yani.Ve her banyodan sonra iyice temizleyip kurutuyorum.

Canim bunun sahsi banyo dolabi var icindede kuveti var.Sadece onun icin yani.Ve her banyodan sonra iyice temizleyip kurutuyorum.

Biliyorum zaten diğer türlü koca küvette minicik bebişleri nasıl yıkıyacagız benim kızım suyu çok seviyor aslında düşünüyorum yıkarken küvetinin içine su doldurup yıkamayıda işte enfeksiyon kapar falan diye hamakta yıkıyorum sadece su döküyorum onunla idare ediyor aslında biraz küveti doldurup bekletsem kızımı çok hoşuna giderde :1hug:korkuyorum.

canım evet o oluyoo annenin dedigi gibi sıvı yag sür banyodan önce ve ince bir tarakla tara sonra banyo ettir.. böle böle gidiyoo onlarr ... sıkma canını allah güle güle büyütmeyi nasip etsin canım bebişini:)

Biliyorum zaten diğer türlü koca küvette minicik bebişleri nasıl yıkıyacagız benim kızım suyu çok seviyor aslında düşünüyorum yıkarken küvetinin içine su doldurup yıkamayıda işte enfeksiyon kapar falan diye hamakta yıkıyorum sadece su döküyorum onunla idare ediyor aslında biraz küveti doldurup bekletsem kızımı çok hoşuna giderde :1hug:korkuyorum.

Yok canim ben yapiyorum birsey olmuyo.Cunku banyo yaginin icinde mikrop kiricida var.Kizimda suyu cok seviyo girince bayagi duruyo oyle.Doktorda bir sorun olmicagini soyledi.Yinede sen bilirsin canim.

canım bu bütün bebeklerde olmaz.fakat bazı çocuklar büyürken ve derinin vermiş olduğu özelliğe dayanarak kabuk atar.yani aslında bu kepek değildir.bebek derisini atar ve yeni deri oluşur.benim oğlumda olmadı fakat arkadaşımın kızında yaşanmıştı.geçici bir dönem sonra düzelir canım merak etme.mutlu kal.

X