Bebekli Evde İşler Nasıl Yürüyor?

sadevehuzurlu

Evvela huzur! Gerisi sonradan gelir.
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2014
2.222
3.582
Merhaba hanımlar,

111 günlük bir kızım var. Taze annelerin, deneyimli ev hanımlarının ev işleri konusunda tavsiyelerine ihtiyaç duyduğum için bu topiği açmak istedim.

Akla gelen her ev işiyle ilgili tecrübelerinizi, ipuçlarınızı, püf noktalarınızı paylaşmanızı dilerim.

Mutfakta(yemek hazırlama, buzluk stokları, pratik tarifler vb), temizlikte, bebek bakımında nelere dikkat etmeliyiz ki zamandan kazanalım? Düzenli, temiz, titiz, çalışkan ve bakımlı bir anne olmak için neler önemli?

Eminim birbirimizden öğreneceğimiz pek çok şey var. Katılımlarınızı bekliyorum.

Sevgiler...

sabah 10 e kadar hiç iş yapmıyorum canım onunla ilgileniyorum
sonrasında alt değiştirme emzirme ve uyutma derken 12 oluyor
genelde 45 dakika uyuyor o sıra kahvaltı yapıyorum
uyandığında yine yarım saatim ona gidiyor daha sonra oyun halısına bırakıyorum bu onu yarım saat kadar oyalıyor
ve sıkılınca bağırmaya başlıyor kucakta 15 dakika geciriyoruz bazen 20 dakika uyumak istemezse
artık mama sandayemize 45 derece eğimle oturabiliyoruz yanıma koyuyorum ve arada ona sesler cıkarıyorum
mutfaktayken yanımda oluyor yemek kokularınıda tanımış oluor
sonra babamız geliyor hop top onda bende bilgisayardaki işlerimi yapıyorum

Selam kızlar davet için teşekkürler .Gece iş yapan birtek benim sanıyordum .bebe uyur ben Allah ne verdi bütün gücümle ne yapabiliyorsam yaparım .Allahtan kızım üç haftadır gece uyuyor ama sabah 4.30da kalkıyor .imanla bir ayaktayız.birdahada adam gibi uyumaz.kızlar benim bide ilk okul 2de ve 5. ,6.sınıflarda çocuklarım var.ama öylede güzelli çocuklar napalım buyucekler elbet ama su işlerde bir bitse .Küçük bebem7aylık kudurugun teki ,durmaz park ister ,Hep ama hep kucak ister bazen annem gelir ama hep beni ister yinede pes etmem napalım hayat mücadele degilmi

Bu konuda bende cok dertliyimm.18 aylik oglum ve tek birakamiyorum hic.cok hareketli koltuk tepelerinde vutlaka gozumun ond olmasi lazim.gunduz toplasan iki saat uyuyor onada mecvur yemek oncelik oldufu icin onu sigdiritorum ce ufak tefek toparlamalarr.

Eee ev isleri deseniz yetisemiyorum aksam dokuzda yatiyorr.ben biseyler atistiriyorum ufak tefek toparlamalar ve benim gucum kalmiyor bi an once uyumak istiyorumm.cunku oturupta oyuncaklariyla oynayan bi cocugum yokk.deli danalar gibi evin icinde dolaniyorr.
Yardim edicek kumsede yokk.babamiz gelsede bana hayri yokk cocuklada bes on dk oyna sonra yine bendee.

Pratik seylere benimde ihtiyacim var ve yonlendirilmeye bu sayfa guzel fikir bencee

Davet için teşekkürler. Biz 6 aylık olduk. Son iki aydır. Rutini oturtdum. Sabah 5:30 6:30 arası uyanıyor ilk iki saat onunla ilgileniyorum. Sonra Emme ve uyuma 45 dk uyuyor o arada kahvaltı sonra uyanıyor bir saat onunla ilgileniyorum. Sonra yürüteç aldık onu çok seviyor kendisini bir sağ bir sola ittiriyor. Yanıma alıyorum. O arda mutfak yemek işlerini hallediyorum. Süpürge işlerini kanguru ile hallediyorum çok seviyor. Akşam baba geliyor biraz da oyun oynuyor sonra uyku saati geliyor bizde yemek yiyoruz :-) ama bir günü bir diğerine benzemiyor hiç bir zaman xD

