Bebekten sonra kendime gelemiyorum

sipsip52

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2008
876
631
İyi akşamlar hanımlar , konuya direk giriş yapmak istiyorum 6 aylık bir bebeğim var ve ben çok yorgunum..Kısaca bahsediyim;günlük rutinimizden sabah 7 -7.30 gibi fix uyanır. tabi gün geç aydığınlandığı için ben çok zor uyanıyorum kendime gelemiyorum hiç . 2 saat böyle altını al oyuncak ver eline oyala derken geçiyo. 2 saat sonunda uykusu geliyo ayağımda sallıyorum yatırıyorum max yarım saate uyanıyor ayagımda tutarsam 2 saat uyuyor 11 e kadar. Sonra kahvaltısıydı ek gıdasıydı derken saat 1 oluyor . Ev dağınık heryer heryerde ben saçımı bile tarayamamışım tüm gün pijamayla . Evi süpürebilrsem ne mutlu . Uyursa tekrar yarım saat . Asla ne yemek yapmaya girişebiliylrum ne kendime vakit ayırabiliyorum cünkü neye girişsem uyanıyor. Paldur kuldur yemek yapıyorum makineye çamaşır derken saat 3 4 oluyor biraz bebeğimle oynuyorum vs. Akşam oluyor tüm günler diğerinin aynııı Okadar verimsiz Okadar boş ki .. akşamları 8 buçukta uyuyor bana 12 ye kadar zaman kalıyor ama tüm gün hic kendine vakit ayırmadığım için bi çay içip yorgunluk atmak istiyorum iş yapmak istesemde zoraki oluyor uykulu oluyorum coğunlukla zaten.Aile içi şeyleri kafaya taktığım için galiba ağzımda da sürekli aftlar çıkıyor hayat kalitemi yerlere çekiyor iyice .. naparım nasıl bi düzen kurarım fikirlerinize çok ibtiyacm var . Oysa her Akşam elimde ajanda günlük haftalık aylık planlar yapıyorum okunacaklar listesi yapıyorum ama lafta kalıyor hep icraat yok 😓

15. aydan bildiriyorum: durum aynı
sık sık "hiç bir şeye yetişemiyorum" diye hüzün bassa da kendime hatırlatmaya çalışıyorum: büyüyecek, bir sürü zamanım olacak. şimdi bebeğime eşlik vakti diye...
ha yetişen vardır belki,, tüyoları almak için köşeye geçiyorum ben de.
size bir önerim var; hamak alın. ipini çekerek hafifçe sallarsanız epeyi uyuyor. bonus olarak sıcak çay içebilir, kitap okuyabilir ya da kulaklıkla bir şeyler izleyebilir/dinleyebilirsiniz ve ayaklarınız sızlamaz. ben hamakla tanışınca çok mutlu olmuştum :KK5:

İyi akşamlar, benim de bebekle ilk aylarım böyleydi. Rutinim yok ve günlerim çok boş geçiyor diye üzülüyordum. Ben bebeğim akşam uykusuna daldığında kahve keyfi yapıp kitap okuyordum. Bu bana evimin işlerini halletmekten daha iyi geliyordu. Size aslında söyleyebileceğim tek şey bu günlerin de geçici olmasıdır. Biraz daha büyüdüğünde ve bebeğiniz kendi kendine oynadığında daha rahat edeceksiniz. Hele bir anaokuluna başlasın. Bu zamanların geçici olduğunu kendinize hatırlatıp değerini bilmeye çalışın bence. Çok çabuk büyüyorlar ve bu zamanlar birdaha geri gelmiyor. Şimdi geriye baktığımda keşke boşu boşuna üzülmeseydim diyorum 😊

sık sık "hiç bir şeye yetişemiyorum" diye hüzün bassa da kendime hatırlatmaya çalışıyorum: büyüyecek, bir sürü zamanım olacak. şimdi bebeğime eşlik vakti diye...
size bir önerim var; hamak alın. ipini çekerek hafifçe sallarsanız epeyi uyuyor. bonus olarak sıcak çay içebilir, kitap okuyabilir ya da kulaklıkla bir şeyler izleyebilir/dinleyebilirsiniz ve ayaklarınız sızlamaz. ben hamakla tanışınca çok mutlu olmuştum :KK5:
Ah çok mutlu
size bir önerim var; hamak alın. ipini çekerek hafifçe sallarsanız epeyi uyuyor. bonus olarak sıcak çay içebilir, kitap okuyabilir ya da kulaklıkla bir şeyler izleyebilir/dinleyebilirsiniz ve ayaklarınız sızlamaz. ben hamakla tanışınca çok mutlu olmuştum
Yorumunuz için çok teşekkür ederim 😍Aslında hiç sallayarak uyutmak isteniyordum ama alıştı bikere . Şimdi bıraktırmak istiyorum ama çok zorlanıyorum çünkü emziğide bi anda bıraktı ve uyku için tek bağı sallanmak. Yanıma alıyorum pışpışlıyorum gözleri kapanıyor kafasını sallamaya başlıyor … en sonunda çığlık çığlığa ağlayınca mecbur alıp sallıyorum. 😓

