• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeklerinizin hareketlerini ne zaman hissettiniz :))

Minikanneyimmm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2018
1.726
1.108
83
Kizlar 15+5 haftalik hamileyim. Yani 16. Haftamdayim ve dolmak uzere. Ilk gebeligim. 168 boyum 52 kilom. Bunlari yaziyorum cunku hareketleri hissetmede degiskenlik gosterebiliyomus bu faktorler.

Internette geziniyodum. Hamilelik ile ilgili biseyler okuyodum. Bi anda karnimin alt kisminda rahmimin oldugu yerde icerden gelen bi kıpırtı hissettim. Daha once bagirsak hareketlerimi bebek hareketleri sanmistim ama bu ondan farkliydi. Gaz hareketlerimdende farkliydi. Yani diger hissettigim seyler gibi degildi. Nasil tarif edebilirim bilmiyorum ama karniniz guruldar ya onun daha hafifi gibi biseydi. Bide karin guruldamasida degil bire bir. Sanki köpükçükler patladı icimde.

Sizce bu hissettigim bebisimin hareketleri olabilir mi? Siz hangi haftalarda ve nasil hissettiniz bebeklerinizin hareketlerini? :anneadayı:

Suan 2.gebeligim. ilkini tam 19.haftada hissettim. Resmen icerden vuruyordu 2 haftada disardan anlasilir olmustu. Suan yarin 14 olacagım minik kipirtilar basladi

İlk gebeligimde 17 haftalıkken hissetmiştim. Yani emin olmuştum. Öncesinde de kıpırtı vardı ama dediğiniz gibi gaz hareketleri diyordum. 2 gebeligimde 16 haftalıkken hissetmiştim 3 gebeligimde 14+5 iken hissetmiştim şimdi bu gebeligimde de 17 haftalıkken hissettim. Herkeste ve her gebelikte farklılık gösteriyor bu tekmeler:) ( bunları hep not ettim ordan bikiyorum)

İlk gebeligimde 17 haftalıkken hissetmiştim. Yani emin olmuştum. Öncesinde de kıpırtı vardı ama dediğiniz gibi gaz hareketleri diyordum. 2 gebeligimde 16 haftalıkken hissetmiştim 3 gebeligimde 14+5 iken hissetmiştim şimdi bu gebeligimde de 17 haftalıkken hissettim. Herkeste ve her gebelikte farklılık gösteriyor bu tekmeler:) ( bunları hep not ettim ordan bikiyorum)
Sanirim 4. Gebeliginiz. Masallah Allah anali babali buyutsun. :) ilk gebeligim ama suan hissettiklerim bebek hareketleri olabilir mi? :anneadayı::emir_bebek:

Sanirim 4. Gebeliginiz. Masallah Allah anali babali buyutsun. :) ilk gebeligim ama suan hissettiklerim bebek hareketleri olabilir mi? :anneadayı::emir_bebek:
Yok aslında 6. Gebeliğim, su an 2 çocuğum var, inşallah doğarsa 3 olacak diğerlerini kaybettim. Teşekkür ederim:) bebek hareketi olması çok yüksek ihtimal. Çünkü kilonuz bebeği hissetmeye çok müsait e 15 haftayı da bitirmek üzeresiniz. Bence bebek hareketidir:) artık hissetme zamanı başlıyor. Ne mutlu. Allah saglikla kucağınıza almayı nasip etsin:)

Yok aslında 6. Gebeliğim, su an 2 çocuğum var, inşallah doğarsa 3 olacak diğerlerini kaybettim. Teşekkür ederim:) bebek hareketi olması çok yüksek ihtimal. Çünkü kilonuz bebeği hissetmeye çok müsait e 15 haftayı da bitirmek üzeresiniz. Bence bebek hareketidir:) artık hissetme zamanı başlıyor. Ne mutlu. Allah saglikla kucağınıza almayı nasip etsin:)
Allah saglikla kucağınıza almayi nasip etsin sizinde. Tesekkur edeeim bilgilendirme icinn :)

Ne guzel. Ilk gebelik olunca en ufak biseyi bebege yoruyo insan. Sizce hissettiklerim bebek hareketleri mi peki
Bebek hareketi en baslarda resmen icerdeb vurm gibi sonra dürtme sonra donmeyinde hissediyorsunuz disari kabarıyor elleri ayaklari bazen sırtı .16.haftadasiniz yavas yavas sezmeniz mumkun 2.gebelik olsa kesin ayirirdiniz ama 19a kadar kesin anlayacaksiniz demek istedigimi

Ne guzel. Ilk gebelik olunca en ufak biseyi bebege yoruyo insan. Sizce hissettiklerim bebek hareketleri mi peki
Hiç balığı avcuna aldın mı bilmiyorum ama aynı his. Bende 16- 17.haftamda hissetmiştim.. rahminde balık kayıyor gibi oluyor. Şimdi daha net hissediyorum tabi ama başta öyle oluyordu :)

20 li haftalarin basinda hissetmistim ilk kez veya emin olmustum bunlar bebek hareketi diye. Tam hatirlamiyorum ama hissediyorsan dogrudur bence. Anneler hissediyor :)

14.haftamda sol kasığımda özellikle pıt pıt vuruşlarını hissetmeye başladım 16. haftada şiddetli vurmalar başladı.şimdi maşallahı var gece gündüz dinlemiyor gümbür gümbür

Bebek hareketi en baslarda resmen icerdeb vurm gibi sonra dürtme sonra donmeyinde hissediyorsunuz disari kabarıyor elleri ayaklari bazen sırtı .16.haftadasiniz yavas yavas sezmeniz mumkun 2.gebelik olsa kesin ayirirdiniz ama 19a kadar kesin anlayacaksiniz demek istedigimi
Vurma gibi degilde ufak dokunuslar gibi hissettim Allahim tarif edemiyorumm :D

Back