Mehaba kizlar. 13 aylik kizim var. Henuz yuruyemiyor hep Ben yuruteyom yada kucagimda olsun. Onunla ilgileneyim istitor. Supurgrden iki aydir tutu icin ya esimlr parka gonderip yapiyorum yada kucagimda yapiyorum mecbur. Yoksa feryat figan aglayip sinirimi Bozuyo. Yemek hep enpratik ne varsa onuyaparim. Firn izgara dudukluyle kardes olduk. yeni yenu sarma sariyorum o da o gece yatinca Sarip pisirmeden buzluga atarim. Hamurislrride oyle yapip buzluga. Sogan biber havuc buzluga atilck ne varsa toplu dograyip atarim ihyiyac halinde ordan hemen atarim. Mercimek corbasi mi yapicm. Hemen sogan havuc balkabaginu atsrim ustune su mercimek kapat dudukluyu oh mis. Buzluga yesil mercimek bugday nohut fasulye fasla haslar atsrim . Eti aldigimda haslayip suyunu etinI hemen buzluga yollarim. Ihtiyac halinde hop bi paket et yemege. Yada kofteler yapip buzluga atarim pratik olmak zorundayim. Eskiden Yemen yaparken azicik dururdu simdi ya is karistirack diye gozum hep ustunde olmali. Marulu yikar kurutup dograrim.havuc rendelerim maydanozu rokasini Koyarim java almayan kapta bekletirim. Iki uc gunluk salatam hszir olur. Kalan Bazi yemeklerimide sonra yemek uzere buzluga atsrim. Ama cocuga hep Taze uyaparim.
Haftads iki gun temizlik. Ne kadsr olduysa o kadsr kendimi cok zorlamam Cunku uykusuz bi Bebehim var Gunduz bile kesik uyuyO.
Her gun parka carsiya cikariz. Topraga oturturum. agac cicek dpkundurup farkli dokulari hissettiririm.
Oglen yemegini parkta yediririm. Cunku evde bin turli oyunla yiyo.
Kendime cok Az zmaan ayiriyorum Cunku yakinda kimsem yok. Esimin islrride yogun 7/24 Ana kiz vakit geciriyoruz. Boyle istee ve hep dedigim sey kucikken ne kolaymiisss :) :KK66:

Kızlar hafta sonu eşiniz evdeyse bebeği bir iki saatlik ona bırakıp yemek hazırlayın dondurucuya atın hafta içi çok işe yarıyor. Mesela kurı fasulye, barbunya nohut gibi bakla gilleri haşlayıp poşetleyip kaldırınca pratik oluyor pişirmesi. Köfte hazırlıyorum plastik kaplara yerleştirip dondurucuya atıyorum. Gerek sade gerekae yemeklere karıştıraeak zahmetli lezzetli yemeği pratik hale getiriyorum. Yufkayla muska ya da sigara böreği şeklinde börek yapıp dondurucuya yerleştiriyorum. Çıkarıp çözülmesini bile beklemeden fırına verebiliyorsunuz.

Temizliği oda oda yapıyorum :temizlik: bebekten önce hepsini bir yapardım ama bebekle yetişmiyor. Bir gün oturma odasını, bir gün yatak odasını temizliyorum. Bebiş uyuyorken ya da eline oyuncak veriyorum yarım saat oyalanırken yapmaya çalışıyorum zaten uykusu da kısa sürüyor. Ama yarım saatte dünyanın işini yapma gücü var biz hanımlarda :KK6:

Haa bi de cam bezi keşfettim geçen ay. Elastiki bişey camları yalandan silsem de kurulama derdi yok daha çabuk oluyor tabi.

Sürekli toplamayınca ev alıyor başını gidiyor valla özellikle mendil ve önlük oyuncak vs ufak ufaklar ama çok kalabalık gösteriyor odayı ortalıkta bırakmamaya çalışıyorum.