İyi akşamlar, benim de bebekle ilk aylarım böyleydi. Rutinim yok ve günlerim çok boş geçiyor diye üzülüyordum. Ben bebeğim akşam uykusuna daldığında kahve keyfi yapıp kitap okuyordum. Bu bana evimin işlerini halletmekten daha iyi geliyordu. Size aslında söyleyebileceğim tek şey bu günlerin de geçici olmasıdır. Biraz daha büyüdüğünde ve bebeğiniz kendi kendine oynadığında daha rahat edeceksiniz. Hele bir anaokuluna başlasın. Bu zamanların geçici olduğunu kendinize hatırlatıp değerini bilmeye çalışın bence. Çok çabuk büyüyorlar ve bu zamanlar birdaha geri gelmiyor.
İşte bu seferde ya bi bebeğim daha olursa diye stres oluyorum , yani aslında ben hep çocuğum olmadan önce kalabalık bi ailemiz olsun 3 4 hatta 5 çocuğum olsa kalabalık sofralar vsvs 🥰diye hayaller kurardım şimdi ona istinaden söylüyorum . Naparım öyle olursa hiç bilemiyorum🤣🙈

Mesela sizi gün icinde yoracak olan camasır yemek gibi isleri yapsanız aksam uyudugunda gündüz böyle yorgun düşmezsiniz. Bnmde 8 ay olacak gunduzlerı 3 defa yarım saat 1 saaat uyuyor o aralarda oda oda toplayıp temizliyorum aksam yemegını de babası gelincd cocugu ona veriyorum oyle yapıyorum. Yoksa yetştirmeye calıssam cock aglıyor yemek yarm kalıyor zor oluyor.

İşte bu seferde ya bi bebeğim daha olursa diye stres oluyorum , yani aslında ben hep çocuğum olmadan önce kalabalık bi ailemiz olsun 3 4 hatta 5 çocuğum olsa kalabalık sofralar vsvs 🥰diye hayaller kurardım şimdi ona istinaden söylüyorum . Naparım öyle olursa hiç bilemiyorum🤣🙈
Ben de 4 cocuk istiyordum hepsi 2 yaş arayla 😂 ama çok yorulduğum içim, hamileliğim de yorucu geçtiği için bir süre cesaret edemedim. Şimdi de olmuyor 🤷🏼‍♀️

İyi akşamlar hanımlar , konuya direk giriş yapmak istiyorum 6 aylık bir bebeğim var ve ben çok yorgunum..Kısaca bahsediyim;günlük rutinimizden sabah 7 -7.30 gibi fix uyanır. tabi gün geç aydığınlandığı için ben çok zor uyanıyorum kendime gelemiyorum hiç . 2 saat böyle altını al oyuncak ver eline oyala derken geçiyo. 2 saat sonunda uykusu geliyo ayağımda sallıyorum yatırıyorum max yarım saate uyanıyor ayagımda tutarsam 2 saat uyuyor 11 e kadar. Sonra kahvaltısıydı ek gıdasıydı derken saat 1 oluyor . Ev dağınık heryer heryerde ben saçımı bile tarayamamışım tüm gün pijamayla . Evi süpürebilrsem ne mutlu . Uyursa tekrar yarım saat . Asla ne yemek yapmaya girişebiliylrum ne kendime vakit ayırabiliyorum cünkü neye girişsem uyanıyor. Paldur kuldur yemek yapıyorum makineye çamaşır derken saat 3 4 oluyor biraz bebeğimle oynuyorum vs. Akşam oluyor tüm günler diğerinin aynııı Okadar verimsiz Okadar boş ki .. akşamları 8 buçukta uyuyor bana 12 ye kadar zaman kalıyor ama tüm gün hic kendine vakit ayırmadığım için bi çay içip yorgunluk atmak istiyorum iş yapmak istesemde zoraki oluyor uykulu oluyorum coğunlukla zaten.Aile içi şeyleri kafaya taktığım için galiba ağzımda da sürekli aftlar çıkıyor hayat kalitemi yerlere çekiyor iyice .. naparım nasıl bi düzen kurarım fikirlerinize çok ibtiyacm var . Oysa her Akşam elimde ajanda günlük haftalık aylık planlar yapıyorum okunacaklar listesi yapıyorum ama lafta kalıyor hep icraat yok 😓
İşte bu tüm anlattıklarına çocuklu hayat diyoruz aman her şeyi boşver bu bebeklik anlarının tadını çıkar

Luften bu anlarınızı mutsuz olarak değilde seve seve değerlendirin . Kolay değil bebek bakmak aynı zamanda diğer işleri takip etmek ama sizin durumunuzda olmak isteyen bebek sahibi olmak isteyen çok kişi var içlerinden biri de ben . Halinize sukredip bebeğinize sımsıkı sarılın.

