Doğuma Hazırlık bebişimin çamaşırlarnı yıkadım çantamı hazırlıyorum.

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
göbek bagi deyince aklima geldi burda göbek bagini babasina kestiriyorlar ben esime söyledim aciyacaksa kesmem dedi...birde dogumdan sonra tuzlarsan kokmaz,karinca yumurtasi sürersen tüy sorunu olmaz vs diyorlar kizlar bunlar hakkinda bilginiz varmi:uhm:[/
ben inanmam bunlara .bikere karınca yumurtası nerden bulcaz?ben çok sağlıklı bulmuyorum bunları

göbek bağı kesilirken acı olmuyor bence babanın kesmesi çok hoş benim de doğumuma eşim girebilirse o kesicek göbek bağını...diğer konulara gelince inanmıyorum bizimkiler de bebeği tuzlar doğunca ama benim tuzlanmamış arkadaşlarım ve eşim var hiç de kokmuyorlar karınca yumurtası yağını zaten bir saçmalık olarak görüyorum o da yeni çıktı yani popüler oldu bunlar sırf tüketim toplumunun sonuçları..gene de tercih sizin tabi sonuçta senin bebişin istediğini yaparsın......

arkadaşlar ben netten baktım.göbek bağının kuru tutulması gerekliymiş.valla benim annem kayınvalidem yıkanmaz diyor.zaten 10 gün içinde düşüyormuş.bazı sitelerde kısa süreli duşlar yapılabilir diyor.ama hemen çok iyi kurulamak lazımmış.enfeksiyon kapabilirmiş Allah korusun.ama hastanelerde yıkıyorlarmış onu öğrendim.ben evde onlar gibi yıkayıp hemen kuru tutabilir miyim bilmiyorum..:uhm: zamanı yaklaştıkça kafam karışıyor iyi bir anne olabilecek miyim biraz korkuyorum:1no2:

bu çantadaki eksikler hiç bitmiyor yaa bende nevresim koyucam kendime haftasonu alışverişimi bitereyim kendi çantama geldi sıra bide devlet hastanesinde bebeği yıkamıyolarmış galiba silip getiriyolarmış o yüzden ben bide temizleme bezi gibi bi bez alıcam kumaş satan yerlerde oluyomuş galiba biliyomusunuz onu vermezsek ordaki yeşil şeylere siliyolarmış

arkadaşlar dalinin sıvı deterjanı ve yumuşatyıcısıyla yıkadım bebişim kıyafetlerini inanın evim mis gibi koktu. alerjik değil bi kere bence sıvı deterjan kullanın yeni doğmuş bebeğe toz deterjanların alerji yababileceğini okudum. bütün arkadaşlarım bunu kullanıor valla ben de çok memnun kaldım

kizlar bende oglumun kiyafetlerini yikadim utuledim cantami hazirladim cok hosdu minicik seyler

kızlar özel hastanelerde gecelık fln verılıyormuşş bunun dışında neler verılıyor acabaa
bende çok ısterım bebegımın göbek kordonunu eşımın kesmesını kı onada soyledım olur dedı eşımde ınşallah bı manı olmazsa gırecek doğuma
bakalım neler beklıyor bızı ..
çantamız hazır ama sadece çanta olarak :))) ıçındekıler eksık henuz yapıyoruz yavas yavas
bebişin kıyafetlerını neyle yıkıcaksınız bırde yumuşatıcı kullanılmaması gerekıyormuş sanırsam

ben basta diyordum esime sen gelmeeeeee...
ama simdi neolur gel diyorum..zaten burda doguma gidince özellikle bazi hastanelerde illa bebegin babasida gelsin diye arattiriyorlar...

ben de yıkadım bebeğimin çamaşırlarını.yarın çantamı hazırlayacağım.liste yaptım eksiklerimi de alıp çantaya yerleştiricem.

