Bebekte ilk kemik olcumu ne zaman yapilir?

Msiggism

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2019
4
1
1
35
Merhaba,
9 haftalik hamileyim kasik agrim sebebi ile doktoruma gittigimde hazir gelmisken 11 haftadan sonra yapilan ikili testi yapalim dedi, ultrasona girdigimde bebeginde ense kalinligi cikti ve 4.5 mm olculdu, bunun uzerine bu konuda uzman bir perinatolog a yonlendirdi, diger doktor ise ense kalinligina ek olarak uzun kemiklerinde kisalik olsugunu ve csv yapilmasi gerektigini soylendi, fakat gebeligimin 9 degil 11. Haftasinda oldunu soyledi, 9 hafta once regl oldugumu ve 11 hafta nasil olacabilecegini sordum fakat olabilir seklinde bir cevap aldim, csv icin sonuc bekliyorum suan. Ense kalinligi down sendromu icin kesin bir anomali buldusu olmadigini biliyorum azalabilir hala umidim var fakat 9 haftalik bebekte kemik olcumu ne derece saglikli bir sonuc verir? Kol bacak kismi zaten 8 haftadan sonra olusmuyor mu? Hem ensesi kalin hem kemikleri kisa siz kendinizi en kotuye hazirlayin seklinde bir konusma gecti, yasim daha 28 ailemde ve esimde down yok, akraba degilim, benim gibi bir durumda olan var mi? Henuz 9 haftadir benimle olan bebegim icin cok umitlenmeyin seklinde bir cevap aldim ustelik ayni hastanedeki iki doktordan biri 9 hafta biri 11 hafta diyor, baska doktorlara kesin gidecegim ama benimle ayni durumda olan oldu mu hic :KK43:

9.hafta da bunun yapıldığını ilk defa duydum. Nasıl bir hastane merak ettim. Bence hiç
CanınıZı sıkmayın. 11-12. Haftayı bekleyin.

11 ve 14. Haftalar arasinda yapılıyor diye biliyorum 9.hafta ne alaka anlamadım bence sağlıklı sonuc vermeye bilir 🙄
Ben yaptirmadim şahsen testlerin hicbirini böyle gereksiz strese girmemek için.
Kalbinizi gölünüzü rahat tutun, iyi düşünün iyi olsuninşallah arkadaşım.

Bence. Bu testlere hiç gerek yok çoğu doktor yanlış bilgi veriyor Allah buyuk stres yapma hersey guzel bence cabim içini ferah tut

Bana 9. Haftada 2li test yapılması saçma geldi. Bence 12. Haftayı bekleyin 2li testi tekrarlayın. Çıkan sonuca göre kararınızı verirsiniz.

Bence doktorunuzu ve hastanenizi kesinlikle degistirin.
Ikili test adi ustunde taramadır. Kesin sonuc icin amniyo sivisi aliyorlar veya kan alip yurtdisina gonderiyorlar. Amniyo tehlikeli cunku bebege batma ihtimali var. Kani yurtdisina yollayarak sonucu down %99 oraninda ogrenirsiniz ama 2500 tl civari pahali bir test. Icimiz rahat etsin derseniz bunlar down icin ogrenme yontemleri. Ama her sekilde aldirmam derseniz bu testleri yaptirmak sacma.
Kemige gelince 9.hafta bunun icin cok cok erken. Ayrintili ultrason 5.ayda yapiliyor ve ozaman tespit ediliyor kol bacak kisaligi.
Son olarak uzman olmayan bu doktorlari acilen birakip daha uzman doktorlar arastirmaniz ve beklemeniz. Bu sekilde cok hikaye var cunku yanlis yonlendirilen. Malesef kendimizi artik Turk hekimlerine emanet edemiyoruz.

Destekleyici yorumlariniz icin cok tesekkur ederim. Araya bayram girdigi icin doktorlar malesef calismiyor bayram sonrasini bekliyorum ve strestej gozume uyku girmiyor, hepinize cok tesekkurler :(

Back