Doğuma Hazırlık bebişimin çamaşırlarnı yıkadım çantamı hazırlıyorum.

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

BenAyKizim

anneyim ben!!!!
Kayıtlı Üye
6 Mart 2008
1.447
184
kızımın cicileri için omo baby deterjanı ve yumoş baby aldık dün.bugün de yıkadım hepsini mis gibi yumuşacık oldular.kurusunlar bi de güzel ütülerim.:emir_bebek:bir tek kendime gecelik sabahlık iç çamaşırı alıcam olnlar da kolay artık.ben hazır olayım da kızımın ne yapacağı belli olmaz.....:dance:

bende şuan oğlumun cicilerini yıkıyorum ,çantamızı hazırlarsam içim daha rahat olacak gibi şimdi diken üstündeyim..bende omo baby ve yumoş baby ile yıkıyorum ,sıvı deterjan kullanan varmı acaba onlar daha mı iyi olurdu bilemiyorum.dün gecelik sabahlık takımımı aldım şimdi 2 gecelik daha alacağım yedek olsun diye...

ben biraz daha bekliyorum gerçi bebk bu belli olmaz ne yapacağı ama 2 3 hafta sonra yıkamayı düşünüyorum bebişimin eşyalarını...ben bebek sabunuyla elde yıkamayı düşünüyorum bozulmasınlar die hem öyle pek bir kiri yok zaten eşyaların sadece bir tozu gitsin bir de mis gibi koksun yeter....

bende hacışakir granül ve bingosoftla yıkadım.şu dalin sıvısını çok methettiler.ama çok kötü kokuyo:KK43: hem yumuşatıcı hem deterjanı çok kötü. elde yıkamaya gerek yok bozulmuyo:)30 ile file içinde yıkadınmı mis gibi oluyor :)

31. haftadayım.ne olur ne olmaz ben hazır olayım da.kızım bize şaka yapabilir.a.sçamaşırlar kurumaya başladılar yavaş yavaş.hassas programda yıkadığım için fazla sıkmamıştı.mis gibi kokuyorlar bebek gibi ve acayip yumuşak oldular.hayret ettim valla.a.s.

kızlar ya ben ne gecelik aldım ne de bebek çıktısı 31. haftadayım. sizi görünce alasım geldi.geç kaldım sanki biraz .sadece bebek odası ve arabası hazır yani büyük eşyaları gerisi yok.

ben daha hazırlamadım ama bir daha ki ay hazırlayacağım mayısa bi giralimde hayırlısıyla bende dalinin sıvı deterjanını yada omanın bebekler için olan deterjenı arasında kararsızım bakalım alırız artık o güne bi varayım da.eksiğim yok sadece bir tane daha hastane çıkışı alcağım o kadar.sonrada çantamı hazırlayacağım inşallah bir aksilik çıkmazda günüde hayırlısıyla gelir bebeklerimiz kızlar ...

ay ne güzel ailenize bir mutluluk sevinç geliyor sağlıklı kolay doğumlar dilerim sevgiler

ERKEN BAŞLAMIŞSIN AMA, EN iYİSİNİ YAPMIŞSIN.
BENİM KIZIMINDA TÜM KIYAFETLERİ HAZIR. ODASI GELMEDEN YIKAMAK İSTEMiYORUM.
ODASI GELDİĞİNDE YIKAYIP, ÜTÜLEYİP YERLEŞTİRMEK İSTİYORUM...
BEBEK BEKLEYEN TÜM ANNE ADAYLARINA SAĞLIKLI, KOLAY DOĞUMLAR DİLİYORUM.
ANNE OLMAK İSTEYEN ARKADAŞLARIMADA EN KISA ZAMANDA NASiP OLSUN DİYORUM.

SEVGİLER...

ya arkadaşlar benim henüz 2 ayım var bebişin kıyafetlerini yıkamadım yıkasam şuan erkenmi olur sizce

canlarım benim de iki ayım var.normal doğum tarihim 13 haziran.ama ne olur ne olmaz.hayat bu hiç belli olmaz.:bbo:inşallah herşey zamanında olur ama ani bir doğum felan olsa naparız bi düşünsenize hiçbirşey hazır değil telaş sıkıntı vs....kafamçokkarıştıen iyi hazır olalım ve de içimiz rahat olsun.herkes kendi imkanlarında asıl ihtiyaçlarını hazırlasın derim.benim herşeyim hazır.çok yoruldum ama değdi.yerimseniben

benimde oğluşumun doğumu 25 haziran:) ama baştan beri erken gelecek endişesi var.hep 2 3 hafta önde gidiyoruz :) ben yıkadım herşeyini.
bide şu dalini herkez söylüyor merak ettim gittim markete bi kokladım aman yarabbi iğrenç:KK43: çok kötü deterjanıda yumuşatıcısıda çok kötü kokuyor.acaba yıkarken koku değişiyor mu ? ayrıca çok pahalı geldi bana.hacışakirin matik sabunu daha güzel kokuyor.paketi açınca bile koku yayılıyor:)

doğal defne sabunu ile elde yıkasam olmaz mı bebeğimin eşyalarını? özel hastanede doğum yapacağım için çok fazla şeye gerek yok diyorlar.pedleri bebeğin bezini bile veriyorlarmış.ama ben yine çantaya koyayım diyorum.bebek için havluya gerek var mı acaba?

bebek için havluya gerek yok sanırım.çünkü göbek bağı düşmeden bebek suya sokulmaz.onlar özel temizleme malzemeleriyle bebeği temizliyorlar benim bildiğim.defne sabunuyla elde yıkarsan tabiki olur.hatta belkide daha iyi olur doğal,organik...zaten üstünün tozu pisi geçsin yeter.yeni şeyler nasılsa.Allah herkesi bir avazda kurtarsın..annem hep öyle der....:teytey:

aykızım arkadaşım bebeğin göbek bağı düşmeden suya sokulmaz yazmışsın da şaşırdım göbek bağı 10 gün düşmezse 10 gün yıkatmıcan mı çocuğu bence yanlış biliyorsun benim bildiğim her bebek eve gelince yıkanır...bide bizim bebekler yaz bebeği nasıl dayanıcan göbek bağı düşmesini...sen bence bir büyüğüne de sor cnm....kayınvalidemler yazın hergün kışın gün aşırı yıkanır diyorlar ki biz yıkamayı da düşünüyoruzzz....

bende dalin bayb sıvı deterjan ve dalin yumuşatıcı aldım hiç de kötü kokmuyor ve temiz yıkadı bence bu da kişiden kişiye değişiyor aynı renkler ve zevkler tartışılmaz olduğu gibi....

bende hazirlamak istiyorum
ama kiyafetlerini erkenmi yikamak diye dusunuyodum
en iyisi bende yikayim zaten heyecanlaniyorum minik minik seyleri yikamak hazirlamak
aaaaaaaaaay yerim ben onlari

burda dogumdan sonra hastanede yikatiyorlar hemde hergun
gobek bagi dusene kadar nasil beklesinkii

göbek bagi deyince aklima geldi burda göbek bagini babasina kestiriyorlar ben esime söyledim aciyacaksa kesmem dedi...birde dogumdan sonra tuzlarsan kokmaz,karinca yumurtasi sürersen tüy sorunu olmaz vs diyorlar kizlar bunlar hakkinda bilginiz varmi:uhm:

X