- 18 Aralık 2009
- 6.217
- 6.999
- 773
Kendimiz bir tabak yemek yiyebilmiş miyiz acaba bir de millete sofralar kuralım çok katıyım sert çıkarım bu konulara hep insanlar da acıma yokAynen ben de hiç anlamıyorum.
Nasıl acımıyorlar hayret ediyorum!
Çocuk anneyi o kadar çok yoruyor ki bir de misafir! Tamamen vicdansızlık! Eksik olsun öyle tanıdık!
Ben de aynısını diyecektim.Kendimiz bir tabak yemek yiyebilmiş miyiz acaba bir de millete sofralar kuralım çok katıyım sert çıkarım bu konulara hep insanlar da acıma yok
Haklisiniz bebek bahanede iste gelde anlat insanlar anlamiyor benim abarttigmi dusunuyor bir iki arkadssim dahil. Ben hic bi yere gitmeyim demiyorumda bu kadar kalabaligin icine girmek dogru gelmiyor konu es aolesi herkes ben su kadar cocuk buyuttum ettim kendini herkes mukemmel cok dogru sanip cocuk nadil olsa hastalanir diyen görumce, Anne sutu bebegi korur diyen kvm var bide esim var beni normalde anlayan ama elbet yeni ailesi yani ben ve bebegimi ailesiyle iftar yapalim isteyen..Bahane bebek.
Hatta bebek bahane bile değil.
Bebekle misafirliğe gitmek kolay değil ki. Kalabalık,çocuğun düzeni,annenin yorgunluğu,misafirliğe gitmek de misafir ağırlamak çok zor benim için.
Ancak ben anneme de gitmem o ayrı.
Tabii ki siz bilirsiniz.Haklisiniz bebek bahanede iste gelde anlat insanlar anlamiyor benim abarttigmi dusunuyor bir iki arkadssim dahil. Ben hic bi yere gitmeyim demiyorumda bu kadar kalabaligin icine girmek dogru gelmiyor konu es aolesi herkes ben su kadar cocuk buyuttum ettim kendini herkes mukemmel cok dogru sanip cocuk nadil olsa hastalanir diyen görumce, Anne sutu bebegi korur diyen kvm var bide esim var beni normalde anlayan ama elbet yeni ailesi yani ben ve bebegimi ailesiyle iftar yapalim isteyen..
En kötu gider 2 saat oturup cocugun uyku vakti geldi diyip cikar gelirim eve ama bilmiyprum
ayıp olacak diye bebeği riske atmayınIste kalabaliga bende gitmek istemiyorum bebekle ama bu sefer ayip olucak.. ztn aram iyi degildi gectigmiz sene yeni yeni duzelidik
Hastaliktan cekiniyorum bide esimin kuzenler teyzelet vs daha görmedi bebegi kucaktan kucaga olup ratat edenicem Belki bide nezaman kvye gitsek kucagindan birakmiyo cok bilmislik yapiyo ha kendi annemde biraz öyle sevsinler diye bir iki saat idare ediyirum ana artik biraz daha ses cikaricam bide herkes nedense bana gelinfe herseye alinganlik cikariyolarTabi ki siz gitmeyerek rahat edecekseniz kesinlikle öyle yapın. Ben gitmeyi düşünürdüm kendim olsam diye söyledim. Ben severim kalabalıkları, anı biriktirmeyi, vakit geçirmeyi o nedenle. Mesela ben kızım 4 aylıkken 10 saat araba kullanıp , gidip kuzen düğününe katıldım, acayip kalabalıktık. Herkes minnoşuma deli oldu. Hala bahsederiz o günlerin güzelliğinden falan. Kişisel tercihler bunlar. Siz gitmek istemiyorsanız dediğiniz gibi hastayım, çocuk hasta diye geciştirin.
Yani esim kendi gitsin ben zaten tutmicamda esim alinganlk cikariyor.. e kendomde annem idtar vericek hadtaya ama tiplam 6 kisi olycaz bude annemin evi orda daha rahat ederim ki bebekle ne kdr rahst edilirse..ayıp olacak diye bebeği riske atmayın
kv nize anne bünyesi hassas kalabalık ortamlara sokmayacağız ben gelemeyeceğim ama x gelsin olmazsa diyin
hiç de çekinmeyin
2 aylık bebeği olan anneden de kimse iftar daveti beklememeli.. kabus gibi
annenizin iftarına da gitmeyin alınmasına gerek olmaz o zamanYani esim kendi gitsin ben zaten tutmicamda esim alinganlk cikariyor.. e kendomde annem idtar vericek hadtaya ama tiplam 6 kisi olycaz bude annemin evi orda daha rahat ederim ki bebekle ne kdr rahst edilirse..
