• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebişim emmek istemiyorrr

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esssma

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2010
27
0
36
Konya
6,5 aylık oglum emmek ıstemıyor ozellıklede sol gogsumu :59: ama meyve suyu falan verıce iştahla içiyor ne yapmalıyım...:50:

slm...benim oğlumda emmeyi reddediyor ne yapacağımı şaşırdım...bardağa sağıp içiriyorum zorla...4,5 aylık 6,5 kilo dr.kilosu yeterlideğil ek gıdaya geç dedi...iyice anne sitinden uzaklalşacak die çok korkuyorum...bilgisi olan vaRSA LÜTFEN BİŞİYLER YAZSIN ,ÇOK SIKINTILIYIM....:58:

canım 4.5 aylık 6.5 kilo bir bebekten bahsediyorsun,kilosu hiç te az değil maaşallah.benim oğlum da aynen 4.5 aylık 6300 gr doktor gayet iyi dedi.6.ayda ek gıdaya başlayalım dedi.emmeme sorunu benim bebeğimde de var malesef.ben uyuduğu zamanlar vermeye çalışıyorum,uyuduğunda yatağından alıp göğsümü veriyorum,öylece bekliyormuyanana kadar,fazla emmese bile bir damla anne sütü alsa o da yeter diye düşünüyorum.3 saate bir de sağıyorum30-40cc arası çıkıyor sütüm.zaten sütüm az olduğu için 2.ayda devam sütüne başlamıştım ben günde 3-4 defa.bence bebeğinin kilosu gelişimi konusunda endişelenmene gerek yok,gayet iyi bebeğin.ek gıda konusunda da meyve sularından başla bence,hemen yüklenme bebeğine yoğurt ve çorbayla.tabiki yine son sözü sen söylersin bebeğin konusunda,en iyisini sen bilirsin.bunlar benim nacizane fikirlerim.

slm...benim oğlumda emmeyi reddediyor ne yapacağımı şaşırdım...bardağa sağıp içiriyorum zorla...4,5 aylık 6,5 kilo dr.kilosu yeterlideğil ek gıdaya geç dedi...iyice anne sitinden uzaklalşacak die çok korkuyorum...bilgisi olan vaRSA LÜTFEN BİŞİYLER YAZSIN ,ÇOK SIKINTILIYIM....:58:

bebegını kılosu bence gayet ıyı benım oglum 6.5 aylık ve 7500 gram benım oglum 2420 gram dogdu kucucuk bıseydı erken dogdugu ıcınde gunu dolana kadar uyku halındeydı hep anca bu kadar oldu emmeme konusuna gelınce gecenlerde doktora gıttım soyledım emmek ıstemıyor dıye ek besın verıyorsanız bebege anne sutu tatsız geldıgı ıcın emmek ıstemıyor dedı :61:

slm benim oglumda su an 6,5 aylik...ek gidaya gectigimiz zaman ilk emiyordu sonra emmemeye basladi.bende napcagimi sasirdim.zorla vermeye calistim malesef hepten uzaklasdi birde emmedigi icin sinirleniyordum.bende cok korktum artik emmicek birakti diye.neyse hep uyudugunda emzirdim gece gündüz aksam.bazende anliyordu velet emmiyordu.sonra kucagimda biraz salladim memesinide verdim yine daldi tekrar denedim ve emdi.her uyudugunda firsati kullandim.ve tavsiyem bence öyle yapin uykuda emzirmeye calisin ama cok zorlamayin ve kesinlikle sinirlenmeyin onlar bunu cok iyi hissediyorlar..öyle yapa yapa artik yine uyanik olsada emmeye basladi ve istemedigi zaman zorlamiyorum ama bi kac dkk sonra tekrar deniyorum.aglayincada güldürün sanki birsey yokmus gibi davranin.ben hep öyle mücadele ettim allahima sükür basardim.birde ben meyvesu vermiyorum.ben meyveleri temizliyorum tencere atiyorum birde gerektigi kadar su.öyle haslayip suyunu dökmeden püre haline getirip veriyorum.cünkü meyvesu anne sütünden daha tatli oldugu icin onlari daha cok tercih ederler.benim dr'umda tatli fazla verme dedi bende öyle yaptim.kesinlikle kendi sütünüzü birakip devam sütü baslamayin yine ugrasin.ve ek mama veya yemek vermeden önce emzirin.benim size tavsiyem bu.

Back