Merhaba,
9 haftalik hamileyim kasik agrim sebebi ile doktoruma gittigimde hazir gelmisken 11 haftadan sonra yapilan ikili testi yapalim dedi, ultrasona girdigimde bebeginde ense kalinligi cikti ve 4.5 mm olculdu, bunun uzerine bu konuda uzman bir perinatolog a yonlendirdi, diger doktor ise ense kalinligina ek olarak uzun kemiklerinde kisalik olsugunu ve csv yapilmasi gerektigini soylendi, fakat gebeligimin 9 degil 11. Haftasinda oldunu soyledi, 9 hafta once regl oldugumu ve 11 hafta nasil olacabilecegini sordum fakat olabilir seklinde bir cevap aldim, csv icin sonuc bekliyorum suan. Ense kalinligi down sendromu icin kesin bir anomali buldusu olmadigini biliyorum azalabilir hala umidim var fakat 9 haftalik bebekte kemik olcumu ne derece saglikli bir sonuc verir? Kol bacak kismi zaten 8 haftadan sonra olusmuyor mu? Hem ensesi kalin hem kemikleri kisa siz kendinizi en kotuye hazirlayin seklinde bir konusma gecti, yasim daha 28 ailemde ve esimde down yok, akraba degilim, benim gibi bir durumda olan var mi? Henuz 9 haftadir benimle olan bebegim icin cok umitlenmeyin seklinde bir cevap aldim ustelik ayni hastanedeki iki doktordan biri 9 hafta biri 11 hafta diyor, baska doktorlara kesin gidecegim ama benimle ayni durumda olan oldu mu hic![KK43 :KK43: :KK43:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)
9 haftalik hamileyim kasik agrim sebebi ile doktoruma gittigimde hazir gelmisken 11 haftadan sonra yapilan ikili testi yapalim dedi, ultrasona girdigimde bebeginde ense kalinligi cikti ve 4.5 mm olculdu, bunun uzerine bu konuda uzman bir perinatolog a yonlendirdi, diger doktor ise ense kalinligina ek olarak uzun kemiklerinde kisalik olsugunu ve csv yapilmasi gerektigini soylendi, fakat gebeligimin 9 degil 11. Haftasinda oldunu soyledi, 9 hafta once regl oldugumu ve 11 hafta nasil olacabilecegini sordum fakat olabilir seklinde bir cevap aldim, csv icin sonuc bekliyorum suan. Ense kalinligi down sendromu icin kesin bir anomali buldusu olmadigini biliyorum azalabilir hala umidim var fakat 9 haftalik bebekte kemik olcumu ne derece saglikli bir sonuc verir? Kol bacak kismi zaten 8 haftadan sonra olusmuyor mu? Hem ensesi kalin hem kemikleri kisa siz kendinizi en kotuye hazirlayin seklinde bir konusma gecti, yasim daha 28 ailemde ve esimde down yok, akraba degilim, benim gibi bir durumda olan var mi? Henuz 9 haftadir benimle olan bebegim icin cok umitlenmeyin seklinde bir cevap aldim ustelik ayni hastanedeki iki doktordan biri 9 hafta biri 11 hafta diyor, baska doktorlara kesin gidecegim ama benimle ayni durumda olan oldu mu hic
![KK43 :KK43: :KK43:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)