Bebek Beslenmesi Bebeklerinizin ortalama boyunu hesaplayabilirsiniz..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

xeno

Carpe Diem
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2008
1.614
4
156
İzmir
Arkadaşlarım bugün bir formül öğrendim. Bu formülü uygulayarak bebeğinizin ergenlik dönemine geldiğinde ortalama boyunu bulabilirsiniz. Boyda genetik faktör çok önemli ama yine de formülü denemeye değer diye düşünüyorum. Ben formülün sağlamasını kendimin, eşimin, anne ve babamın boylarında yaptım . Valla uyuyor.. Çok uzattım hemen formülü veriyorum. Pamuk eller kaleme....
Annenin Boyu + Babanın Boyu = Çıkan Sonuç
Çıkan Sonuç / 2= 2. Çıkan sonuç.
Eğer bebeğiniz kızsa 2. Çıkan sonuçtan 10 çıkart, eğer bebeğiniz erkekse 2. çıkan sonuca 10 ekle. İşte bebeğinizin ortalama boyu kaydirigubbakcemile3:teytey:

bu hesapta bir yanlışlık var.şöyleki,
ben 1.74 üm.eşim 1.85 kızımızın boyu da doğduğundan beri yaşıtlarının çok üstünde.8 aylık ve 76 cm.dr umuz hayretle izliyor.kesin sizi geçer 1.80 olur diyor.ve bu hesaplamayı yaptım ve kızım 1.69 çıktı.ne bu şimdi.saçma bir hesaplama yöntemi arkadaşım.hesap tutmadı.:dilcikar:

Bu yöntem mutlak değil zaten diye belirtmiştim. Ortalama olarak ipucu veriyor bu förmül. Birde şöyle bir bilgi edindim..
Kız ve erkeklerde büyüme hızı

İlk 1 yaşta; yılda 25 cm
1 - 2 yaş arası; yılda 10 - 12 cm
2 - 4 yaş arası; yılda 10 - 12 cm
4 - 12 yaş arası yılda 5 cm büyürler
Ergenlik dönemi boyunca kızlar 15 - 20 cm, erkekler 20 - 25 cm uzar.

ya keşke formül tutsa ikimizde 1.65 cm yiz. oğlum bu hesaba göre 1.75 olacak. ama sanmıyorum çünkü 48 cm doğdu ve hala boyu yüzde 10 persantilde taş çatlasın 1.70 anca olur.

Ben (eşimde) liseye kadar sınıfın bücürleri arasındaydım ta lise 2 de boy attım sanırım benim oğlumda 14-15 yaşına kadar bücürük olacak....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…