Bulaşıkları bebeği mutfağa getirip toparlıyorum. Bi yandan şarkı söylüyor oyalamaya çalışıyorum ama on beş dakika ancak duruyor. Işık hızında ne yapıyorsam artık :KK55:

Ayy bazen aynaya bakıyorum bu ben miyim diyorum yaaa saç baş darma duman. Kendime anca beş on dakika ayırabiliyorum :süslü: hızlı bir makyaj o da bir sürme bir maskara... saçımı tarasam ne ala :21:

Ayyy amma yazmışım bebek uyurken bazen de napsam napsam der hiç bişey yalmafan kk ya dalarım böyle :ukala:

bu arada eski usul gırgır benim kurtarıcım tavsiye ederim :KK9:

Davet için teşekkürler. Biz 6 aylık olduk. Son iki aydır. Rutini oturtdum. Sabah 5:30 6:30 arası uyanıyor ilk iki saat onunla ilgileniyorum. Sonra Emme ve uyuma 45 dk uyuyor o arada kahvaltı sonra uyanıyor bir saat onunla ilgileniyorum. Sonra yürüteç aldık onu çok seviyor kendisini bir sağ bir sola ittiriyor. Yanıma alıyorum. O arda mutfak yemek işlerini hallediyorum. Süpürge işlerini kanguru ile hallediyorum çok seviyor. Akşam baba geliyor biraz da oyun oynuyor sonra uyku saati geliyor bizde yemek yiyoruz :-) ama bir günü bir diğerine benzemiyor hiç bir zaman xD

Rica ederim ne demek:)
Ben de geçen hafta kanguru aldım.Süpürge açamıyordum uyanıyor diye, akşam yapmaya çalışıyordum.Bugün kanguruyla deneyeceğim.Teşekkürler.Ancak kanguru biraz omuzlarımı ağrıtıyor, yanlış da giymiyorum aslında.Sende de ağrı oluyor mu canım? (Kraft domino 12 kg kapasiteli)

Z zeynebim111 ayy gırgırı ben de çok seviyorum :) bu arada paylaşımın için teşekkürler.

kızlar topiğim sessiz kalmıyor sayenizde, bebekler fırsat verdikçe çıkın çıkın, gelin, yazın :KK70:

Mehaba kizlar. 13 aylik kizim var. Henuz yuruyemiyor hep Ben yuruteyom yada kucagimda olsun. Onunla ilgileneyim istitor. Supurgrden iki aydir tutu icin ya esimlr parka gonderip yapiyorum yada kucagimda yapiyorum mecbur. Yoksa feryat figan aglayip sinirimi Bozuyo. Yemek hep enpratik ne varsa onuyaparim. Firn izgara dudukluyle kardes olduk. yeni yenu sarma sariyorum o da o gece yatinca Sarip pisirmeden buzluga atarim. Hamurislrride oyle yapip buzluga. Sogan biber havuc buzluga atilck ne varsa toplu dograyip atarim ihyiyac halinde ordan hemen atarim. Mercimek corbasi mi yapicm. Hemen sogan havuc balkabaginu atsrim ustune su mercimek kapat dudukluyu oh mis. Buzluga yesil mercimek bugday nohut fasulye fasla haslar atsrim . Eti aldigimda haslayip suyunu etinI hemen buzluga yollarim. Ihtiyac halinde hop bi paket et yemege. Yada kofteler yapip buzluga atarim pratik olmak zorundayim. Eskiden Yemen yaparken azicik dururdu simdi ya is karistirack diye gozum hep ustunde olmali. Marulu yikar kurutup dograrim.havuc rendelerim maydanozu rokasini Koyarim java almayan kapta bekletirim. Iki uc gunluk salatam hszir olur. Kalan Bazi yemeklerimide sonra yemek uzere buzluga atsrim. Ama cocuga hep Taze uyaparim.
Haftads iki gun temizlik. Ne kadsr olduysa o kadsr kendimi cok zorlamam Cunku uykusuz bi Bebehim var Gunduz bile kesik uyuyO.
Her gun parka carsiya cikariz. Topraga oturturum. agac cicek dpkundurup farkli dokulari hissettiririm.
Oglen yemegini parkta yediririm. Cunku evde bin turli oyunla yiyo.
Kendime cok Az zmaan ayiriyorum Cunku yakinda kimsem yok. Esimin islrride yogun 7/24 Ana kiz vakit geciriyoruz. Boyle istee ve hep dedigim sey kucikken ne kolaymiisss :) :KK66:
Evet benim bebiş beş aylık ben de diyorum bunlar iyi günlerim diye :) o kadar işin içinde hergün dışarı çıkmak da bir marifet valla. Benim oğlum sevmiyor dışarıyı. Basbas bağırıyor. Kucakta durmayı sevmez çünkü daralıyor heralde. Arabasıyla çıkarınca iyi biraz daha... henüz küçük pek anlamıyor büyüsün evde durmaz diyorum ama bunun yaşıtlarından komşular var hergun çarşı market dolaştırıyorlar kucaklarında.