Yani esim kendi gitsin ben zaten tutmicamda esim alinganlk cikariyor.. e kendomde annem idtar vericek hadtaya ama tiplam 6 kisi olycaz bude annemin evi orda daha rahat ederim ki bebekle ne kdr rahst edilirse..ayıp olacak diye bebeği riske atmayın
kv nize anne bünyesi hassas kalabalık ortamlara sokmayacağız ben gelemeyeceğim ama x gelsin olmazsa diyin
hiç de çekinmeyin
2 aylık bebeği olan anneden de kimse iftar daveti beklememeli.. kabus gibi
Eminim hepsini gayet halledersiniz bir şekilde ama 2 aylık daha aşısı bile olmayan bebeğinizin yanına o kadar kalabalık toplamayın kış günü.Lütfen akil verin. 2 aylik bebegim var ve baya yoruluyorym emzirme o bu derken. Esim cok yardimci oluyor.
Ramazan geliyor esimin ailesi yani kardesler her yil biri davet ediyor iftara.
Biz herkese gidip kimseyi cagirmamakta tuhaf geliyor ama evimiz kucuk ustelik 14 kisiye yemek cikarmak kolay gelmiyor ustune Bebek temizlik fln. Disaeudan siparis etsek oda baya ucretli olucak..
Kendi annem ben yorulmayim diye bebek ziyareti icin bizim taraftan kendi evine çağırıcak.
Ne yapmaliyim? Mesela corba, kolat bi pilav tavuk soslu biseu yapsam cok basit kacicak..
Fikirleriniz varmi? Kimseyi çağırmayı atlayimmi
işte sizde eşinizin gözünde ayrımcılık yapmayınYani esim kendi gitsin ben zaten tutmicamda esim alinganlk cikariyor.. e kendomde annem idtar vericek hadtaya ama tiplam 6 kisi olycaz bude annemin evi orda daha rahat ederim ki bebekle ne kdr rahst edilirse..
Simdiden annem tutturdu yok cok söyluyolar fln aile arkadsslar yok aldiklari kiyafet kucuyolrmus söyle böyle derken tmm dedim simdi önumuzdeki haftalRda biliyotum esimin kardesleeide cagiricak iftatlara surekli bahane bulmak cok yorucu bide esimde gitmemizi istiyor vs.. bebegim söyle 3-5 aylik olsa bi nebze rahatlicaktim..annenizin iftarına da gitmeyin alınmasına gerek olmaz o zaman
annenizin iftarına giderseniz isterse 2 kişi olsun yine de yanlış anlar eşiniz
eşinize yok gitmeyeceğim ne işim var kalabalık yerde bebekle falan da diyin
Iste esim öyle dusinur diye gitmek istemiyorum annemede.. öyle degil sadece Cook kalabalik oluyolar kimsede öyle hassas degil o raharsuz ediyor beniişte sizde eşinizin gözünde ayrımcılık yapmayın
böyle yaparsanız annenin evine giderken iyi der 2 kişi de olsa anlamaz
sanki siz biraz eş ailesine mi gitmek istemiyorsunuz ben bile böyle hissettim :)
Haklidiniz annemin iftarinada gitmicem en iyisi annemin bididbidi duymaktansa hastayim iptal et ditip gecistiricem. Ilerleuen haftalardada gitmek istemihorum esomin kardeslerinin iftarina cunku her sefeeinde en az 15-20 kisi olucak. Bayramda gider görusurum yeterli. Esimde kendi gitsin uzuluyor beraber glrusmek istuyo ama.,İki aylık bebeğiniz var ve ilk zamanlardasiniz vücut nasıl yorgun oluyor bu durumda kolay değil. Beklemiyorlardir inşallah. Ayrıca bu ara influenza salgını var kocaman adamlar aygin baygn yatiyor. Allah korusun bebiş hasta olur. Benim oğlum iki aylıkken çok ağır hastalandi kuzum büyük oğlum okula gidiyordu o getirdi herlade hiç kolay degil. İki aylik bebek dünyanın ilacını içti.
Bence kimse beklememeli
Ayyy çok destek verdim, bir de yatıya gelen versiyonları var. Gerçekten insanlar çok düşüncesiz. Seneler evvel çocuğum 2 yaşında felan 1 hafta yatıya misafirim gelmişti. Ve çocuğumla yaşıt çocukları hasta. Gittiler ve önce benim ufaklık bir hasta oldu ateşler içinde, peşine onu emziren ben , peşine eşim. Ne gerek var gerçekten hastaysanız gelmeyin iptal edin artık yatılı durumunu geçiyorum. Ha bi de mahrem olmayan misafirse, ev dar.. Gece tuvalete kalkıyorsun örtünüyorsun .Çok saçma. Ama sorun kendimizde de HAYIR demeyi bilmiyoruz .Şu bebekli evlere yemeğe giden herkes zıkkımın dibini yesin bir bardak su koymam önlerine arsız utanmaz insan hepsi. Bebekli kadının elinden yemeyiverin.
Zahmet ettirmekten haz duyuyorlar hoşlarına gidiyor bununla tatmin ediyorlar kendilerini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?