- 3 Eylül 2012
- 1.824
- 2.252
Arkadaşımın kızına atipik otizm teşhisi konuldu...İleri geri sallanma,bende mesela görüştüğümüzde 6-7 kere seslendim ismiyle bakmıyor..Hatta sanki odada kimse yokmuşcasına gülüyor,alkış yapıyor..Zıplıyor,sallanıyor dediğiniz gibi sıralama yapıyor oyuncakları...Bebegim 10.5 aylık 4m aydan sonra dizlerinin ustunde kopek pozisyonunda ileri geri sallanma başladı bu hareketi yaparken kafasini beşiğine vuruyordu bu sallanma hareketi devam ediyor şuan kafasini vurarak yapmıyor. Ayaklanmaya başlamasıyla birlikte ileri geri sallanma ayaktaykende başladı. Mama sandalyesinde ve bebek arabasindaykende ileri geri cok sert sallaniyor başını vuruyor ama yinede devam ediyor. Bunlarla birlikte ismine tepki vermediğini fark ettim uzaktan seslendigimde sadece bi ses geldigi icin dönüyor ama yanindayken ismiyle seslendigimde dönüp bakmıyor bunlarin disinda fark ettigim baska seylerde var bir yere dalıyormus gibi bir sure bakıyor, kollarini asagi yukari kanat çırpar gibi hareket yapıyor, tik gibi agzini cok hafif kaydırıyor ve eline araba verdigim zaman sadece tekerleklerini döndürüyor bunlari yasayan yada bilen var mi lutfen yardimci olun cok korkuyorum bebegime bisey olmasindan
Önce psikiyatriyle başlayın o sizi götürmeniz gereken eğitimler hakkında bilgilendirecektir..Buarada 3 yaşına geldi 7 ay sonra 4 olacak henüz konuşamıyor..Ama sıkı eğitimlerle herşey güzel olur..Yeter ki kafaya koyun..
Buarada arkadaşım çocuğu ekrana maruz bıraktığı için sanırım asıl nedenlerden biri şuan bu gözüküyor..Evde kavga-gürültü vs.de etkileyebiliyormuş..