• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekte çarpma sonrası kusma

geblktsorlr

Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2023
61
16
8
30
Merhaba bebeğim 8. Ayına girecek diş çıkarmaya başladı. Gece beslenmesi sonrasında beşiğine bırakırken kafasını beşiğe vurdum uyanmadı bile fakat kısa süre sonra baktım öksürüyor kustu. Sabah oldu keyfi çok güzel akşama kadar bende sorun olmadığınu düşünürken iki kez daha kustu birde biraz daha uyumak istedi neyse günü normal kapattık. Bugün de yine keyfi güzel ama iki kere kustu yani bu kusma tek basına tahlikeli mi bundan mıdır kusması nasıl ayırt ederim hastanede tomografiye sokmak istemiyorum çok tehlikeliymiş bilgisi olan varsa çok sevinirim

Beşiğe çok sert bir darbe ile vurması lazim yani kafasini normal bir vurma bişey yapmaz diye düşünüyorum

Normalde kusan bir bebek mi? Bu aralar kusuyor muydu, yoksa başını vurduktan sonra mı kusmaya başladı? Kusması fışkırır tarzda mı?

Kusmalar ne sıklıkla oldu? Fışkırır tarzda mı? Başının arka mı ön kısmını mı çarptı? Beslenme sonrası yada uyurken kusma oldu mu? Ayrıntı yazmamışsınız. Bu bilgileri buradan doğru alamazsınız çünkü bebeğin bilinç kontrolü önemli. Her zamanki gibi bakışları gülmesi var mı? Takipli doktorunuza ayrıntılı şekilde anlatın

Kusmalar ne sıklıkla oldu? Fışkırır tarzda mı? Başının arka mı ön kısmını mı çarptı? Beslenme sonrası yada uyurken kusma oldu mu? Ayrıntı yazmamışsınız. Bu bilgileri buradan doğru alamazsınız çünkü bebeğin bilinç kontrolü önemli. Her zamanki gibi bakışları gülmesi var mı? Takipli doktorunuza ayrıntılı şekilde anlatıt

Şöyle gece emmesini bitirdi birkaç kez uyanmıştı huzursuzdu zaten uyuduktan sonra ahşap beşiğe kafasının arkasını vurduk faka uyanmadı bile kusunca da gece birkaç kez yediği için mi dedim endişe etmedim ertesi gün akşam üstü iki kez kustu aşırı fışkırır tarzda diyemem ağzında yada üstünde leke olarak gördüm

Şöyle gece emmesini bitirdi birkaç kez uyanmıştı huzursuzdu zaten uyuduktan sonra ahşap beşiğe kafasının arkasını vurduk faka uyanmadı bile kusunca da gece birkaç kez yediği için mi dedim endişe etmedim ertesi gün akşam üstü iki kez kustu aşırı fışkırır tarzda diyemem ağzında yada üstünde leke olarak gördüm
O zaman normaldede kusan bebeğiniz var değil mi? Size tepkileri normal mi her zamanki gibi mi? Sert vursanız tepki verir ağlardı. Arla bombeli kısımlar daha dayaklı ön taraflar daha tehlikeli oluyor

Uyanmayacak kadar vurmanızla bı sıkıntı olmaz muhtemelen. Ayrıca lekelenme seklinde kusmalar da bişey ifade etmez. Parmağınızı gözleriyle takip ediyor mu? Bilinç yerinde mi? Fışkırırcasina kusuyor mu önemli olan bunlar

Beşiğe çok sert bir darbe ile vurması lazim yani kafasini normal bir vurma bişey yapmaz diye düşünüyorum
O zaman normaldede kusan bebeğiniz var değil mi? Size tepkileri normal mi her zamanki gibi mi? Sert vursanız tepki verir ağlardı. Arla bombeli kısımlar daha dayaklı ön taraflar daha tehlikeli oluyor
O zaman normaldede kusan bebeğiniz var değil mi? Size tepkileri normal mi her zamanki gibi mi? Sert vursanız tepki verir ağlardı. Arla bombeli kısımlar daha dayaklı ön taraflar daha tehlikeli oluy

Normalde kusuyordu diyemem artık 8. Aya giriyor kusmalar bitmişti bilinci yerinde gayet gülüyor oyuncaklarıyla oynuyor arka üst kısmı yatay şekilde yatağına bırakacağım için çok üzgünüm hastaneye götüreceğim gibi duruyor ama umarım gereksiz yere tomografiye girmeyiz çok tehlikeliymiş diyolar size de çok teşekkür ediyorum

Uyanmayacak kadar vurmanızla bı sıkıntı olmaz muhtemelen. Ayrıca lekelenme seklinde kusmalar da bişey ifade etmez. Parmağınızı gözleriyle takip ediyor mu? Bilinç yerinde mi? Fışkırırcasina kusuyor mu önemli olan bunlar
kustuğunu görüyorum ama barısın fışkırır şekilde dikkat etmedim ama bu durumdan sonra olduğu için. Bilinç durumuna gelince konuşmuyor henüz ama gülüyor tepki veriyor keyfi de çok yerinde cevabınız için çok teşekkürler

Bence yine de bir doktora götürün ille de tomografi isteyecek diye bir şart yok.

Kusmalar ne sıklıkla oldu? Fışkırır tarzda mı? Başının arka mı ön kısmını mı çarptı? Beslenme sonrası yada uyurken kusma oldu mu? Ayrıntı yazmamışsınız. Bu bilgileri buradan doğru alamazsınız çünkü bebeğin bilinç kontrolü önemli. Her zamanki gibi bakışları gülmesi var mı? Takipli doktorunuza ayrıntılı şekilde anlatın
Vurduğında yedirip uyutmustum yattığı yerden sanırım kustu yuttu rahatsız oldu o sese baktım zaten bilinci güzel gülmesi var sıklığı ise gece oldu yeme sonrasıdır dedm belki ama ertesi günün akşamı iki kez kustu o yüzden korktum genelde beslenme sonrası giib diyebilirim

Bence yine de bir doktora götürün ille de tomografi isteyecek diye bir şart yok.
Evet götüreym çok teşekkür ederim
çok sert olduğunu düşünmüyorum uyanmadı bile çünkü bakalım 😔 teşekkür ederim

Vurduğında yedirip uyutmustum yattığı yerden sanırım kustu yuttu rahatsız oldu o sese baktım zaten bilinci güzel gülmesi var sıklığı ise gece oldu yeme sonrasıdır dedm belki ama ertesi günün akşamı iki kez kustu o yüzden korktum genelde beslenme sonrası giib diyebilirim
Siz yine böyle ayrıntılı bi doktorunuza anlatım hemen tomo istemez süreleri, yerini, kusma şeklini ve sıklığını söylemeyi unutmayın. Yanlış değerlendirme olmasın eksik bilgi verirseniz tomo ister elbette

Back
X