Mesela sizi gün icinde yoracak olan camasır yemek gibi isleri yapsanız aksam uyudugunda gündüz böyle yorgun düşmezsiniz. Bnmde 8 ay olacak gunduzlerı 3 defa yarım saat 1 saaat uyuyor o aralarda oda oda toplayıp temizliyorum aksam yemegını de babası gelincd cocugu ona veriyorum oyle yapıyorum. Yoksa yetştirmeye calıssam cock aglıyor yemek yarm kalıyor zor oluyor.
Aslında mantıklı ama akşamda böyle bi dil öğrenmek için bi saat ayırıyım bi saat kitap okuma bi saat izlemediğim bi dizi film olarak tasarlayıp hiç birini yapmıyorum gerçi ama plan yapıyorum kendime hep .gündüz cünkü bunlar bebekle hiç mümkün değil

Öncelikle inşallah en kısa süre de düzeniniz oturur ve rahata erersiniz bebişinizle.

Bence günlük haftalık planlar yapmayı bir bırakın daha uzun vadeli sizi hem rahatlatacak hem motive edecek planlar olabilir ama şu an küçük bir bebekle bu şekilde plan yapmak ve uyamamak sizi daha çok strese sokabilir. Benim de oğlum hiç durmazdı ben açıkçası o uyanıkken daha çok iş yapardım. Ya ana kucağında yanımda tutardım ya kanguruyla kucağıma bağlardım şarkılar oyunlar eşliğinde onunla konuşa konuşa bitirmeye çalışırdım işimi. 1 saatte bitirdiğim işler çok daha fazla zaman alırdı belki ama hem oğlumla ilgilenirdim hem işimi hallederdim. Bunun büyüdüğünde hem iyi yanı ( çocuk herşeyi öğrenerek büyüyor) hem kötü yanı (her şeye ben yapıcam diye atlıyor bir süre sonra çığlık atmak istiyorsunuz 🙈) olabiliyor ama bence güzel oluyor. Uyuyakaldığında da ben de dinlenirdim genelde 15 dk 15 dk.dır. Kendime bakmaktan ziyade işlerimi yoluna koyma yoluna gittim ben hep. Zira normalde de çok bakımlı biri değilimdir. Rahatlığı severim. Ama siz normalde bakımlı bir insansanız ilk dinlenme fırsatınızda kendinize hızlıca çeki düzen verseniz 10-15 dk o bile keyfinizi yerine getirip gününüzü güzelleştirebilir diye düşünüyorum.

Aslında mantıklı ama akşamda böyle bi dil öğrenmek için bi saat ayırıyım bi saat kitap okuma bi saat izlemediğim bi dizi film olarak tasarlayıp hiç birini yapmıyorum gerçi ama plan yapıyorum kendime hep .gündüz cünkü bunlar bebekle hiç mümkün değil
Biraz daha sabret yakında bunlar da olacak.

Okurken görünmeyen bir çift el boğazımı sıktı adeta. Geçmişe gittim... Sizinki yine iyiymiş ben bir de bunları yaşadım diye hiç eklemek istemiyorum üstüne. İnanın herkes benzer zorluklar yaşıyor.
Ama şunu bilin, geçiyor. Mutlaka geçiyor.
Allah sağlık versin, güle güle büyütün yavrunuzu.

Luften bu anlarınızı mutsuz olarak değilde seve seve değerlendirin . Kolay değil bebek bakmak aynı zamanda diğer işleri takip etmek ama sizin durumunuzda olmak isteyen bebek sahibi olmak isteyen çok kişi var içlerinden biri de ben . Halinize sukredip bebeğinize sımsıkı sarılın.
İşte böyle birden bi mesajla kendime geliyorum 😣 Rabbim size en güzel zamanda hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli hayırlı bir evlat nasip etsin🌺 aslında mesajda sitemkar gözüyorum belki ama şükredecek çok şey var tabiki, konuyu açmamdaki sebebse , bu sureçte neler yapılabilir nasıl daha kolay atlatılabilir tecrübe ve deneyimlerden faydalanmak niyetim

Çok zor 😵‍💫 birde tam oturamıyor koltukta tutamıyorum anakucağı tarzı şeylerde uzun süre durmuyor yerde de aynı şekilde 😰 odadan gitsem ağlamaya başlıyor 🤯

Tam böyle davranma zamanı. Benim minik artık ufak ufak kendi kendine takılmaya başladı (3 dk falan ama bana nasıl iyi geliyor🤣) o sırada bile kontrol ediyor başka bi şeyle ilgilenirsem hooop yanımda. Yemek falan yapmak hayal, ama bulaşık makinası boşaltıyoruz birlikte. Amaaan ev işi hep olur, dert etmemeyi öğrenmek zaman alıyor sadece 😊 sağlıkla büyüsünler 🤲🏻

Akşam 8 buçuktan sabah 7 buçuğa kadar uyuyan bebeği ben başımın üstünde taşırdım bütün gün:) ben gece de uyumuyordum. Benimkiler yarım saatte bir uyanır ağlar emmek ister, 2 çocukla ikişerden dört senem uykusuz geçti.
Sizinki 8 buçukta uyuyor ne güzel. Sana bisürü zaman kalıyor işte daha ne olsun.

X