Kizlar oglum 5 gun once 3 aylik oldu.. 5.800 kilo.. boyu 64 cm
dun doktora gittik 12 gun icerisinde sadece 100 gr almis, bu beni cok uzdu..
bebegimi geceleri emziriyorum , gunduzleri aptamil 1 veriyorum dokotrun onerisi (1.5 ay once sutum yetmedigi icin aptamile basladik)
ama 12 gun icerisinde sadece 100 gr cok az, bu 12 gun icerisinde boyu 3 cm uzamis
ama bebisimin keyfi yerinde cok hiperaktiv bir bebek.. uyanir uyanmaz konusmaya calisiyor elerle, ayaklarla falan hic durmaz.. cok cis yapiyor ama bu kilo beni tedirkin etti..
canım bence başka bir doktora daha götür.önemli olan bebeğinin sağlıklı olması.sağlıklı olduktan sonra kilo da alır.üzülme öteki ay belki daha farklı olur.
bence toplam kilosuna bakın ki bence normal ,her bebeğin büyüme süreçleri ve bünyeleri farklı olur bunu unutmayın ,3 aylık ve 5800 gr çok iyi..benim kızım o aydayken 5000 bile değildi daha ,şimdi 2 yaşına girecek ve gayet iyi kilo alımı ,bunlara takılmayan sağlık en önemlisi ..
ah canım ya benimde durumum aynı,zaten cok zayıf doğdu,2500gr..dı,hala çok iyi alamıyor kilo.5200oldu 4 ayı dolacak yakında.Her gören ay kupkuru,ay ne zayıf,sütünmü yetmiyor,ay sen mama ver buna vs diyip cinnet geçirtiyor bana.Oysa görseniz çok sağlılklı,kıpır kıpır,sürekli gülücük atan bir bebek benim kızım.zamanla alırlar sanırım naapim,tosuncuk gibi olsa dahamı iyi sanki..üzülme sende,buyuyecekler elbet.Bu arada bence kilosu iyi bebeğinin canım..
kizlar bebisimi doktora goturdum son 2 gun huzursuz oldu merak ettim yine doktora gittim (doktor degitirdim, eski doktor nesi var diye cozemedi) bogazi kizarmis, ve burnu tikandigi icin pek icmiyor yani icemiyor.. bogaz icin antibiyotik surup, burun icin damla ve sprey verdi.. 5 dun sonra tekrar kontrole gelin dedi, biz de oyle yaptik bugun kontrole gitik.. masallah iyi dedi, yalniz burun hala tikali (biraz tikali, oyle cok degil) doktorda terledigi icin burnu gecmez.. cok giydirme dedi birde spreye devam dedi.. oglusumda masallah cok saci var ve hep kafasinda terliyor, saclari kesmeyi dusunduk ama bu ayda saclar dokulur dedile biraktik.. ama bu terleme hep sacindan oluyor biliyorum..
slm kızlar melisanın anlattıklarının aynısını bende yaşıyorum kızım çok hareketli maşallah fakat zayıf emziriyorum doktor ek mamaya gerek yok iyi şimdilik dedi fakat etrafımdakiler moralimi çok bozuyorlar niye gelişmemiş niye zayıf böyle diye doktora gidince bunları da söyleyecem bakalım ne diyecek
ahh o moral bozucular yokmuuu!!! ağızlarını bantlayacaksın onların.insanı uzmekten baska işleri yok zaten.yok sutunmu yetmiyo,yok bu çocuk cok zayıf,cok kuru vsvs.ne olacaktı morbid obezmi yapacaktık cocuklarımızı..200gr da alsa alıyor işte kardesim:))))
benımde aynı sorun vardı ılk ay kılo alımı olmamıstı mama ya basladık anne sutu ve mama verıyoruz.2.5 aylık suanda ıkıncı ayın sonunda 4700 du bır ayda guzel kılo aldı. ama mamaya agırlık verınce memeyı cok fazla emmeye basladı. bırakmasından korkuyorumm. bırde kızlar bırsey sorcam bu donemdekı bebekler ne kadar surede acıkırlarr benımkı ıkı saatte bır emıyor arada verdıgım zaman emmıyor kıyametı koparıyorr bı fıkır verınn