Benim yegenimde gece hic kalkmaz gece ama benim Bebeğimi susturmak imkansız gece uykulu olduğum için zaten oynamıyorum altını da degistirmiyorum ama emzirmezsem ağlıyor susmuyor gece karanlıkta uyuyor gece gündüz ayırımı yapıyor ama bizim problemimiz başka bi yere gittiğimiz de uyumamak öyle olunca da sürekli ağlıyor bi yere gitmek kabus gibi geliyor banabenim kızım 2,5 aylık
akşam 11de yatar sabah 8de kalkar
öncelikle bebeğin gece-gündüz ayrımı yapmasını sağlaman gerek
gece karanlık yada loş odada yatır , gündüzlerii dışarı çıkar mutlaka
her akşam uyutmadan önce rezene çayı içir sonra besle öyle uyut. eğer uyumakta zorlanıyosa banyo yaptır.
gece uyanırsa besleme yada oyun oynama. yalancı meme kullanıyosa emziğini ver yada başını okşayıp geri uyut
gece altını değiştirme
bunları uygularsan 1hftada alışır. gece uykusuna alıştırmazsan ilerde daha çok sıkıntı yaşarsın çünkü alışkanlıkları değiştirmek gitgide zorlaşıyo
Her ay yaklasik 600 gr alıyor doktor sütun yetiyor ek gıdaya gerek yok dedi gece uykusuz kalmak değilde başka biyerde uyuyamamasi beni yoruyor sürekli ağlıyor biyere gidince4,5 aylik bebek tum gece ac kalmaya dayanamaz,bu imkansiz..sakin boyle bisey denemeyin.
anladigim kadariyla sadece anne sutu aliyor,ozaman 2 saatte bir emmesi normal ama siz doyduguna emin misiniz? kilo alimi filan nasil?
biraz daha buyusun 6 ay civari ek gidaya gecince aksamlari bebekler icin devam sutleri oluyor yada gece mamalari,doktorunuza danisarak onlari baslayabilirsiniz boylece gece emmek icin o kadar sIk kalmayacaktir.
bunun disinda gece uykularina geciste zorlaniyorsa banyo yaptirin,hasta olcak diye korkmayin cok ama cok rahatlatiyor bebekleri banyo.
4,5 aylik bebegin uyanik kalacagi sure maksimum 3 saattir,sIk uyur uyanir,gunduz uykularini o kadar dert etmeyin,yasina gelince zaten genelde gunduz uykulari teke dusuyor.
biraz sabir emin olun zamanla duzelicek,siz gece guzel uyuyabilmesi icin yattigi odayi guzelce havalandirin,bebeginizi yikayin,besleyin.sallamadan uyutmaya calisin.
kolay gelsin.
Her ay yaklasik 600 gr alıyor doktor sütun yetiyor ek gıdaya gerek yok dedi gece uykusuz kalmak değilde başka biyerde uyuyamamasi beni yoruyor sürekli ağlıyor biyere gidince
Insallah umud ediyorum oyle olur yoksa her gittigim yerde burnundan geliyor hiç susmadan ağlıyor gidene kadar eve kapanipta hepten yabani yetiştirmek istemiyorum ama çok yoruluyorum bi yere gidincebenim oglum 1,5 yasinda,bir yere gidince o bile bi sure agliyor,demek ki mekan degisikligine karsi hassas bi bebeginiz var.bu zamanla azalir merak etmeyin.
arkadaşlar lütfen rica ediyorum herkes çok yanlış bilgi veriyor.kadınlar kulübünü okuyan birçokkişi var.lütfen doktorunuza sorun doktor yoksa aile hekimleri var herkesin çocğu farklı.kulaktan dolma bilgilerle asla hareket etmeyn.mesel arkadalar tüm gece uyumasn demiş benm doktorum 4-5 saatte emzir gece dedi ki kendisi prof. ama bşka bebeğe başka söyler .mesela gndz 3 saatte emzır dedi ama ben yapamıyorum çünkğ bbeğim bazen istemiyor ez orlayacak halim yok.bazen 2 saat bazen 3 saat canı nasl isterse.robot değil ki bunlar! sınırları doktora sorun sonra bebeğe göre ayarlayın bence.ama lütfen kesin şunu yap asla bunu yapma demesin kimse kimseye.zaten ezmirirken insan kafayı yiyor doydu mu doymadı mı bişi mi oldu diye.iyice insanları işkillendiriyorsunuz.ben o hataya düştüm mesela.bebeğim hep emmek istiyoru doymuyor dediler soluğu dr da aldım ve neoldu biliyor musunz alması gerekn kilonun 2 katını almış! millete baksam dinlesem mama filan verecektim yok yere! bide bunalıma girip sütümü azaltacaktım. o yüzden lütfen ama lütfen doktora danışın aklınıza takılanları!
Oncelikle yaziniza bende katiliyorum...Bebekleri rahat birakmak lazim bence zaten zamanla duzene girecektir...Benim oglumda bir haftadir falan gece hic uyanmadan 7 ye kadar uyuyor...Oncedende zaten bir defa kalkardi sadece...
Ama aksam 8 gibi emmeye bir basliuor uyuyana kadar surekli 2 3 saat emiyor...Bizimkininde kilo alimida hizli bir hayli hic 1 kilonun altina dusmedi aylik olarak...ortalamanin ustundeymis boyuda kilosuda...