kızlar artık az kaldı ben de 34.haftamı bitiriyorum ve bebişimin kıyafetlerini yıkayacağım bugünlerde artık çantam hazır olsun ama değil mi...bu arada bebişleri yıkayıp yıkamama konusuna gelince tammamen size kalmış bişey yıkansa da yıkanmasa da bir zararının olacağını sanmıyorum..önemli olan yıkarken dikkat etmeniz göbek bağına su değdirmeyin ve hep temiz ve kuru tutun eğer bunu sağlayabilirseniz yıkamanın bir mahsuru yokmuş zaten...ya da sadece kaynamış ılımış suya batırılmış bez havlu ya da pamukla da silip temizleyebilirsiniz göbeği düşene kadar ki ben büyük ihtimalle öyle yapıcam...bizde annemler bebeği habire yıkar her gün ama eşimin annesi göbek düşene kadar yıkamaz ben kayınvalidemin yaptığı gibi yapmayı daha uygun buluyorum çünkü doktorlar da yıkanmamasından yana ilk 10 gün...gerçi dediğim gibi bizi yıkamışlar hep bir tarafımıza da bir şey olmamış gayet sağlıklıyız ama tercih meselesi tabii....aman da aman o popişler doğsun da ben öperek temizlerim yavrumu kurban olayım ben ona................

bende temız suyla pamuk yardımıyla sılıcem bebegımı göbişi düşene kadar :)
bu arada o göbeği bi yere atma olayına inanıyormusunuz deniyelim mi kızlar :)

nere atsam acepp guzel bi universitenin bahcesine mi yoksaammm şöle yurt dışına fnmı yollasak :p

öyle bişey mi var?ozaman iyi bi iş yerinin bahçesine atalım.bakanlıkların olduğu yere atayım barii.gelecek beni endişelendiriyor çünkü.işsiz sayısı gün geçtikçe artıyor.zeki olmak yetmiyor artık.

valla ben de inanmıyorum ama gene de iyi bir yere atarım belki de evde tutar saklarım bir kutuda ne bilem....okula gittiğimde belki oranın bahçesine gömerim gerçi üniversite de rektör bile olsa ne olacak ki..mutlu olsun bana yeter sevdiği mesleği yapsın o yüzden çok kararsızım....

selam arkadaşlar bende haziran annesi olacağım oğluşumun kıyafetlerinin bir çoğu hazır ama sizlerde liste varsa yazarsanız sevinirim belki eksikleri vardır..hemen tamamlayalım..birde kıyafetleri sabun tozuyla mı yıkamak gerekiyo yoksa dediğiniz gibi omo nun baby si daha mı ideal??Bir de o kadar çamaşır sürekli elde yıkanmaz sabun tozu makinada köpürmez mi?bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim...teşekkrler..

slm cnm hoşgeldin aramıza öncelikle....ne güzel her geçen gün çoğalıyoruz....makinede yıkayacaksan makine için olan bebek deterjanları var ondan kullan o zaman...ama ben ilk etapta sadece çok kullanılacak olanları yıkayacağım için bir de bozulmasın diye elde yıkayacağım sabunla bebek sabunuyla...belki ilerde bıkarsam elde yıkamaya makineye geçerim...tercih meselesi cnm tamamen canın nasıl istiyorsa hangisinden zevk alıyorsan öyle yap valla...

o kadar aradim bebek deterjani bulamadim..bende dogal sabun buldum rendeledim onunla yikadim mis gibi oldular...sonra kizimin babasiyla serdik onlari minicikler camasirlikta durmuyorlar mandalda takmaya kiyamiyorum minicik diye hele eldivenleri yokmu...bugün kendime hastanede giyebilmek icin terlik aldim söyle rahat bisey cünkü evdekiler artik ayaklarim sistigi icin rahatsiz ediyor...

Ya kızlar, Bebeye yeni aldıklarınızımı yıkıyosunuz? :............Hmm, yıkanmalımı? Yanıt yazın bende yıkayım, yıkanmalıdısa.

Ya kızlar, Bebeye yeni aldıklarınızımı yıkıyosunuz? :............Hmm, yıkanmalımı? Yanıt yazın bende yıkayım, yıkanmalıdısa.
kirli oldugu icinde degilde hijyen icin yikamak lazim,zaten uzun uzun yikamak gerekmiyor,tozu gitsin mikroplardan arinssin yeter,ama mutlaka yikamak lazim...

kirli oldugu icinde degilde hijyen icin yikamak lazim,zaten uzun uzun yikamak gerekmiyor,tozu gitsin mikroplardan arinssin yeter,ama mutlaka yikamak lazim...

Sağol canım, acıklaman için. Bunu eşimi yıkamama mani olmasın diye sordum. Ben kendim yeni aldıgım elbiselerimi bazan yıkıyorum. Cok titizsin deyib kızıyo. Senin yazdığın yanıtı ona soyleyecem. Bak her kes yapıyo diyecem, Özelliklede doktor birisinin yanıt vermesi cok iyi oldu.

Son düzenleme:
X