Bebekte rahim içi 3 hafta gelişim geriliği

Zencefill90

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2017
1.021
702
43
35
arkadaşlar merhaba. 39+0 haftalık hamileyim. Perşembe günü bebeğimin 36. Haftada gözükütüğünü öğrendim. 3 haftadır hiç gelişmemiş ve kilo almamış. Sadece kilo değşl kafa ve bacak da 3 hafta geri gözüküyor. Bebeğe giden kordondaki kan normal gözüküyor, suyu da çok kötü değilmiş, neden olabileceğine dair bişey söylemedi doktorum. İlginç olan 3 hafta önce 2900 denilen bebeğe geçen hafta 2800 denmişti en son gözüktüğüm doktor perşembe günü 2700 dedi bebek anne karnında kilo verir mi hiç böyle bişey duydunuz mu ? Aranızda bebeğinde gelişim geriliği olup, sağlıklı doğan var mı ?

merhaba 40. haftada görünüyorsunuz şuan, doğum yaptınız mı? doktorlar çok değişik ölçüyor ben gitiğimde kilosu 1700 demişti sonraki hafta ayrıntılı ultrasonda 1400gr çıktı. bende de gelişme geriliği var. umarım herşey güzel geçer

Merhaba, evet pazar günü doğum yaptım. Bebeğim 2890 doğdu. Doğuma girmeden önce ultrasonda 2700 gözüküyodu. Çok minik ama onun dışında sağlık sıkıntısı olmadı çok şükür hemen eve getirdik

Merhaha gozunuz aydin benimde yaklasik 27 hafta civarinda 3 hafta gerilik basladi suan 39 haftadayim yarin Allahin izniyle doguma giricem bebegim 2200 civariydi cok korkuyorum bebeginiz suan nasil

Gozunaydin arkadasim cok sukur sag salim almissi bebegini kucagina.zayif bebekler cabuk toparlar kendini korkma...bebege kilo aldirmak icin hamilelikte muz ve kaşar peyniri yemistim.oglumda 36.hafyadan sonra kilo almamisti gelisimini tamamlamis anladigim kdriyla 3600 dogmustu.

Bebeğim Allah a şükür çok sağlıklı hiçbi sıkıntısı olmadı. Kilosu dışında bi sorunu yoktu doğduğunda hiç küveze girmedi. Şuan kilosu da toparlamaya başladı. Korkmayın haftanızı tamamlamışsınız, bişey olmaz Allahın izniyle
Merhaha gozunuz aydin benimde yaklasik 27 hafta civarinda 3 hafta gerilik basladi suan 39 haftadayim yarin Allahin izniyle doguma giricem bebegim 2200 civariydi cok korkuyorum bebeginiz suan nasil

Hayırlı olsun o sıkıntı yaratacak bir kilo değil. benim oğluma 3 kilo dediler, 2700doğdu 2500e düştü. ama allah nasip etti güzel emzirdim. 40ı çıktığında gıdıları vardı ve neredeyse 6 kilo olmuştu. Eskiler doğru diyor küçük bebek daha iyi toparlıyor, daha kolay bakılıyor. hiç üzülmeyin. Et ve tavuk sulu çorbalar, az şekerli kompostolar, yumurta ve bol su... tosuncuk olur o kırkı çıkınca o sütle. Hamurişine yüklenmezseniz de bu şekilde hem yavrunuza sağlıklı süt verir hem de siz kilo verirsiniz.

Aynı şeyi yaşıyorum canım 10 gün arayla doktora gittim ikisindede haftam ve bebeğimin kilosu aynıydı. Ya genetik ya da gelişimi durmuş dedi. Bu kadar büyüyor demekki karnında dedi. Yani gelişimini tamamlamış oluyor sanırım :)

Peki ne zaman doğacak hayırlısıyla bebeğim gününü bitirdiğinde kendi kendine doğar değil.mi ne bileyim acaba küçüğüm daha der içerde mi kalır :) zayıflamasında kilo önemli değil Allâh ın izniyle kilo alır doğduktan sonra :)

Bu arada Bebeğin normal doğum ile mi doğdu? :)
Hayır canım malesef. 39+2 de sancılarım başladı 1 gece bekledik açılmam olmadı, sabaha doktor geldi nst yi beğenmedi. Bebeğin kalp atışları yavaş dedi. Küçük olduğu için suni sancıyı kaldıramaz dedi. Acil sezeryana alındım.

Sizinkiye benzer sorunlarla karsi karsiyayim su an bebegim 2 haftadir 2700 gram, 2760 bu gun 2 haftada niye 60 gram almis diye doktor bayag telaslandi bu gun NST de bayag yavas cikti kalp atislari falan yatirmak istedi dedim daha gunum var suda azalma var dedi bitmemis ama azalmis suyun falan dedi cati muaynesi yapti 10 gundur acilman sadece 1 parmak dedi rahim tas gibi hic yumusama yok rahminde suni sanci verelim.olmazsa sezeryana alalim dedi korktum acikcasi o da o zaman cumaya kadar bekliyelim ama yarin tekrar gel nst ye dedi tmm dedim bi yandan bebek icin telasliyim bi yamdan sezeryan korkusu kafayi yedim dusun suaun bu gun.

