• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekte Yüzde Dermatitten Anlayan Doktor Tavsiye Edebilir misiniz ?

blueaqua

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2015
1.648
1.573
133
Arkadaşlar merhaba bebeğimin yüzü böyle oluyor iki aydır. Şuan 15 aylık. Doktor doktor geziyoruz. Beş cildiyle doktoruna ( üçü profesör doktor), bir çocuk doktoruna bir de çocuk alerji uzmanına ( prof doktor Mahmut Doğru) götürdüm ama çözüm bulamıyoruz. Alerjisi yok dendi. Tükürüğü yapıyor olabilir diyorlar. Sürekli kortizonlu krem kullanmak zorunda kalıyorum, başka denediklerim işe yaramıyor, kullanmazsam yayılıyor. Kortizonsuz bu işi çözmek istiyorum. Başına gelenler yardımcı olabilir mi?

Eklentiler

• 8B74E3C6-A00B-440A-B763-701AB2E63BFB.jpeg
    8B74E3C6-A00B-440A-B763-701AB2E63BFB.jpeg
    72,8 KB · Görüntüleme: 41
Arkadaşlar merhaba bebeğimin yüzü böyle oluyor iki aydır. Şuan 15 aylık. Doktor doktor geziyoruz. Beş cildiyle doktoruna ( üçü profesör doktor), bir çocuk doktoruna bir de çocuk alerji uzmanına ( prof doktor Mahmut Doğru) götürdüm ama çözüm bulamıyoruz. Alerjisi yok dendi. Tükürüğü yapıyor olabilir diyorlar. Sürekli kortizonlu krem kullanmak zorunda kalıyorum, başka denediklerim işe yaramıyor, kullanmazsam yayılıyor. Kortizonsuz bu işi çözmek istiyorum. Başına gelenler yardımcı olabilir mi?
Hindistan cevizi yağını denediniz mi? Denemediyseniz düzenli olarak Hindistan cevizi yağı sürün hatta çorbasına da 1 çay kaşığı karıştırarak yedirip gözlemleyin. Kortizonlu krem bi müddet sonra ciltte incelmeye sebep olacaktır kullanmayın lütfen. Hindistan cevizi yağını deneyin vücuda hiç bir yan etkisi de yok inşallah bebeğinize şifa olur

Hindistan cevizi yağını denediniz mi? Denemediyseniz düzenli olarak Hindistan cevizi yağı sürün hatta çorbasına da 1 çay kaşığı karıştırarak yedirip gözlemleyin. Kortizonlu krem bi müddet sonra ciltte incelmeye sebep olacaktır kullanmayın lütfen. Hindistan cevizi yağını deneyin vücuda hiç bir yan etkisi de yok inşallah bebeğinize şifa olur
Denedim maalesef işe yaramadı. Kortizonlu krem kullanmadığım zaman gözüne kadar yayılıyor, doktor sürmezsen cildinde daha çok kalıcı hasar olur kaşıdıkça dedi. Ne yapayım sürmeyip

Ya siz bi çözüm bulabildiniz mi Allah aşkına bana cevap verin. Oğlum 15 aylık bizde 10. Ayda başladı zaman zaman artıyor azalıyor ama suan aynı sizin oğlunuzdaki gibi arttı yayıldı ne yaptınız geçti mi çok bunaldım artık her gören soruyor kaç doktor gezdim çözümü yok

Benim kızım 2 buçuk yaşında. Doğduğundan beri böyle dermatitli cildi var. 1-2 besin dışında bişeye alerjisi de yok. Alerjisi olanları da vermiyorum zaten . Kış geldiğinde özellikle daha da artıyor dermatitleri. Öncelikle şampuanını değiştirdim atopik dermatitli ciltlere uygun bir şampuan aldım , banyo sonrasında kullandığımız balsamı değiştirdim La Roche Posay Lipikar Baume ap+m balsam kullanıyoruz bu baya yumuşattı cildini özellikle bacaklarındaki egzamaları geçirdi . Yüz bölgesinde özellikle ağız kenarında olan dermatitler için de bir süre kortizonlu kremler kullandık sonrasında başka bir krem keşfettim bitkisel . Ben yurtdışındayım sanırım orda yoktur krem ama içeriğini yazayım size . Balmumu, calendula, sarı kantaron, gül ve lavanta yağı ,A ve E vitamini. Yapısı vazelin gibi koyu bir krem rengi sarı. Bu krem yüzdeki dermatit sorununu bitirdi bizde . Bence içinden iyi gelen şey sarı kantaron ve calendula bitkisiydi. Siz de bu bitkilerden yapılmış bi krem alıp deneyebilirsiniz belki size de iyi gelir

Back
X