Ben dışarı çıkmadığım halde zor yetiştiriyorum çıksam ev ne hal olur acaba. :))

Evet benim bebiş beş aylık ben de diyorum bunlar iyi günlerim diye :) o kadar işin içinde hergün dışarı çıkmak da bir marifet valla. Benim oğlum sevmiyor dışarıyı. Basbas bağırıyor. Kucakta durmayı sevmez çünkü daralıyor heralde. Arabasıyla çıkarınca iyi biraz daha... henüz küçük pek anlamıyor büyüsün evde durmaz diyorum ama bunun yaşıtlarından komşular var hergun çarşı market dolaştırıyorlar kucaklarında.

Biz bebek arabasıyla dışarı çıkınca eşim hep bizimleydi.
Tek başıma hiç çıkmadım, apartmanın önünde basamak çok, rampa da yok.Bir türlü cesaret edip gidemiyorum.Anca eşimi bekliyorum haftasonu gelsin diye gün sayıyorum.
Önceden de hep okuduğum ve çalıştığım için hiç evde oturmadım, sıkılıyoruz.
Anası gibi seviyor gezmeyi bizim kız ama anası gezdirmek konusunda beceriksiz:KK43:

Biz bebek arabasıyla dışarı çıkınca eşim hep bizimleydi.
Tek başıma hiç çıkmadım, apartmanın önünde basamak çok, rampa da yok.Bir türlü cesaret edip gidemiyorum.Anca eşimi bekliyorum haftasonu gelsin diye gün sayıyorum.
Önceden de hep okuduğum ve çalıştığım için hiç evde oturmadım, sıkılıyoruz.
Anası gibi seviyor gezmeyi bizim kız ama anası gezdirmek konusunda beceriksiz:KK43:
Biraz zahmetli olacak ama tek başına olumca tabi arabayı indirmek için bebeği evde kaguruya koy. Apartmandan arabayı indirdikten sonra çıkarıp arabaya koy. Bizim de basamak var ama basamak daireden çıkınca var bebek Beşikteyken indiriyorum arabayı sonra bebeği alıp arabaya koyup çıkarıyorum.

Eğer kanguruyla da zor olur diyorsan benim gibi yapabilrain bebeği beşiğinde bırak arabayı indir geri çıkıp bebeğini al. Her gün zor olur ama arada yapabilrsin...

davet için teşekkür ederim canım.. benim 15 yaşında üçüz oğullarım ve 10 aylık da bir kızım var. iş konusunda cok sıkıntı yaşıyorum çünkü kızım çok yRamaz. her dakka ilgi bekler. işin kötüsü gündüz uykusunda korktu ve iki aydır gündüz uykuları kucağımda geçiyor. toplam iki saat uyuyor günde.. sabak beşte güne başlarız. kahvaltı yaparız ve sekiz de uyur bir daat kadar. sonra parka gideriz.. orda meyve yeriz. eve geliriz öğlen yemeği telaşesi başlar. kızı abilerine bırakırım ama durmaz hep beni ister. apar topar öğle yemeği yenir oğlanlar okula gider. biz bir saat daha uyuruz. sonra gene park ve gene parkta meyve yeriz. eve geliriz. yemeklerim hazır olur genelde. hafta sonları 5 veya 6 çeşit yemek yapar dondurucuya koyarım. hafta içi sadece pilav makarna salata tarzı şeyler yaparım. rahat olur. evim 250 metrekare.evi tamamaen temizleyemem. ama mutfak hergün süprülür. malum evde 4 erkek ve işleri hep boğaz. hafta sonu eşimle beraber evi temizleriz. kızımı emzirerek uyuturum ve ilk uykuya dalması zor olur. özellikle gece uykusu. ve gece uykusuna 7 de yatar. akşam yemeğini çoğu zaman eşim hazırlar ben kızı uyuturum. bazen yemeğe katılamam çünkü kız uyuyamaz. ama oğlanlar da okuldan aç geldikleri için bekleyemezler beni, yemeğimi bazen ayrı yerim, calışan bir bayanım. ama şu an aylıksız izindeyim. öğrenciyim. doktora yapıyorum, anlicanız hayat çok zor.. pratik bilgilere benim de ihtiyacım var..