Ben de çok korkuyordum sezeryandan ama nst de bebeğin kalp atışları düşünce hiç düşünmedim bile. O an bebeğine kavuşacağın an bi cesaret geliyor insana. Ayrıca bana doğumdan 1 saat önce 2700 dediler 2890 doğdu kızım

Kızlar 2700 ya da 2900 az değil bence.
Eltimin bebeği 2300 doğdu çok şükür iyi.

Benimde 11 gün arayla ne kilo ne bişey hiç.bişey olmamış.

Peki doğum hangisine göre olacak onu merak ediyorum

Kızlar 2700 ya da 2900 az değil bence.
Eltimin bebeği 2300 doğdu çok şükür iyi.

Benimde 11 gün arayla ne kilo ne bişey hiç.bişey olmamış.

Peki doğum hangisine göre olacak onu merak ediyorum
Benim doktorumun söylediği bebeğin gelişimi 35 hafta bile gözükse doğumun sat a göre olacağı. 39+2 de doğum yaptım, bebek 39 haftalık doğmuş sayıldı. Yani bebek geri de kalsa doğum tarihini ertelemez

Gözünaydın canım. ALLAH analı babalı büyütsün. Bende 32 haftalikken kilosu 1 hafta geriden geliyor demişti. Ve suyum da biraz azalmıştı. Ama kan akışı falan herşey normaldi. Tabi biz bunu duyunca eşimle yoğun bi kampa girdik (muzla, cevizler, bademler,sütler, pekmezler,muzlar,ballar...)Yarından sonra kontrolumuz var bakalım ilerleme göstermiş mi çok merak ediyorum. Bir de sezeryan oldum demişsin. Nasıl geçti süreç iyilesebildin mi ? Anlattıkları kadar zor mu? Bende sıkıntılar devam ederse sezeryan olabilme ihtimalim var ondan soruyorum

Canım zorunlu olmadıkça sezeryanı kimseye önermem. Benim için korkunç bi deneyimdi. Acil sezeryan olduğu için genel anestezi oldum. Bebeğimi 2 gün emziremedim kucağıma alamadım hep başka insanların kucağındaydı bebeğim. Eve geldim gece bebeğim ağlıyodu yataktan kalkamıyodum dikiş yerim acıdığı için biri gelse de bebeği alıp bana verse diye bekliyodum çocuk ağlamaktan kıpkırmızı oluyodu. Ameliyat sonrası o gaz sancısı ağrısını Allah bidaha yaşatmasın çok kötüydü. Yani benim gibi zorunlu sezeryan yapanlar olabilir ama kendi tercihiyle sezeryan olacak olan varsa bence durup bi düşünsün.. hala dikiş yerlerim sızlıyo 1 ay olucak nerdeyse.. ve sütüm hala çok yok

Ay çok üzüldüm ya.
Ay çok üzüldüm ya. İnşallah sütün çoğalır eski sağlığına kavuşursun. Bende hiç istemiyorum sezeryan olmak. İnşallah normal olurum az dikis ve ağrıyla kurtulurum

Böyle bir konu açmak için girdim.siz acmissiniz.bugn doktora gttm 40+0.bebegim 3200gr gözüküyor.en son 37+0da usgye girmiştim ozamn 2940 idi.bugun ölçümü başka bir doktor yaptı.kendi doktorum izne ayrılmış.Bebeğin diğer ölçümleri 37.hafta ile uyumlu.nst iyi dedi doktor.bebek geri gözüküyor dedim normal yapacak bişey yok gibilerinden konuştu.ama benm içime ateş düştü.İkinci gebeliğin ilkinde böyle birşey yaşamadım ama onu da 41haftaluk iken suni sanciyla doğurdum.moralim çok bozuldu.bi şeyler söyler misniz

J
Canım bence hiç kafana takma çünkü bebeğinin kilosu gayet iyi. Benim doktorum 2 buçuk kiloyu aşan bebeklere hiç bişey olmaz der. Bence kendini strese sokmadan doğumunu bekle. Başka bir sorun gorunmedikten sonra ben kiloyu kafaya takmıyorum. Bebeğin şu an gayet doğabilecek normal kiloda

Çok teşekkür ederim.amin inşallah dediğiniz gibi olur tüm moralim alt üst oldu.doktor değişti bi yandan.bi de arkdslar gelişme geriliği olan bebekler suni sanciyi kaldramyor yazmış.benim kendi sancim da yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…