Bebekli iftar vermelimiyim?

Kesinlikle ağırlamayın kimseyi. Sadece yemek hazırlamakla bitmiyor ki. Temizlik kısmı beni daha çok yorar. Benim bebeğim o yaşlardayken akşam 7 gibi uyuyordu, o nedenle kimseye gitmedim, kimseyi de çağırmadım. Sizin bebeğiniz kaçta uyuyor?

Geçen yıl ramazanda hamileydim 7 aylıktı sanırım çağırdım herkesi zorlandım ama onlarda yardım etti.bu yılda kızım 8 aylık yine cagircam ama sizinki kadar küçük olsa kesinlikle cagirmazdim.kizim 2 aylıkken misafir çağırmıştım bı kaç kisiyi onda bile çok zorlandım.ustelik kızım uslu bı bebek olmasina rağmen.kimse sizi yanlış anlamaz daha bebeğiniz çok kucuk

Hayır tabi ki hiç kendinin de bebeğinin de hakkına girme.. iftar davetlerini zaten lüzumsuz buluyorum ibadetini bile yapamıyor insanlar ona bına hizmet edeceğim diye hele küçük bebekli iken asla!

Ne git ne de kimseyi iftara al etrafta influenza salgını var 3 yal oğlum perişan oldu seninki el kadar bebe Allah korusun hastaneye yatırırlar.

Di mi bir de o var. 14 kişi öncesi temizlik sonrası temizlik bırak Allah aşkına

6 aylık bebegim var kendime makarna zor haslıyorum cogu zaman disarıdan söylüyoruz esimle ayaküstü gecistiriyoruz birine iftara gitme ihtimalim dahi yok cağırmayı gectim.Siz de kendinizi zorlamayın 2 aylık bebek sık sık emmek mama aliyorsa sık sık beslenmek iater kucak ister kimseyi memnun etmek icin bebişi kucagınızdan mahrum bırakmayın

Bu yıl çağırmayın kimseyi herjes Bebek olduğunu biliyor. Seneye telafi edersiniz.
Ya da herkesi tek seferde çağırmayın ikiye bölün öyle çağırın hazırlıklara bi kaç gün önceden başlayın bi nebze kolay geçer.

Benim bebeğim 2 yaşında yinede acaba diyorum kayınvalidem ben gelip yaparım yemekleri diyince öyle bir aklıma yattı ama öyle 14 kişi de bu salgında kabul etmezdim.

Ben annemgile dahi sakın davet yapmayın ne gelebilirim ne sesleyebilrim demiştim .annem senden davet bekleyen mi var demsiti ısrarı ile ona gittim sadece.hem çocuk var hem çalışıyorum ne gerek var ya.bence gitmeyin de almayinda

Bence çağırmayın bebek çok küçük tam da hastalık zamanı .

Ama iftar için basit kaçacak kısmını lütfen bırakalım. İftarın amacı israf değil zaten ki bir sürü çeşit yazıp basit kaçar demişsiniz. Hiç gerek yok çoğu yenmiyor. İftarın maksadını bilmeyen de konuşursa konuşsun takılmayın.

Ben iftar değil çaya bile hiç kimseyi çağırmam.

Küçücük bebekle hazırlık yapamam,misafir ağırlayamam.

Bebek hep anneyi ister,nasıl misafirle ilgileneceksiniz ki?

Bizimki 3 yaşında,yemeği,banyosu,oyunu,uykusu derken misafirlerle beraber oturamam ki.

İki gün önce eşimle konuştum, kimseyi çağırmayacağım kimse de beni çağırmasın diye. Önce kendinizi düşünün. Sizi seven insan bir bardak çaya gelir içer gider.

14 kişi çok kalabalık. Öyle olmasa en azından kv evinde iftara gidin hem farklılık olur size ama işte tam da hastalık zamanı bir şey diyemem.

Ben şahsen çağıramam, eşimin ailesi arada çaya geliyor o bile yoruyor beni çünkü yardım etmiyorlar. Gittiklerinde pertim çıkıyor, ramazanda da çağırmam da gitmem de.

Şu bebekli evlere yemeğe giden herkes zıkkımın dibini yesin bir bardak su koymam önlerine arsız utanmaz insan hepsi. Bebekli kadının elinden yemeyiverin.
Zahmet ettirmekten haz duyuyorlar hoşlarına gidiyor bununla tatmin ediyorlar kendilerini

Aynen ben de hiç anlamıyorum.

Nasıl acımıyorlar hayret ediyorum!

Çocuk anneyi o kadar çok yoruyor ki bir de misafir! Tamamen vicdansızlık! Eksik olsun öyle tanıdık!

İki gün önce eşimle konuştum, kimseyi çağırmayacağım kimse de beni çağırmasın diye. Önce kendinizi düşünün. Sizi seven insan bir bardak çaya gelir içer gider.
Haklisiniz bebegim 9 haftalik olucak ilk yarin iki kisi arkadssladimiz dedigmiz yakinlar gelicek ve disaridan yemek alip gelicekler, bende iki meyve tatli okafar. Benim kusurumu aricak insanlar degil

Aynen ben de hiç anlamıyorum.

Nasıl acımıyorlar hayret ediyorum!

Çocuk anneyi o kadar çok yoruyor ki bir de misafir! Tamamen vicdansızlık! Eksik olsun öyle tanıdık!
Katiliyorum sizlere. Cagirmicam kimseyi kendimde gitmek istemiyorum her hafta kalabalik yere… ilk ramazan kv vericek ve inanin cok kalabalik olucak biliyorum. Esim gitmemizi istiyor ana orda cocugu görmeyenlerde var daha istemoyorum daracik evde kucaktan kucaga. E her haftada biri davet edicek hepsinr bahanem ne?
Bi kez bi annem iftar vericrk kendo evinde oda bizle beraber 6 kisi kalanalik degil ona gitmeyi dusunuhorum

Bebeğiniz henüz çok küçük.
Bu durumda sizden davet bekleme düşüncesizliğine girmemeli kimse.Bu beklentide olan insanın davetine de gitmeyin zaten.

Çok görüşmek istiyorsanız bir akşam grup olarak değil de bir kaç akşam istediğiniz kişileri az az davet ederek uygun ortam sağlayabilirsiniz.
Ama salgın var hastaneler dolup taşıyor maalesef.Kişiler bazen o hassasiyette olmuyor sizin çağırmadan önce hastalıktan korktuğunuzun altını çizmeniz gerekir.

Hep beraber iftar yapmak güzel bir şey ama her zaman olmayabilir .
2 aylık bebeyle 14 kişiye yemek stresine gerek yok bence. ,
Alınan kırılan da bu iftar davetlerini gösteriş için yapıyordur, uzak dursunlar o zaman.

Bahane bebek.

Hatta bebek bahane bile değil.

Bebekle misafirliğe gitmek kolay değil ki. Kalabalık,çocuğun düzeni,annenin yorgunluğu,misafirliğe gitmek de misafir ağırlamak çok zor benim için.

Ancak ben anneme de gitmem o ayrı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…