bizimki evde olunca tum odalar dagiliyor toplasamda iki dakkaya cekmeceler bosaltiliyotn bende sbaah uykusundan sonra atiyorum.arabasina ve bende merdivenden indiriyoeum arabayi yani. Hic gozunUzdeR buyutmeyin. Cikiyoruz bir bucuk saat.falan. Banada cok iyi geliyor. Ayrica d vitamini cok onemli. Cikarin hic kormauin ciktikca alisiyorlar. Onceleri kisa mesafe giderdim korkardim aglarsa cabuk donetim diye. Simdi yanima meyve slatalik yemegini oyincagibi alip cikariyOrUm. Cok rahat oluyor o zamaN. Hem sosyallesiyorda. Hep evde hep evde olmuyor.

Birde bencw ev Isi diye cok takmayin ya zatencocuklu ev surekli Temiz tutuluyo Geri kalsn daginiklikda olsun Varsin. Bence hic bir is cocuk yetistirmekten onemli degil. Hoc bir isIn dort dortluk olmasini beklemeyIn. Ozellikle tek basiniza cocuk bakiyorsaniz birakin dagonik kalsIn bugubler Geri gelmeyecek.

Biraz zahmetli olacak ama tek başına olumca tabi arabayı indirmek için bebeği evde kaguruya koy. Apartmandan arabayı indirdikten sonra çıkarıp arabaya koy. Bizim de basamak var ama basamak daireden çıkınca var bebek Beşikteyken indiriyorum arabayı sonra bebeği alıp arabaya koyup çıkarıyorum.

Eğer kanguruyla da zor olur diyorsan benim gibi yapabilrain bebeği beşiğinde bırak arabayı indir geri çıkıp bebeğini al. Her gün zor olur ama arada yapabilrsin...

Tamam teşekkür ederim.

Birde bencw ev Isi diye cok takmayin ya zatencocuklu ev surekli Temiz tutuluyo Geri kalsn daginiklikda olsun Varsin. Bence hic bir is cocuk yetistirmekten onemli degil. Hoc bir isIn dort dortluk olmasini beklemeyIn. Ozellikle tek basiniza cocuk bakiyorsaniz birakin dagonik kalsIn bugubler Geri gelmeyecek.
Doğru valla.. şuan mutakta iş beni bekliyor ama oğlum sallamazsan uyanıyor. Uysun uykusunu alsın diye bir saatren fazla duruyorum başında. Önce evlat sonra ev işi prensip bu olmalı

Bende 2 kucuk cocuk var. Oglum 2 yasinda. Kizim 7aylik olacak. Dolayisiyla is yapmak cok zor olsa da 8 kisinin yasadigi bi evde is ve yemek yapmamak imkansiz. Sabahlari kizim uyuyana kadar birsey yapmiyorum. Uyuyunca derhal yikanacak camasir varsa onlari makineye atiyorum. Onlar yikanirken yemek yapmaya basliyorum. Bu esnada oglumun eline tava tencere verip benle beraber oyalamaya calisiyorum. Yemek piserken evi topluyorum. Supuruyorum toz aliyorum. Camasir bitiyor. Camasir seriyorum. O ara kizim uyaniyor zaten. Kizimi yanima oturtup oglumla oyun oynuyoruz. Yemek yiyoruz. Oglumun uyku saati geliyor. Onu yatiriyorum. Kizimi uyutursam kalan islerimi yapiyorum yada dinleniyorum. Zaten kizim uyuyana kadar oglum uyaniyor cogunlukla. Duzen cogu zaman degisiyor. Ekstra isler cikabiliyor. Ama mumkun oldugunca aksatmamaya calisiyorum yapacaklarimi. Yoksa cok birikiyor.

X