Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
1 aylık bebeyim beni günde 1 kere emiyor,sonra istemiyor tutmayınca tabi sağıp biberonla veriyorum.tuttuysa tutar uğraş diyorlar uğraşıyorum ama basıyor çığlıgı,makina gögüs ucumu kalınlaştırdı acaba ondanmı die düüşünüyorum ama tutmuyorda degil günde 1 sefer tuturabiliyorum ama sonra istemiyor,ne yapabilirim metodummu yanlış acaba?
Allah yardımcın olsun arkadaşım..benimkisi göğüs ucu olmadığından ememişti..şimdi tek göğsümü emiyor..aman mutlaka sürekli sağ göğsünü ,benim emilmeyen göğsümde süt iyice azaldı..3 saatte 5 -10 ml ancak çıkıyor..sürekli sağ demişlerdi de inanmamıştım..4 saatte sonra 6 saatte derken 8 saatte bir sağınca durum vahim oluyor benimkisi gibi..mutlaka düzenli sağ..biberonla verirsin hiç bişey olmaz,ama göğsünü vermeyi mutlaka dene,aldıramazsan sağ ver..
Kızlar ben de bişey sorsam yardımcı olabilir misiniz? Benim kuzenimin bebeği oldu şu an 2 aylık, annesini emerken süt hep genzine kaçıyormuş sonrada ağlamaya başlıyomuş ve emmiyomuş. Dün onlara gitmiştim gerçekten de öyle emmeye başlarken hızlı hızlı emiyor sonra boğazına kaçıyor ağlamaya başlıyor, susturuyoruz tekrar deniyoruz tekrar aynı şeyler oluyo. Böyle sorunla karşılaşan olmuşmuydu hiç?
1 aylık bebeyim beni günde 1 kere emiyor,sonra istemiyor tutmayınca tabi sağıp biberonla veriyorum.tuttuysa tutar uğraş diyorlar uğraşıyorum ama basıyor çığlıgı,makina gögüs ucumu kalınlaştırdı acaba ondanmı die düüşünüyorum ama tutmuyorda degil günde 1 sefer tuturabiliyorum ama sonra istemiyor,ne yapabilirim metodummu yanlış acaba?
Meme uçlarım yoktu. Bebeğim göğsümü tutamıyordu. SArılık olmasın diye dr sütü sağıp biberonla ver demişti. Öyle yaptım. Ama emdirmeye de devam ettim. Halam gelmişti bir gün. Göğüs ucum yok diye ben ağlarken, komik gelecek ama halam göğüslerini açıp "bak benimkiler de yok, ben bunlarla 3 çocuk emzirdim, bebeğin doğasında var emmeyip de naapacak? mecbur emecek" deyince Çabaladım.Tam 40 gün ağlayarak emzirdim. Sonunda başardım. Bebeğim 7 aylık şuanda. Maşallah halen emiyor. Biberona alışınca memeyi tutması daha da zorlaşıor bebeğin. Ama sakın pes etme, eninde sonunda başaracaksın.
Canım bebekler zaman zaman böyle emmeme durumları yapıyor. Aman sen pes etme.
Benim oğlum almayınca eskiden bal sürenler gibi bizde anne sütü sağıyorduk memenin kenarından annem döküyordu onu oğlum onu alabilmek için memeye yapışıyordu. Böyle böyle 1 ay geçti sonra şimdi 8 aylıyız hala emiyoruz.
Hiç pes etme vermek için uğraş, sağ ama kesinlikle anne sütünü ver.
pes etmek gibi bi niyetim hiç yok o çırpınıyor ben ısrarla veriyorum. isteyince öyle bi tutuyorki hiç çabalamadan.önce ucunu veriyordum sdce yanlışmış kahverengi bölümün çogunu agzına veriyorum. isteklerini daha şimdiden yaptıyorlar:)aglayınca dayanamayıp sağıyorum aç kalır die endişe ediyorum.aç kalınca yanaşmıyor bile çünkü ağlamaktan tutmaya yanaşmıyor