Ben bu iyi diye dusunuyordum ama simdi siz oyle yazinca korktum...Ne gibi bir sakincasi oldu acaba merak ettim...Ben anne sutu ile alinan kilonun tehlikesi yoktur diye.biliyordum ilerde obeziteye engel oluyormus hatta diye duymustum...
yok yok anne sütü alması sıkıntı değil.uyku konusunda uyardı.ikidebir kaldırığ emzirmeyin dedi.çocuğun emmek kadar uykuya da ihtiyacı var dedi.çünkğ uyku çocukların büyümesini sağlıyormuş aynı süt gibi.özellikle gece uykusu (en geç 8 -9 da başlamasını önerdi ama çok zor tabii :) ) çok çok önemli dedi.e bizde 2-3 saatte emzrcez diye çocukları uyandırıp duruyoruz kaliteli bir uyku olmuyor.
uyku düzenini doktorla görüşüp öyle ayarlamalı bence aydan aya da değşiyor.mesea 1 aylk bebek sıkça emzirilmeli ama 5 aylık öyle değil.
anne sütü ile kilonun tehlikesi yok yanlış anlatmışım sanırım.
orda demek istediğim yok çocuk doymuyo diyenlere bakmayındı :)
yoksa anne sütünün hiçbir sakıncası yok aksine faydası çok :)
burda öyle şeyler yazıyorlarki şaşıyorum yazık günah uygulayanlarda vardır.
gerçekten yazık.yapmayın doktorlara gidin.aile hekimi var en yakında ona gidin giemiyosnaz ama lütfen kulaktan dolma bilgi ile hareket etmeyin bu çok önemli.
bu arada bebeğiniz ne kadarlık ?benim bebeğim gece kalkmıyo maşallah hiç ben 5-6 gibi kaldırıyorm emzr altını değiş.
kilo alımı vs sıkntı yoksa dr da bir şey demiyorsa çook güzel maşallah diyim.bizim hala netdüzenimz yok.oluşltrmaya çalışıyorm ama nafile.Aynen bazen burda okuduklarima bende sasiyorum.Benim oglum 3.5 aylik dogdugundan beri masallah gece uykusu duzenli...Bir defa kalkardi emer altini degistirirm yine uyurdu.Artik bi haftadir falan 11 gibi uyuyor ben hic mudahale etmedim ve etmiyorum kendiliginden sabah 7 de uyaniyor.Ama dedigim gibi aksam uyuyana kadar 3 4 saat emiyor karni iyice doyuyor demekki bu yuzden uyanmiyor sabaha kadar...
Kilo alimi gayet iyi masallah.sizin bebeginiz kac aylik.zamanla sizinkide duzene girer ins...ben ekstra birsey yapmadim hic kendiliginden olustu duzenimiz.babasida dayisisa uykucudur belkide onlara cekti bilmiyorum.:)kilo alımı vs sıkntı yoksa dr da bir şey demiyorsa çook güzel maşallah diyim.bizim hala netdüzenimz yok.oluşltrmaya çalışıyorm ama nafile.
Her bebek farkli oluyor demekki..Benim komsumun 7 aylik kizi dogdugundan beri saat basi uyanip emiyormus.Gunduz uyursa uyuyor biraz diyor komsumda..Ne güzel maşallah benim bebeğim gündüz de pek uyumuyor gece de son zamanlarda her saat başı kalkıyor gece emzik veriyorum kabul etmiyor emmek istiyor sutum çok var şükürlerolsun aç olduğundan değil aliskanliktan diye düşünüyorum banyo yaptırsam da en fazla 2 saat uyuyor sabah çoğunlukla 5_6 arası kalkıyor çok nadir 7 de o yüzden gece mama vereyim biraz fazla uyusun dedin ama kabul etmedi geri çıkartıp ağlıyor 5. Ayimizda doktora gittik yaklaşık 1 ay da 1 kilo almis mama vermeyi onermedi ama yine de deneyim dedim çünkü çok yoruluyorum uyku uyumuyorum bir de bebeğim bana çok düşkün odadan dışarı bile cikartmiyor sürekli onla ilgileneyim istiyor ama işte mamayi kabul etmedi ne yapacam bilmiyorum bu zamandan sonra değişir mi bilmem
Ne güzel maşallah benim bebeğim gündüz de pek uyumuyor gece de son zamanlarda her saat başı kalkıyor gece emzik veriyorum kabul etmiyor emmek istiyor sutum çok var şükürlerolsun aç olduğundan değil aliskanliktan diye düşünüyorum banyo yaptırsam da en fazla 2 saat uyuyor sabah çoğunlukla 5_6 arası kalkıyor çok nadir 7 de o yüzden gece mama vereyim biraz fazla uyusun dedin ama kabul etmedi geri çıkartıp ağlıyor 5. Ayimizda doktora gittik yaklaşık 1 ay da 1 kilo almis mama vermeyi onermedi ama yine de deneyim dedim çünkü çok yoruluyorum uyku uyumuyorum bir de bebeğim bana çok düşkün odadan dışarı bile cikartmiyor sürekli onla ilgileneyim istiyor ama işte mamayi kabul etmedi ne yapacam bilmiyorum bu zamandan sonra değişir mi bilmem
Kilo alimi gayet iyi masallah.sizin bebeginiz kac aylik.zamanla sizinkide duzene girer ins...ben ekstra birsey yapmadim hic kendiliginden olustu duzenimiz.babasida dayisisa uykucudur belkide onlara cekti bilmiyorum.:)